SuklaakakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaakakku

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Suklaakakun kuorrutus ja täyte valmistuu kätevästi samalla kertaa. Kakun kruunaa näyttävä koristelu.

    Ainekset

    8–10 annosta

    Pohja

    4
     
    kananmunaa
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 dl
     
    muscovadosokeria
    tai
    200 g
     
    voita
    tai
    1 levy (200 g)
     
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    n. 2/3–1 dl
     
    kahvia
    tai

    Suklaamousse

    2 prk (à 2 dl)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai
    1 levy (200 g)
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 620 kJ / 388 kcal
    Rasva
    27,9 g
    josta tyydyttynyttä
    17,3 g
    Hiilihydraatit
    28,2 g
    josta sokereita
    21,8 g
    Proteiini
    5,3 g
    Suola
    0,6 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
    Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
    Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm).
    Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50–60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku. Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjalevyt kahvilla.
    Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Siirrä tuorejuusto kulhoon ja lämmitä mikrossa pieni hetki, jotta saat tuorejuustosta huoneenlämpöistä. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa 10 sekunnin erissä, välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella lämpimän suklaasulan kanssa tasaiseksi seokseksi.
    Lisää kerma kolmessa erässä jäähtyneeseen tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Täytä kakku heti, jotta suklaamousse ei ehdi jähmettyä liikaa.
    Levitä päälle noin 1/4 suklaamoussesta. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää päälle 1/4 suklaamoussesta. Levitä loppu suklaamousse kakun päälle ja reunoille. Saat tasoitettua kakun pinnan, kun käytät lämmitettyä palettiveistä tai sileää metallilastaa. Lämmitä lasta kuumalla vedellä ja kuivaa ennen levittämistä. Koristele kakku esimerkiksi suklaakoristeilla.
    Vinkki! Käytä kakun koristeluun itsetehtyjä suklaasulkakoristeita.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Dansukker 400g Tumma Muscovado Ruokosokeri
      Hinta 2,85/kpl
      7,13/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Plussa-etu
      Kulta Katriina Luomu suodatinkahvi 450g RFA
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 6,49/kpl
      14,42/kg
      Ilman Plussa-korttia 6,95/kpl (15,44/kg)
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Hinta 1,35/kpl
      6,75/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,79/kpl
      9,94/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g Tumma
      Hinta 5,49/kpl
      27,45/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Presidentti kahvi 500g suodatinjauhatus RFA
      Hinta 7,89/kpl
      15,78/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Juhla Mokka kahvi 500g suodatinjauhatus
      Hinta 7,15/kpl
      14,30/kg
    • Juustoportti vispikerma 0,5l laktoositon UHT
      Hinta 4,15/kpl
      8,30/l
    • Pysyvästi edullinen
      Flora Vispi 24% 2,5dl vähälaktoosinen
      Hinta 1,89/kpl
      7,56/l
    • Plussa-etu −13 %
      Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 1,89/kpl
      10,80/kg
      Ilman Plussa-korttia 2,19/kpl (12,51/kg)
    • Crème Bonjour Maustamaton laktoositon levite 200g
      Hinta 2,09/kpl
      10,45/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (312 arviota)

    • JK
      8 kuukautta sitten
      Minulle kävi samoin että kakku hajosi leikatessa. Muutenkin oli vaikeaa saada kolmeen osaan.
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 kuukautta sitten
      JK, harmillista kuulla, että kakun leikkaamisessa on ilmennyt ongelmia. Palautteesi välittyy resepteistä vastaaville henkilöille tiedoksi.
    • Herkullinen kakku
      1 vuosi sitten
      Mitä tein väärin? Annoin kakun jäähtyä, kumosin sen ja leikkasin kolmeen osaan. Mutta kun yritin siirtää tarjoilualustalle, kakku meni pieniin paloihin. Piti "rakentaa" kakku palapelimaisesti niistä paloista.
    • Sonja
      1 vuosi sitten
      Kiitos! Tuli hyvää.
    • Diipadaapa
      1 vuosi sitten
      Meneekö kakun maku "pilalle" jos käyttää kostuttamiseen jotain muuta kuin kahvia? Vai onko se kahvin maku oleellinen osa tässä kakussa.. mietin kakkua lasten juhliin mutta kahvin maku ei varmaan oo heidän lemppari.
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Diipadaapa, resepti on testattu ainoastaan siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi kostuttamiseen voi käyttää muuta nestettä kuin kahvia.
    • Heini
      1 vuosi sitten
      Hei, minäkin haluaisin tietää,voinko tehdä kakun valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Heini, halutessaan kakun voi valmistaa ja kuorruttaa edellisenä päivänä. Valmis kakku tulee säilyttää viileässä.
    • Ansku
      1 vuosi sitten
      Riittääkö todella 1dl kahvia koko kakun kostuttamiseen,ettei jää kuivaksi?
    • K-Kuluttajapalvelu
      1 vuosi sitten
      Ansku, resepti on testattu toimivaksi tällä määrällä.
    • Oona
      2 vuotta sitten
      Hei voiko kakun tehdä ja koristaa edellisenä päivänä jääkaappiin?
    • K-Kuluttajapalvelu
      4 vuotta sitten
      Leipuri, muscovadosokerin voi halutessaan korvata samalla määrällä tavallista taloussokeria.
    • Leipuri
      4 vuotta sitten
      Voiko muscocadosokerin korvata jollain?
    • Kakkuleipuri
      5 vuotta sitten
      Tosi herkkua! Olen tehnyt tätä jo kymmenisen kertaa ja aina onnistuu. Olen tehnyt usein myös "puolikkaan" kakun pienempään vuokaan ainekset puolittamalla, ja hyvin onnistuu! Kakku on sopivan makea, ei liian ällömakea.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Helka, voit kyllä pakastaa pohjan.
    • Helka
      5 vuotta sitten
      Tää kakku oli todella hyvä. Nyt haluaisin tehdä uudelleen ja mietin, että pohjan voi varmaan pakastaa odottamaan juhlia parin viikon päästä?
    • Sukkahaju
      5 vuotta sitten
      Kestää liikaa tehdä koko kakku juttu😏😒
    • Mahantäysi
      5 vuotta sitten
      Hyvää