Suklaakakku
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Suklaakakun kuorrutus ja täyte valmistuu kätevästi samalla kertaa. Kakun kruunaa näyttävä koristelu.
Ainekset
8–10 annosta
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | muscovadosokeria tai |
200 g | voita tai |
1 levy (200 g) | tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
n. 2/3–1 dl | kahvia tai |
Suklaamousse | |
2 prk (à 2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 levy (200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 620 kJ / 388 kcal |
Rasva | 27,9 g |
josta tyydyttynyttä | 17,3 g |
Hiilihydraatit | 28,2 g |
josta sokereita | 21,8 g |
Proteiini | 5,3 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm).
Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50–60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku. Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjalevyt kahvilla.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Siirrä tuorejuusto kulhoon ja lämmitä mikrossa pieni hetki, jotta saat tuorejuustosta huoneenlämpöistä. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa 10 sekunnin erissä, välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella lämpimän suklaasulan kanssa tasaiseksi seokseksi.
Lisää kerma kolmessa erässä jäähtyneeseen tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Täytä kakku heti, jotta suklaamousse ei ehdi jähmettyä liikaa.
Levitä päälle noin 1/4 suklaamoussesta. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää päälle 1/4 suklaamoussesta. Levitä loppu suklaamousse kakun päälle ja reunoille. Saat tasoitettua kakun pinnan, kun käytät lämmitettyä palettiveistä tai sileää metallilastaa. Lämmitä lasta kuumalla vedellä ja kuivaa ennen levittämistä. Koristele kakku esimerkiksi suklaakoristeilla.
Vinkki! Käytä kakun koristeluun itsetehtyjä suklaasulkakoristeita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Dansukker 400g Tumma Muscovado RuokosokeriHinta 2,85/kpl7,13/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Plussa-etuKulta Katriina Luomu suodatinkahvi 450g RFAPlussa-kortillaEtuhinta 6,49/kpl14,42/kgIlman Plussa-korttia 6,95/kpl (15,44/kg)
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dlHinta 1,35/kpl6,75/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 1,79/kpl9,94/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Presidentti kahvi 500g suodatinjauhatus RFAHinta 7,89/kpl15,78/kg
- Pysyvästi edullinenJuhla Mokka kahvi 500g suodatinjauhatusHinta 7,15/kpl14,30/kg
- Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHTHinta 4,15/kpl8,30/l
- Pysyvästi edullinenFlora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinenHinta 1,89/kpl7,56/l
- Plussa-etu −13 %Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositonPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl10,80/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (12,51/kg)
- Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200gHinta 2,09/kpl10,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,5(160 arviota)
- 30 - 60 min4,0(171 arviota)
- yli 60 min3,9(60 arviota)
- 30 - 60 min4,8(25 arviota)
- yli 60 min4,1(22 arviota)
- yli 60 min4,0(403 arviota)
- yli 60 min3,8(373 arviota)
- yli 60 min4,0(254 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (312 arviota)
- JK8 kuukautta sittenMinulle kävi samoin että kakku hajosi leikatessa. Muutenkin oli vaikeaa saada kolmeen osaan.
- K-Kuluttajapalvelu8 kuukautta sittenJK, harmillista kuulla, että kakun leikkaamisessa on ilmennyt ongelmia. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille tiedoksi.
- Herkullinen kakku1 vuosi sittenMitä tein väärin? Annoin kakun jäähtyä, kumosin sen ja leikkasin kolmeen osaan. Mutta kun yritin siirtää tarjoilualustalle, kakku meni pieniin paloihin. Piti "rakentaa" kakku palapelimaisesti niistä paloista.
- Sonja1 vuosi sittenKiitos! Tuli hyvää.
- Diipadaapa1 vuosi sittenMeneekö kakun maku "pilalle" jos käyttää kostuttamiseen jotain muuta kuin kahvia? Vai onko se kahvin maku oleellinen osa tässä kakussa.. mietin kakkua lasten juhliin mutta kahvin maku ei varmaan oo heidän lemppari.
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenDiipadaapa, resepti on testattu ainoastaan siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi kostuttamiseen voi käyttää muuta nestettä kuin kahvia.
- Heini1 vuosi sittenHei, minäkin haluaisin tietää,voinko tehdä kakun valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenHeini, halutessaan kakun voi valmistaa ja kuorruttaa edellisenä päivänä. Valmis kakku tulee säilyttää viileässä.
- Ansku1 vuosi sittenRiittääkö todella 1dl kahvia koko kakun kostuttamiseen,ettei jää kuivaksi?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenAnsku, resepti on testattu toimivaksi tällä määrällä.
- Oona2 vuotta sittenHei voiko kakun tehdä ja koristaa edellisenä päivänä jääkaappiin?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenLeipuri, muscovadosokerin voi halutessaan korvata samalla määrällä tavallista taloussokeria.
- Leipuri4 vuotta sittenVoiko muscocadosokerin korvata jollain?
- Kakkuleipuri5 vuotta sittenTosi herkkua! Olen tehnyt tätä jo kymmenisen kertaa ja aina onnistuu. Olen tehnyt usein myös "puolikkaan" kakun pienempään vuokaan ainekset puolittamalla, ja hyvin onnistuu! Kakku on sopivan makea, ei liian ällömakea.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHelka, voit kyllä pakastaa pohjan.
- Helka5 vuotta sittenTää kakku oli todella hyvä. Nyt haluaisin tehdä uudelleen ja mietin, että pohjan voi varmaan pakastaa odottamaan juhlia parin viikon päästä?
- Sukkahaju5 vuotta sittenKestää liikaa tehdä koko kakku juttu😏😒
- Mahantäysi5 vuotta sittenHyvää