• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Suklaa-keksijäätelöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-keksijäätelö

Täyteläisen kotitekoisen suklaajäätelön joukkoon sekoitetaan sattumiksi keksimuruja, suklaarouhetta ja toffeepaloja. Noin 1,00€/annos.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
  2. Kuumenna kermaa, maitoa ja rouhittua suklaata kattilassa sekoitellen, kunnes suklaa sulaa ja kermaseos höyryää. Kaada kuuma kermaseos muutamassa erässä keltuaisvaahdon joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen. Sekoita joukkoon lopuksi ranskankerma ja vaahterasiirappi.
  3. Anna seoksen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa jääkaappikylmäksi.
  4. Käynnistä jäätelökone ja kaada seos koneeseen. Anna pyöriä jäätelöksi koneen ohjeen mukaan.
  5. Rouhi keksit, toffee ja suklaa karkeaksi rouheeksi veitsellä.
  6. Kaavi pehmismäinen jäätelö jäätelökoneesta pakastuksen kestävään kulhoon. Sekoita rouheet jäätelön joukkoon. Siirrä jäätelö peitettynä pakastimeen jäätymään vielä muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.

Tiesitkö että...

Voit valmistaa jäätelön myös ilman jäätelökonetta. Pakasta silloin jääkaappikylmäksi jäähtynyt jäätelömassa pakastuksen kestävässä kulhossa. Jäätymisen alkuvaiheessa vatkaa massaa noin puolen tunnin välein 4-5 kertaa. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2017. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 13 arvostelua