Koskenlaskijan lasagne
- Annosmäärä4–5 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Pirkka lehden lukijan Koskenlaskijan reseptiin voit hyödyntää muitakin juustoja, joita kaapista löytyy.
Ainekset
4–5 annosta
- 9 (n. 150 g) Pirkka lasagnelevyä
Jauhelihakastike
- 400 g jauhelihaa
- 1 (100 g) sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl voita
- 3 dl Pirkka paseerattua tomaattia
- 1 dl punaviiniä tai vettä
- (30 g fetajuustoa)
- 1–2 tl basilikaa, timjamia tai rosmariinia
- 1 tl suolaa
- 1/2 mustapippuria
Juustokastike
- 5 dl maitoa
- 150 g Valio Koskenlaskija-sulatejuustoa, voimakas
- (20 g parmesaania)
- ripaus mustapippuria
Pinnalle
- n. 1–2 dl (50–100 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ravintosisältö
- Energia807 kJ / 193 kcal
- Rasva8,4 g
- josta tyydyttynyttä4,7 g
- Hiilihydraatit13,3 g
- josta sokereita4,8 g
- Proteiini13,9 g
- Suola1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Ota jauheliha huoneenlämpöön. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput jauhelihakstikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Lisää paloiteltu Koskenlaskija ja anna sulaa. Lisää (parmesaani ja) pippuri. Siirrä kattila pois levyltä. (Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiseksi.)
- Kokoa lasagne niin, että lusikoit vuoan pohjalle noin neljäsosat molemmista kastikkeista. Lado sitten lasagnelevykerros päälle ja toista kahteen kertaan. Kaada loput jauheliha- ja juustokastikkeista ylimmän lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa noin 35 minuuttia. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etuPlussa-kortillaEtuhinta 3,49/kpl23,27/kgIlman Plussa-korttia 3,59/kpl (23,93/kg)
- Pysyvästi edullinen
- Plussa-etu −9 %Plussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Plussa-etu −20 %Plussa-kortillaEtuhinta 5,50/2 kpl18,33/kgIlman Plussa-korttia 3,45/kpl (23,00/kg)
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,5(49 arviota)
- yli 60 min4,0(230 arviota)
- yli 60 min3,9(241 arviota)
- yli 60 min4,1(95 arviota)
- yli 60 min3,7(132 arviota)
- yli 60 min4,0(55 arviota)
- yli 60 min4,3(38 arviota)
- yli 60 min4,0(137 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (395 arviota)
- Aikku1 kuukausi sittenKiitos hyvästä reseptistä ja porkkana vinkki kommentista:) Juustokastikkeessa Koskenlaskija ja ilman vehnäjauhoja 👍👍👍
- Hipe3 kuukautta sittenTärkeä huomio reseptin tekijälle.... Reseptin on oltava oikein, koska jaetaan eteenpäin.Juustokastikkeesta puuttuu vehnäjauhot. Laitoin ruokalusikallisen ja kastike paksuuntui.
- Anneli5 kuukautta sittenHyvää!
- Kotikokki5 kuukautta sittenTodella herkullista! Tein tupla-annoksen ja raastoin pari pientä porkkanaa vielä jauhelihakastikkeeseen niin tuli lisämakua hyvin ilman fetaakin.
- Alma7 kuukautta sittenAivan loistava resepti. Ehkä paras lasagne, jota olen maistanut. Vähentäisin ehkä kuitenkin maidon määrää valkokastikkeessa, kun oli kovin ohutta. Ei myöskään käytetty tähän punaviiniä eikä parmesaania. Koskenlaskijaa heitimme sekaan koko pakkauksen.
- Amatimees8 kuukautta sittenTodella hyvää
- Kappe8 kuukautta sittenParas safka ikinä 👌
- Raijamummo11 kuukautta sittenTodella hyvä ja helppo. Mies sanoi, ettei ole koskaan syönyt noin hyvää lasagnea😍. Olen tehnyt jo monta kertaa.
- Puppe2 vuotta sittenTodella herkullista
- Paula2 vuotta sittenErittäin herkullinen ja maistuu myös lapsille.
- Killi2 vuotta sittenHerkullinen! Hyvät aineet tekee sen.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenAloittelija, lasagnelevyjä ei tarvitse keittää etukäteen. Ne ladotaan kuivina ja kovina vuokaan muiden ainesten sekaan ohjeen mukaan, levyt pehmenevät ja kypsyvät sitten uunissa.
- aloittelija4 vuotta sittentarviiko lasagnelevyt keittää
- ihan innoissani!4 vuotta sittenOli paras lasagne mitä oon syöny! Laitoin kyllä aurajuustoa vielä lisäks ja muutenkin vähän enemmän juustoja kun ohjeessa mut ai että kun oli hyvää
- Hullu keittiömestari6 vuotta sittenHyvää oli!
- Aloittelija6 vuotta sittenVoiko parmesaanijuuston korvata jollain toisella juustolla? Itse en kaheasti pidä parmesaanin mausta.
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenAloittelija, voit korvata parmesanin esimerkiksi tavallisella juustoraasteella tai jättää sen kokonaan pois.
- Lasse7 vuotta sittenMihin se fetajuusto käytetään?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenLasse, fetajuusto on jauhelihakastikkeen ainesosa eli se lisätään muiden ainesosien kanssa jauhelihakastikkeeseen.