• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Bolognesekastike

Bolognesekastike on helppo ja perinteinen jauheliharuoka, joka maistuu herkulliselta pastan kanssa. Porkkana ja selleri antavat täyteläisyyttä.
Bolognesekastike
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 99,3 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 400gPirkka nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1sipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 2porkkanaa
    • 2lehtisellerin vartta
    • 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
    • 1dlvettä
    • 1rklPirkka tomaattipyreetä
    • 1tlsuolaa
    • 1tltimjamia
    • 2tlbasilikaa
    • 1tlmustapippuria
    • tuoretta persiljaa

Lisäksi

Valmistus

alle 30 min
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulit, raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi ja viipaloi lehtisellerit.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kasvikset. Anna hautua pari minuuttia.
  3. Lisää tomaattimurska, vesi, tomaattipyree ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
  4. Ripottele päälle persiljaa. Tarjoa pastan ja parmesaanijuustoraasteen kanssa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 99,3 kcal416 kJ
  • Proteiinia6,08 g
  • Hiilihydraatteja3,31 g
  • Rasvaa6,42 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 23 arvostelua