Hyppää sisältöön
Koskenlaskijan lasagneTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Koskenlaskijan lasagne

  • Annosmäärä4–5 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Pirkka lehden lukijan Koskenlaskijan reseptiin voit hyödyntää muitakin juustoja, joita kaapista löytyy.

    Ainekset

    4–5 annosta

    Jauhelihakastike

    • 400 g jauhelihaa
    • 1 (100 g) sipuli
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 1 rkl voita
    • 3 dl Pirkka paseerattua tomaattia
    • 1 dl punaviiniä tai vettä
    • (30 g fetajuustoa)
    • 1–2 tl basilikaa, timjamia tai rosmariinia
    • 1 tl suolaa
    • 1/2 mustapippuria

    Juustokastike

    Pinnalle

    Ravintosisältö

    • Energia
      807 kJ / 193 kcal
    • Rasva
      8,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      4,7 g
    • Hiilihydraatit
      13,3 g
    • josta sokereita
      4,8 g
    • Proteiini
      13,9 g
    • Suola
      1,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput jauhelihakstikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
    2. Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Lisää paloiteltu Koskenlaskija ja anna sulaa. Lisää (parmesaani ja) pippuri. Siirrä kattila pois levyltä. (Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiseksi.)
    3. Kokoa lasagne niin, että lusikoit vuoan pohjalle noin neljäsosat molemmista kastikkeista. Lado sitten lasagnelevykerros päälle ja toista kahteen kertaan. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeista ylimmän lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 35 minuuttia. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (395 arviota)

    • Aikku
      1 kuukausi sitten
      Kiitos hyvästä reseptistä ja porkkana vinkki kommentista:) Juustokastikkeessa Koskenlaskija ja ilman vehnäjauhoja 👍👍👍
    • Hipe
      3 kuukautta sitten
      Tärkeä huomio reseptin tekijälle.... Reseptin on oltava oikein, koska jaetaan eteenpäin.Juustokastikkeesta puuttuu vehnäjauhot. Laitoin ruokalusikallisen ja kastike paksuuntui.
    • Anneli
      5 kuukautta sitten
      Hyvää!
    • Kotikokki
      5 kuukautta sitten
      Todella herkullista! Tein tupla-annoksen ja raastoin pari pientä porkkanaa vielä jauhelihakastikkeeseen niin tuli lisämakua hyvin ilman fetaakin.
    • Alma
      7 kuukautta sitten
      Aivan loistava resepti. Ehkä paras lasagne, jota olen maistanut. Vähentäisin ehkä kuitenkin maidon määrää valkokastikkeessa, kun oli kovin ohutta. Ei myöskään käytetty tähän punaviiniä eikä parmesaania. Koskenlaskijaa heitimme sekaan koko pakkauksen.
    • Amatimees
      8 kuukautta sitten
      Todella hyvää
    • Kappe
      8 kuukautta sitten
      Paras safka ikinä 👌
    • Raijamummo
      11 kuukautta sitten
      Todella hyvä ja helppo. Mies sanoi, ettei ole koskaan syönyt noin hyvää lasagnea😍. Olen tehnyt jo monta kertaa.
    • Puppe
      2 vuotta sitten
      Todella herkullista
    • Paula
      2 vuotta sitten
      Erittäin herkullinen ja maistuu myös lapsille.
    • Killi
      2 vuotta sitten
      Herkullinen! Hyvät aineet tekee sen.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Aloittelija, lasagnelevyjä ei tarvitse keittää etukäteen. Ne ladotaan kuivina ja kovina vuokaan muiden ainesten sekaan ohjeen mukaan, levyt pehmenevät ja kypsyvät sitten uunissa.
    • aloittelija
      4 vuotta sitten
      tarviiko lasagnelevyt keittää
    • ihan innoissani!
      4 vuotta sitten
      Oli paras lasagne mitä oon syöny! Laitoin kyllä aurajuustoa vielä lisäks ja muutenkin vähän enemmän juustoja kun ohjeessa mut ai että kun oli hyvää
    • Hullu keittiömestari
      6 vuotta sitten
      Hyvää oli!
    • Aloittelija
      6 vuotta sitten
      Voiko parmesaanijuuston korvata jollain toisella juustolla? Itse en kaheasti pidä parmesaanin mausta.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Aloittelija, voit korvata parmesanin esimerkiksi tavallisella juustoraasteella tai jättää sen kokonaan pois.
    • Lasse
      7 vuotta sitten
      Mihin se fetajuusto käytetään?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Lasse, fetajuusto on jauhelihakastikkeen ainesosa eli se lisätään muiden ainesosien kanssa jauhelihakastikkeeseen.