Pasta bolognese
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pasta bolognese on yksi Italian keittiön klassikoista. Maukas kastike syntyy hiljalleen hauduttaen.
Ainekset
5 annosta
1 pkt (170 g) | tai |
1 | iso sipuli tai |
2 | valkosipulinkynttä tai |
2 (150 g) | porkkanaa tai |
3 (100 g) | sellerinvartta tai pala juuriselleriä tai |
400 g | tai |
1 tlk (500 g) | tai |
2 dl | punaviiniä tai |
1 dl | vettä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | oreganoa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1/4 tl | jauhettua muskottipähkinää tai |
400 g | tai |
Lisäksi | |
---|---|
parmesaania tai |
Ravintosisältö
Energia | 799 kJ / 191 kcal |
Rasva | 7,9 g |
josta tyydyttynyttä | 3,4 g |
Hiilihydraatit | 17,6 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 9,3 g |
Suola | 0,7 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa porkkanat ja sellerit hyvin pieniksi kuutioiksi.
Levitä pekonisilppu isoon paistokasariin ja kuumenna hitaasti, jotta neste ja rasva irtoaa. Nosta lämpöä ja paista, kunnes pekoni on ruskistunut.
Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää myös sipuli, valkosipulit ja vihannekset. Kypsennä noin 5 minuuttia.
Kaada kasariin tomaattimurska, viini ja vesi. Mausta suolalla, oreganolla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa hiukan vettä.
Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.
Annostele pasta lautasille. Nosta päälle kastiketta ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta tai -lastuja.
Vinkki! Voit jättää viinin pois ja korvata sen vedellä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenHK Amerikan pekoni 170gHinta 2,49/kpl14,65/kg
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400gHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Plussa-etu −15 %Pirkka tomaattimurska 500 gPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl1,67/kgIlman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä oregano rkk FIHinta 1,99/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira muskottipähkinä 23g jauhettu pussi mausteHinta 1,89/kpl82,17/kg
- Pirkka täysjyväspagetti 500gHinta 0,99/kpl1,98/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka suomalainen pekoni 150gPlussa-kortillaEtuhinta 4,50/2 kpl15,00/kgIlman Plussa-korttia 2,49/kpl (16,60/kg)
- HK amerikan pekoni lastu 150gHinta 2,79/kpl18,60/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,55/kpl10,95/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Pirkka porkkana 500g Suomi 1lkHinta 0,89/kpl1,78/kg
- Pirkka luomu lehtiselleri 300g 1lkHinta 2,29/kpl7,63/kg
- Mutti tomaattimurska 2x210gHinta 1,65/kpl3,93/kg
- Pysyvästi edullinenMutti tomaattimurska 400gHinta 1,05/kpl2,63/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Santa Maria muskottipähkinä jauhettu 24gHinta 3,25/kpl135,42/kg
- Meira Muskottipähk jauhettu 32g tlkHinta 3,39/kpl105,94/kg
- Rummo Täysjyvä Spaghetti No3 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Rummo Luomu Täysjyvä Spaghetti No3 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,59/kpl50,60/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,7(119 arviota)
- 30 - 60 min3,6(145 arviota)
- 30 - 60 min3,6(404 arviota)
- yli 60 min3,8(112 arviota)
- yli 60 min3,2(6 arviota)
- alle 30 min4,0(52 arviota)
- yli 60 min4,0(385 arviota)
- yli 60 min4,0(79 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (256 arviota)
- AM11 kuukautta sittenTämä on varmasti oikein hyvä, muttei ole bolognese sen varsinaisessa merkityksessä. Ymmärrän toki, että Suomessa bolognese on lähinnä yleisnimike kaikelle tomaattipohjaiselle. Järjestys on kuitenkin kaiken a ja o. Kaikki lähtee siitä, että sipuli-porkkana-selleri seos kuullotetaan ensin. Tämän jälkeen jauheliha, sitten viinistä haihdutetaan alkoholi. Lopuksi tomaattituotteet ja paljon enemmän aikaa. Hyvä tulee
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAino, punaviinin voi korvata puna- tai valkoviinietikalla. Tällöin sopiva määrä on n. 2-3 rkl.
- Aino1 vuosi sittenMillä voi korvata punaviiniin,?
- Vincenzo3 vuotta sittenBologneseen ei todellakaan kuulu mikään pekoni.
- Matti695 vuotta sittenJo 70-luvulla Barin kantakahviloissa valmistettiin samalla pohjalla bologneset. Ja monet muutkin lihapohjaiset porkkana - selleri - kombolla. Sieltä ei paljon muita tarinoita muuten jäänyt lapsenlapsille kerrottavaksi heheh. Asiantuntijapiireissähän toki pekonin sijasta käytetään panciaa (pancetta), mutta menkööt suomalaiseen makuun näinkin. Lisääthän ketsuppi päälle nami! Hämmästyin silti, että k-ruu'an keittokirjasta löytyy näinkin autettinen resepti. Peukkua sinne vaan T. Maailman matti
- pate#25 vuotta sittenon ihan hyvää
- Pate6 vuotta sittenEi voi olla noin halpaa, jos lisää vielä viinin ja sellerin.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenPate, kiitos kommentistasi. Reseptin hinta on laskettu sen ilmestymisajankohtana vuonna 2011 eikä hinta välttämättä ole ajantasainen. Viemme palautteesi hinnasta eteenpäin.