Koskenlaskijan lasagne
Pirkka lehden lukijan Koskenlaskijan reseptiin voit hyödyntää muitakin juustoja, joita kaapista löytyy.
4-5 annostayli 60 min450 kcal / annos (300g)
Ainekset
4-5 annosta
- 9(n. 150 g)Pirkka lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 400gjauhelihaa
- 1(100 g)sipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1rklvoita
- 3dlPirkka paseerattua tomaattia
- 1dlpunaviiniä tai vettä
- (30 gfetajuustoa)
- 1-2tlbasilikaa, timjamia tai rosmariinia
- 1tlsuolaa
- 1/2mustapippuria
Juustokastike
- 5dlmaitoa
- 150gValio Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas
- (20 gparmesaania)
- ripausmustapippuria
Pinnalle
- n. 1-2dl(50-100 g)Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Valmistus
yli 60 min- Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput jauhelihakstikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Lisää paloiteltu Koskenlaskija ja anna sulaa. Lisää (parmesaani ja) pippuri. Siirrä kattila pois levyltä. (Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiseksi.)
- Kokoa lasagne niin, että lusikoit vuoan pohjalle noin neljäsosat molemmista kastikkeista. Lado sitten lasagnelevykerros päälle ja toista kahteen kertaan. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeista ylimmän lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 35 minuuttia. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kategoriat
Ravintosisältö per annos 300g100 g
- 450 kcal1 880 kJ
- Proteiinia 27 g
- Hiilihydraatteja29 g
- Rasvaa23 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
tarviiko lasagnelevyt keittää
Aloittelija, lasagnelevyjä ei tarvitse keittää etukäteen. Ne ladotaan kuivina ja kovina vuokaan muiden ainesten sekaan ohjeen mukaan, levyt pehmenevät ja kypsyvät sitten uunissa.
Oli paras lasagne mitä oon syöny! Laitoin kyllä aurajuustoa vielä lisäks ja muutenkin vähän enemmän juustoja kun ohjeessa mut ai että kun oli hyvää
Hyvää oli!
Voiko parmesaanijuuston korvata jollain toisella juustolla? Itse en kaheasti pidä parmesaanin mausta.
Aloittelija, voit korvata parmesanin esimerkiksi tavallisella juustoraasteella tai jättää sen kokonaan pois.
Mihin se fetajuusto käytetään?
Lasse, fetajuusto on jauhelihakastikkeen ainesosa eli se lisätään muiden ainesosien kanssa jauhelihakastikkeeseen.