• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-hasselpähkinäpiirakka

Suklaapiirakka on monen kestosuosikki. Tällä kertaa kuorrutuksena on Nutellaa, tummaa suklaata ja hasselpähkinöitä.
Suklaa-hasselpähkinäpiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • 30 - 60 min
  • 310 kcal / annos (80g)

Ainekset

12 annosta

Kuorrutus

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen hieman jäähtyneen kahvin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. (Taikina jää melko löysäksi.)
  3. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm). Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes pohja on kypsä.
  4. Lusikoi suklaalevite pursotinpussiin tai pieneen muovipussiin. Leikkaa pussiin pieni aukko ja pursota levite piirakan päälle raidoiksi.
  5. Taita suklaa paloiksi. Leikkaa palat vinottain puoliksi ja puolikkaat edelleen paksuussuunnassa puoliksi. Näin saat suklaakolmioita, -suikaleita ja -rouhetta. Puolita hasselpähkinät. Koristele piirakka suklaalla ja pähkinöillä. Tarjoa kahvin kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Piirakka leikkaantuu parhaiten jääkaappikylmänä terävällä veitsellä. (Voit vielä lämmittää veitsen kuumalla vedellä ennen leikkaamista.)

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 310 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja36 g
  • Rasvaa13 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10