Pasta bolognese
Pasta bolognese on yksi Italian keittiön klassikoista. Maukas kastike syntyy hiljalleen hauduttaen. Resepti vain noin 2,05 €/annos.
5 annostayli 60 min560 kcal / annos (340g)
Ainekset
5 annosta
- 1pkt(170 g)HK Amerikan pekonia
- 1iso sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 2(150 g)porkkanaa
- 3(100 g)sellerinvartta tai pala juuriselleriä
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 2dlpunaviiniä
- 1dlvettä
- 1tlsuolaa
- 1tloreganoa
- 1/4tlmustapippuria
- 1/4tljauhettua muskottipähkinää
Lisäksi
- parmesaania
Valmistus
yli 60 min- Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa porkkanat ja sellerit hyvin pieniksi kuutioiksi.
- Levitä pekonisilppu isoon paistokasariin ja kuumenna hitaasti, jotta neste ja rasva irtoaa. Nosta lämpöä ja paista, kunnes pekoni on ruskistunut. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää myös sipuli, valkosipulit ja vihannekset. Kypsennä noin 5 minuuttia.
- Kaada kasariin tomaattimurska, viini ja vesi. Mausta suolalla, oreganolla, pippurilla ja muskottipähkinällä. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa hiukan vettä.
- Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.
- Annostele pasta lautasille. Nosta päälle kastiketta ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta tai -lastuja.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit jättää viinin pois ja korvata sen vedellä.Kategoriat
Ravintosisältö per annos 340g100 g
- 560 kcal2 340 kJ
- Proteiinia 33 g
- Hiilihydraatteja59 g
- Rasvaa21 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Älkää herranjumala ihmiset pilatko täysin hyvää pastareseptiä ketsupilla. Järkyttää katsoa vierestä kun kaikki kastikkeen ainesosien maut peittyy ketsupin maun alle
Bologneseen ei todellakaan kuulu mikään pekoni.
Jo 70-luvulla Barin kantakahviloissa valmistettiin samalla pohjalla bologneset. Ja monet muutkin lihapohjaiset porkkana - selleri - kombolla. Sieltä ei paljon muita tarinoita muuten jäänyt lapsenlapsille kerrottavaksi heheh. Asiantuntijapiireissähän toki pekonin sijasta käytetään panciaa (pancetta), mutta menkööt suomalaiseen makuun näinkin. Lisääthän ketsuppi päälle nami! Hämmästyin silti, että k-ruu'an keittokirjasta löytyy näinkin autettinen resepti. Peukkua sinne vaan T. Maailman matti
on ihan hyvää
Ei voi olla noin halpaa, jos lisää vielä viinin ja sellerin.
Pate, kiitos kommentistasi. Reseptin hinta on laskettu sen ilmestymisajankohtana vuonna 2011 eikä hinta välttämättä ole ajantasainen. Viemme palautteesi hinnasta eteenpäin.