Suklaa-keksijäätelö
Täyteläisen kotitekoisen suklaajäätelön joukkoon sekoitetaan sattumiksi keksimuruja, suklaarouhetta ja toffeepaloja. Noin 1,00€/annos.
8 annostayli 60 min
Ainekset
8 annosta
- 3kananmunan keltuaista
- 1/2dlsokeria
- 2dlkuohukermaa
- 2dlmaitoa
- 100gFazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
- 1prk(150 g)Pirkka crème fraîchea (ranskankermaa, 18 %)
- 75gFazer Domino -täytekeksejä
- 100gFazer omar-makeisia
- 100gKarl Fazer Hunajapaahdettu manteli -maitosuklaata.
Valmistus
yli 60 min- Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
- Kuumenna kermaa, maitoa ja rouhittua suklaata kattilassa sekoitellen, kunnes suklaa sulaa ja kermaseos höyryää. Kaada kuuma kermaseos muutamassa erässä keltuaisvaahdon joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi ranskankerma ja vaahterasiirappi.
- Anna seoksen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa jääkaappikylmäksi.
- Käynnistä jäätelökone ja kaada seos koneeseen. Anna pyöriä jäätelöksi koneen ohjeen mukaan.
- Rouhi keksit, toffee ja suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä.
- Kaavi pehmismäinen jäätelö jäätelökoneesta pakastuksen kestävään kulhoon. Sekoita rouheet jäätelön joukkoon. Siirrä jäätelö peitettynä pakastimeen jäätymään vielä muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Katso video
Tiesitkö että...
Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta. Pakasta silloin jääkaappikylmäksi jäähtynyt jäätelömassa pakastuksen kestävässä kulhossa. Jäätymisen alkuvaiheessa vatkaa massaa noin puolen tunnin välein 4-5 kertaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Varmastihyvää
Varmastihyvää