Suklaakakku
Suklaakakun kuorrutus ja täyte valmistuu kätevästi samalla kertaa. Kakun kruunaa näyttävä koristelu. Noin 1,35€/annos*
- 8-10 annosta
- yli 60 min
Ainekset
8-10 annosta
Pohja
- 4kananmunaa
- 1dlsokeria
- 1dlmuscovadosokeria
- 200gvoita
- 1levy(200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
- 2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
Kostutus
- n. 2/3-1dlkahvia
Suklaamousse
- 2prk(à 2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
- 1levy(200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata (55 %)
Valmistus
yli 60 min- Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm).
- Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50-60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku. Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjalevyt kahvilla.
- Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Siirrä tuorejuusto kulhoon ja lämmitä mikrossa pieni hetki, jotta saat tuorejuustosta huoneenlämpöistä. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa 10 sekunnin erissä, välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella lämpimän suklaasulan kanssa tasaiseksi seokseksi.
- Lisää kerma kolmessa erässä jäähtyneeseen tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Täytä kakku heti, jotta suklaamousse ei ehdi jähmettyä liikaa.
- Levitä päälle noin 1/4 suklaamoussesta. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää päälle 1/4 suklaamoussesta. Levitä loppu suklaamousse kakun päälle ja reunoille. Saat tasoitettua kakun pinnan, kun käytät lämmitettyä palettiveistä tai sileää metallilastaa. Lämmitä lasta kuumalla vedellä ja kuivaa ennen levittämistä. Koristele kakku esimerkiksi suklaakoristeilla.
Tiesitkö että...
Vinkki! Käytä kakun koristeluun itsetehtyjä suklaasulkakoristeita. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet Teemat
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Leipuri, muscovadosokerin voi halutessaan korvata samalla määrällä tavallista taloussokeria.
Voiko muscocadosokerin korvata jollain?
Tosi herkkua! Olen tehnyt tätä jo kymmenisen kertaa ja aina onnistuu. Olen tehnyt usein myös "puolikkaan" kakun pienempään vuokaan ainekset puolittamalla, ja hyvin onnistuu! Kakku on sopivan makea, ei liian ällömakea.
Tää kakku oli todella hyvä. Nyt haluaisin tehdä uudelleen ja mietin, että pohjan voi varmaan pakastaa odottamaan juhlia parin viikon päästä?
Helka, voit kyllä pakastaa pohjan.
Kestää liikaa tehdä koko kakku juttu😏😒
Hyvää