• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Spaghetti BologneseReseptin teki kumppani

Spaghetti Bolognese

  • 6-8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6-8 annosta
    • 5valkosipulin kynttä
    • 1sipuli
    • 75gpekonia
    • 1rkloliiviöljyä
    • 500gjauhelihaa
    • suolaa
    • rouhittua mustapippuria
    • 200gjuuresuikaleita (porkkana, palsternakka, selleri)
    • 1prk(400 g)yrteillä maustettua tomaattimurskaa
    • 70gtomaattipyreetä
    • 4dlvettä
    • 2sokeripalaa
    • 1lihaliemikuutio
    • 1ruukkubasilikaa silputtuna
    • 1ruukkupersiljaa silputtuna
    • 500gspagettia
    • vettä
    • suola
    • 1rkloliiviöljyä

Tarjoiluun:

    • 100gparmesaania

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuori ja hienonnasipuli.
  2. Ruskista pekoni ja sipulikuutiot sekä murskatut valkosipulin kynnet. Siirrä lautaselle odottamaan.
  3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja ruskista jauheliha parissa erässä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Pane jauhelihamurut, pekoni-sipulisilppu, juuressuikaleet, tomaattimurska ja -pyree, vesi, sokeripalat ja liemikuutio kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 30 minuutista tuntiin.
  5. Lisää silputut tuoreyrtit kastikkeeseen ja hauduta vielä 5 minuuttia. Lisää suolaa ja mustapippurirouhetta tarvittaessa.
  6. Keitä spaghetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja mausta oliiviöljyllä.
  7. Sekoita kastike ja spaghetti. Tarjoa raastetun tuoreparmesaanin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille