• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Anjovispasta

Helpossa ja nopeassa anjovispastassa maistuvat välimeren maut, raikas sitruuna, kirpeä kapris ja suolainen parmesaani.
Anjovispasta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

4 annosta
    • 350gspagettia

Kastike

    • 1rs(100 g)anjovis- tai janssonfileitä
    • 4-5(300 g)kevätsipulia
    • tai
    • 2-3(250 g)sipulia
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2dloliiviöljyä
    • 1/2sitruunan mehu
    • ripausmustapippuria
    • 1/2dlparmesaanijuustoa raastettuna

Koristeeksi

    • ruohosipulia
    • sitruunalohkoja
    • Pirkka kapriksia

Valmistus

alle 30 min
  1. Pane vesi kiehumaan spagettia varten.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Suikaloi anjovisfileet. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä noin 5 minuuttia.
  3. Sekoita joukkoon anjovikset, sitruunan mehu, kaprikset ja mustapippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja nosta pois levyltä. Jätä kansi päälle.
  4. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä. Valuta hyvin. Sekoita kastike ja parmesaani kuuman pastan joukkoon. Kaada tarjoiluastiaan ja koristele kapriksilla ja sitruunalohkoilla. Tarjoa lisäksi parmesaania ja raikasta salaattia.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 438 kcal1 840 kJ
  • Proteiinia12,9 g
  • Hiilihydraatteja45 g
  • Rasvaa19,2 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4