Pasta bologneseTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Pasta bolognese

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pasta bolognese on yksi Italian keittiön klassikoista. Maukas kastike syntyy hiljalleen hauduttaen.

    Ainekset

    5 annosta
    1 pkt (170 g)
     
    tai
    1
     
    iso sipuli
    tai
    2
     
    valkosipulinkynttä
    tai
    2 (150 g)
     
    porkkanaa
    tai
    3 (100 g)
     
    sellerinvartta tai pala juuriselleriä
    tai
    400 g
     
    tai
    1 tlk (500 g)
     
    tai
    2 dl
     
    punaviiniä
    tai
    1 dl
     
    vettä
    tai
    1 tl
     
    suolaa
    tai
    1 tl
     
    oreganoa
    tai
    1/4 tl
     
    mustapippuria
    tai
    1/4 tl
     
    jauhettua muskottipähkinää
    tai
    400 g
     
    tai

    Lisäksi

     
    parmesaania
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    799 kJ / 191 kcal
    Rasva
    7,9 g
    josta tyydyttynyttä
    3,4 g
    Hiilihydraatit
    17,6 g
    josta sokereita
    3,2 g
    Proteiini
    9,3 g
    Suola
    0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

    Leikkaa porkkanat ja sellerit hyvin pieniksi kuutioiksi.

    Levitä pekonisilppu isoon paistokasariin ja kuumenna hitaasti, jotta neste ja rasva irtoaa. Nosta lämpöä ja paista, kunnes pekoni on ruskistunut.

    Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää myös sipuli, valkosipulit ja vihannekset. Kypsennä noin 5 minuuttia.

    Kaada kasariin tomaattimurska, viini ja vesi. Mausta suolalla, oreganolla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

    Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 45 minuuttia. Sekoita välillä ja lisää tarvittaessa hiukan vettä.

    Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

    Annostele pasta lautasille. Nosta päälle kastiketta ja ripottele pinnalle parmesaaniraastetta tai -lastuja.

    Vinkki! Voit jättää viinin pois ja korvata sen vedellä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −33 %
      HK Amerikan pekoni 170g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 5,00/3 kpl
      9,80/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,49/kpl (14,65/kg)
    • Plussa-etu −15 %
      Pirkka tomaattimurska 500 g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 2,50/3 kpl
      1,67/kg
      Ilman Plussa-korttia 0,99/kpl (1,98/kg)
    • Pirkka täysjyväspagetti 500g
      Hinta 1,15/kpl
      2,30/kg
    • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/kg
    • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kg
    • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
      Hinta 1,09/kpl
      10,90/kg
    • Porkkana 500g ES/IT 1lk
      Hinta 1,89/kpl
      3,78/kpl
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,1 (239 arviota)

    • AM
      1 kuukausi sitten
      Tämä on varmasti oikein hyvä, muttei ole bolognese sen varsinaisessa merkityksessä. Ymmärrän toki, että Suomessa bolognese on lähinnä yleisnimike kaikelle tomaattipohjaiselle. Järjestys on kuitenkin kaiken a ja o. Kaikki lähtee siitä, että sipuli-porkkana-selleri seos kuullotetaan ensin. Tämän jälkeen jauheliha, sitten viinistä haihdutetaan alkoholi. Lopuksi tomaattituotteet ja paljon enemmän aikaa. Hyvä tulee
    • Aino
      2 kuukautta sitten
      Millä voi korvata punaviiniin,?
    • K-Kuluttajapalvelu
      2 kuukautta sitten
      Aino, punaviinin voi korvata puna- tai valkoviinietikalla. Tällöin sopiva määrä on n. 2-3 rkl.
    • Vincenzo
      3 vuotta sitten
      Bologneseen ei todellakaan kuulu mikään pekoni.
    • Matti69
      4 vuotta sitten
      Jo 70-luvulla Barin kantakahviloissa valmistettiin samalla pohjalla bologneset. Ja monet muutkin lihapohjaiset porkkana - selleri - kombolla. Sieltä ei paljon muita tarinoita muuten jäänyt lapsenlapsille kerrottavaksi heheh. Asiantuntijapiireissähän toki pekonin sijasta käytetään panciaa (pancetta), mutta menkööt suomalaiseen makuun näinkin. Lisääthän ketsuppi päälle nami! Hämmästyin silti, että k-ruu'an keittokirjasta löytyy näinkin autettinen resepti. Peukkua sinne vaan T. Maailman matti
    • pate#2
      5 vuotta sitten
      on ihan hyvää
    • Pate
      5 vuotta sitten
      Ei voi olla noin halpaa, jos lisää vielä viinin ja sellerin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Pate, kiitos kommentistasi. Reseptin hinta on laskettu sen ilmestymisajankohtana vuonna 2011 eikä hinta välttämättä ole ajantasainen. Viemme palautteesi hinnasta eteenpäin.