• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tuliset broilerin siivet ja kasvisgratiini

Kasvisgratiini on helppo ja maukas lisäke mausteisille broilerin siiville.
Tuliset broilerin siivet ja kasvisgratiini
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 252 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(700 g)Kariniemen broilerin liekkisiipiä

Kasvisgratiini

    • 2(300 g)kookasta sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 2rkloliiviöljyä
    • 2(750 g)kesäkurpitsaa
    • 2rkloliiviöljyä
    • 2-3(n. 600 g)pihvitomaattia
    • 1tlsuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 1rkltuoretta timjamia hienonnettuna
    • 2rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
    • 50gparmesaanijuustoa raastettuna
    • 1rklkorppujauhoja

Valmistus

alle 30 min
  1. Kypsennä broilerin siivet uunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valmista gratiini. Leikkaa kuoritut sipulit ohuiksi viipaleiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä 4-5 minuuttia.
  3. Leikkaa kesäkurpitsat vinottain noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi myös tomaatit.
  4. Paista kesäkurpitsaviipaleita pannulla tilkassa öljyä molemmin puolin, kunnes ne pehmenevät. Lado kesäkurpitsa-, sipuli- ja tomaattiviipaleet kerroksittain uunivuokaan niin, että päällimmäisiksi jäävät kesäkurpitsaviipaleet. Ripottele väleihin suolaa, pippuria ja yrttejä.
  5. Sekoita juustoraaste ja korppujauhot ja levitä seos kasvisten pinnalle. Gratinoi 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes juusto saa väriä. Anna vuoan jäähtyä hetken ennen tarjoamista.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 252 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia6 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille