Kesäkurpitsaveneet jauhelihatäytteellä
Täytetyt kesäkurpitsat maistuvat arkena. Kokeile ja ihastu!
4 annosta30 - 60 min174 kcal / 100 g
Ainekset
4 annosta
- 2(à n. 350 g)kesäkurpitsaa
Jauhelihatäyte
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 1rs(400 g)Pirkka naudan jauhelihaa (17 %)
- 3dlPirkka sipulikuutioita (pakaste) tai
- n. 150gsipulia hienonnettuna
- kesäkurpitsan sisustaa
- 1/2tlsuolaa
- 1/2tlmustapippuria
- n. 2rklyrttejä hienonnettuna (basilikaa,
- timjamia, meiramia)
- 1tlk(200 g)Pirkka aurinkokuivattuja tomaatteja
Pinnalle
- 2dl(100 g)juustoraastetta
Valmistus
30 - 60 min- Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra puolikkaiden sisus lusikalla. Hienonna sisus täytettä varten. Keitä kurpitsaveneitä noin 1 minuutti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta kesäkurpitsat.
- Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja hauduta noin 5 minuuttia. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sekä juustoraaste täytteen joukkoon. Mausta seos ja tarkista maku.
- Jaa täyte kurpitsanpuolikkaiden koloihin. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa lisäksi leipää.
Katso video
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 174 kcal730 kJ
- Proteiinia 8,33 g
- Hiilihydraatteja3,17 g
- Rasvaa14,4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Täytettä aivan liikaa neljälle kesäkurpitsan puolikkaalle. Muuten hyvää.