• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Koskenlaskijan lasagne

Pirkka lehden lukijan Koskenlaskijan reseptiin voit hyödyntää muitakin juustoja, joita kaapista löytyy.
Koskenlaskijan lasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 450 kcal / annos (300g)

Ainekset

4-5 annosta

Jauhelihakastike

    • 400gjauhelihaa
    • 1(100 g)sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1rklvoita
    • 3dlPirkka paseerattua tomaattia
    • 1dlpunaviiniä tai vettä
    • (30 gfetajuustoa)
    • 1-2tlbasilikaa, timjamia tai rosmariinia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2mustapippuria

Juustokastike

    • 5dlmaitoa
    • 150gValio Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas
    • (20 gparmesaania)
    • mustapippuria

Pinnalle

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput jauhelihakstikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  2. Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Lisää paloiteltu Koskenlaskija ja anna sulaa. Lisää (parmesaani ja) pippuri. Siirrä kattila pois levyltä. (Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiseksi.)
  3. Kokoa lasagne niin, että lusikoit vuoan pohjalle noin neljäsosat molemmista kastikkeista. Lado sitten lasagnelevykerros päälle ja toista kahteen kertaan. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeista ylimmän lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 35 minuuttia. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 450 kcal1 880 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja29 g
  • Rasvaa23 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille47