BolognesekastikeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Bolognesekastike

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Bolognesekastike saa makua porkkanasta ja lehtiselleristä. Tarjoa maukas kastike pastan ja parmesaanin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

5 annosta
1 rs (400 g)
 
tai
1 (120 g)
 
sipuli
tai
1–2
 
valkosipulinkynttä
tai
2 (150 g)
 
porkkanaa
tai
2 (100 g)
 
lehtisellerin vartta
tai
1 tlk (500 g)
 
tai
1 dl
 
vettä
tai
2 rkl
 
tai
1 rkl
 
tai
2 tl
 
tai
1 tl
 
timjamia
tai
1 tl
 
mustapippuria
tai
(ripaus
 
suolaa)
tai

Lisäksi

 
parmesaania raastettuna
tai
 
tuoretta basilikaa
tai

Ravintosisältö

Energia
541 kJ / 131 kcal
Rasva
8,6 g
josta tyydyttynyttä
3,7 g
Hiilihydraatit
5,3 g
josta sokereita
3,7 g
Proteiini
7,3 g
Suola
0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori porkkanat. Leikkaa porkkana ja lehtiselleri pieniksi kuutioiksi. Voit myös raastaa ne karkeaksi raasteeksi.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kasvikset. Anna hautua pari minuuttia.

Lisää tomaattimurska, vesi, tomaattisose, fondi ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 20–30 minuuttia.