SuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaakakku

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaakakun kuorrutus ja täyte valmistuu kätevästi samalla kertaa. Kakun kruunaa näyttävä koristelu.

    Ainekset

    8–10 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    muscovadosokeria
    tai
    200 g
     
    voita
    tai
    1 levy (200 g)
     
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    n. 2/3–1 dl
     
    kahvia
    tai

    Suklaamousse

    2 prk (à 2 dl)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 levy (200 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 620 kJ / 388 kcal
    Rasva
    27,9 g
    josta tyydyttynyttä
    17,3 g
    Hiilihydraatit
    28,2 g
    josta sokereita
    21,8 g
    Proteiini
    5,3 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

    Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.

    Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm).

    Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50–60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku. Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjalevyt kahvilla.

    Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Siirrä tuorejuusto kulhoon ja lämmitä mikrossa pieni hetki, jotta saat tuorejuustosta huoneenlämpöistä. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa 10 sekunnin erissä, välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella lämpimän suklaasulan kanssa tasaiseksi seokseksi.

    Lisää kerma kolmessa erässä jäähtyneeseen tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Täytä kakku heti, jotta suklaamousse ei ehdi jähmettyä liikaa.

    Levitä päälle noin 1/4 suklaamoussesta. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää päälle 1/4 suklaamoussesta. Levitä loppu suklaamousse kakun päälle ja reunoille. Saat tasoitettua kakun pinnan, kun käytät lämmitettyä palettiveistä tai sileää metallilastaa. Lämmitä lasta kuumalla vedellä ja kuivaa ennen levittämistä. Koristele kakku esimerkiksi suklaakoristeilla.

    Vinkki! Käytä kakun koristeluun itsetehtyjä suklaasulkakoristeita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Juhla Mokka kahvi 500g suodatinjauhatus
      Hinta 6,09/kpl
      12,18/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,39/kpl
      6,95/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Presidentti kahvi 500g suodatinjauhatus
      Hinta 6,89/kpl
      13,78/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (304 arviota)

    • JK
      15 päivää sitten
      Minulle kävi samoin että kakku hajosi leikatessa. Muutenkin oli vaikeaa saada kolmeen osaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      15 päivää sitten
      JK, harmillista kuulla, että kakun leikkaamisessa on ilmennyt ongelmia. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille tiedoksi.
    • Herkullinen kakku
      6 kuukautta sitten
      Mitä tein väärin? Annoin kakun jäähtyä, kumosin sen ja leikkasin kolmeen osaan. Mutta kun yritin siirtää tarjoilualustalle, kakku meni pieniin paloihin. Piti "rakentaa" kakku palapelimaisesti niistä paloista.
    • Sonja
      6 kuukautta sitten
      Kiitos! Tuli hyvää.
    • Diipadaapa
      10 kuukautta sitten
      Meneekö kakun maku "pilalle" jos käyttää kostuttamiseen jotain muuta kuin kahvia? Vai onko se kahvin maku oleellinen osa tässä kakussa.. mietin kakkua lasten juhliin mutta kahvin maku ei varmaan oo heidän lemppari.
    • K-Kuluttajapalvelu
      10 kuukautta sitten
      Diipadaapa, resepti on testattu ainoastaan siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi kostuttamiseen voi käyttää muuta nestettä kuin kahvia.
    • Heini
      10 kuukautta sitten
      Hei, minäkin haluaisin tietää,voinko tehdä kakun valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      10 kuukautta sitten
      Heini, halutessaan kakun voi valmistaa ja kuorruttaa edellisenä päivänä. Valmis kakku tulee säilyttää viileässä.
    • Ansku
      11 kuukautta sitten
      Riittääkö todella 1dl kahvia koko kakun kostuttamiseen,ettei jää kuivaksi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      11 kuukautta sitten
      Ansku, resepti on testattu toimivaksi tällä määrällä.
    • Oona
      1 vuosi sitten
      Hei voiko kakun tehdä ja koristaa edellisenä päivänä jääkaappiin?
    • K-Kuluttajapalvelu
      3 vuotta sitten
      Leipuri, muscovadosokerin voi halutessaan korvata samalla määrällä tavallista taloussokeria.
    • Leipuri
      3 vuotta sitten
      Voiko muscocadosokerin korvata jollain?
    • Kakkuleipuri
      4 vuotta sitten
      Tosi herkkua! Olen tehnyt tätä jo kymmenisen kertaa ja aina onnistuu. Olen tehnyt usein myös "puolikkaan" kakun pienempään vuokaan ainekset puolittamalla, ja hyvin onnistuu! Kakku on sopivan makea, ei liian ällömakea.
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Helka, voit kyllä pakastaa pohjan.
    • Helka
      4 vuotta sitten
      Tää kakku oli todella hyvä. Nyt haluaisin tehdä uudelleen ja mietin, että pohjan voi varmaan pakastaa odottamaan juhlia parin viikon päästä?
    • Sukkahaju
      4 vuotta sitten
      Kestää liikaa tehdä koko kakku juttu😏😒
    • Mahantäysi
      5 vuotta sitten
      Hyvää