Bolognesekastike
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Bolognesekastike saa makua porkkanasta ja lehtiselleristä. Tarjoa maukas kastike pastan ja parmesaanin kanssa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
1 rs (400 g) | tai |
1 (120 g) | sipuli tai |
1–2 | valkosipulinkynttä tai |
2 (150 g) | porkkanaa tai |
2 (100 g) | lehtisellerin vartta tai |
1 tlk (500 g) | tai |
1 dl | vettä tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | tai |
2 tl | tai |
1 tl | timjamia tai |
1 tl | mustapippuria tai |
(ripaus | suolaa) tai |
Lisäksi | |
---|---|
parmesaania raastettuna tai | |
tuoretta basilikaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 541 kJ / 131 kcal |
Rasva | 8,6 g |
josta tyydyttynyttä | 3,7 g |
Hiilihydraatit | 5,3 g |
josta sokereita | 3,7 g |
Proteiini | 7,3 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkana ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi. Voit myös raastaa ne karkeaksi raasteeksi.
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kasvikset. Anna hautua pari minuuttia.
Lisää tomaattimurska, vesi, tomaattisose, fondi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia.