• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kesäkurpitsaveneet jauhelihatäytteellä

Kesäkurpitsaveneet jauhelihatäytteellä
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 2(à n. 350 g)kesäkurpitsaa

Jauhelihatäyte

Pinnalle

    • 2dl(100 g)juustoraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa kahtia. Koverra puolikkaiden sisus lusikalla. Hienonna sisus täytettä varten. Keitä kurpitsaveneitä noin 1 minuutti runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Valuta kesäkurpitsat.
  2. Suikaloi pekoni ja ruskista paistokasarissa. Lisää pannulle jauheliha ja sipuli ruskistumaan. Lisää kesäkurpitsojen sisus ja hauduta noin 5 minuuttia. Hienonna valutetut aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita ne sekä juustoraaste täytteen joukkoon. Mausta seos ja tarkista maku.
  3. Jaa täyte kurpitsanpuolikkaiden koloihin. Ripottele päälle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa lisäksi leipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 174 kcal730 kJ
  • Proteiinia8,33 g
  • Hiilihydraatteja3,17 g
  • Rasvaa14,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11