Pasta bolognese
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pasta bolognese on yksi Italian keittiön klassikoista. Maukas kastike syntyy hiljalleen hauduttaen.
Ainekset
5 annosta
1 pkt (170 g) | tai |
1 | iso sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 (150 g) | porkkanaa tai |
3 (100 g) | sellerinvartta tai pala juuriselleriä tai |
400 g | tai |
1 tlk (500 g) | tai |
2 dl | punaviiniä tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää tai |
400 g | tai |
Lisäksi | |
---|---|
parmesaania tai |
Ravintosisältö
Energia | 799 kJ / 191 kcal |
Rasva | 8 g |
Hiilihydraatit | 18 g |
Proteiini | 9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkanat ja sellerit hyvin pieniksi kuutioiksi.
Levitä pekonisilppu isoon paistokasariin ja kuumenna hitaasti, jotta neste ja rasva irtoaa. Nosta lämpöä ja paista, kunnes pekoni on ruskistunut.
Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää myös sipuli, valkosipulit ja vihannekset. Kypsennä noin 5 minuuttia.
Kaada kasariin tomaattimurska, viini ja vesi. Mausta suolalla, oreganolla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa hiukan vettä.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.
Annostele pasta lautasille. Nosta päälle kastiketta ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta tai -lastuja.
Vinkki! Voit jättää viinin pois ja korvata sen vedellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,5(124 arviota)
- yli 60 min4,2(94 arviota)
- yli 60 min3,4(56 arviota)
- 30 - 60 min4,8(25 arviota)
- 30 - 60 min3,4(10 arviota)
- 30 - 60 min3,8(100 arviota)
- yli 60 min3,2(6 arviota)
- 30 - 60 min3,8(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (207 arviota)
- Vincenzo2 vuotta sittenBologneseen ei todellakaan kuulu mikään pekoni.
- Matti693 vuotta sittenJo 70-luvulla Barin kantakahviloissa valmistettiin samalla pohjalla bologneset. Ja monet muutkin lihapohjaiset porkkana - selleri - kombolla. Sieltä ei paljon muita tarinoita muuten jäänyt lapsenlapsille kerrottavaksi heheh. Asiantuntijapiireissähän toki pekonin sijasta käytetään panciaa (pancetta), mutta menkööt suomalaiseen makuun näinkin. Lisääthän ketsuppi päälle nami! Hämmästyin silti, että k-ruu'an keittokirjasta löytyy näinkin autettinen resepti. Peukkua sinne vaan T. Maailman matti
- pate#24 vuotta sittenon ihan hyvää
- Pate4 vuotta sittenEi voi olla noin halpaa, jos lisää vielä viinin ja sellerin.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenPate, kiitos kommentistasi. Reseptin hinta on laskettu sen ilmestymisajankohtana vuonna 2011 eikä hinta välttämättä ole ajantasainen. Viemme palautteesi hinnasta eteenpäin.