Suklaakakku
- Annosmäärä8–10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
Pohja | |
---|---|
4 | kananmunaa tai |
1 dl | sokeria tai |
1 dl | muscovadosokeria tai |
200 g | voita tai |
1 levy (200 g) | tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
n. 2/3–1 dl | kahvia tai |
Suklaamousse | |
2 prk (à 2 dl) | tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 levy (200 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 622 kJ / 389 kcal |
Rasva | 27,9 g |
josta tyydyttynyttä | 17,7 g |
Hiilihydraatit | 28,2 g |
josta sokereita | 21,8 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,6 g |
Valmistus
Sulata voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Siirrä kattila levyltä ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (Ø 20 cm).
Paista 175-asteisessa uunissa hieman alatasoa ylempänä 50–60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku. Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjalevyt kahvilla.
Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Siirrä tuorejuusto kulhoon ja lämmitä mikrossa pieni hetki, jotta saat tuorejuustosta huoneenlämpöistä. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa 10 sekunnin erissä, välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella lämpimän suklaasulan kanssa tasaiseksi seokseksi.
Lisää kerma kolmessa erässä jäähtyneeseen tuorejuusto-suklaaseokseen samalla sähkövatkaimella sekoittaen. Täytä kakku heti, jotta suklaamousse ei ehdi jähmettyä liikaa.
Levitä päälle noin 1/4 suklaamoussesta. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää päälle 1/4 suklaamoussesta. Levitä loppu suklaamousse kakun päälle ja reunoille. Saat tasoitettua kakun pinnan, kun käytät lämmitettyä palettiveistä tai sileää metallilastaa. Lämmitä lasta kuumalla vedellä ja kuivaa ennen levittämistä. Koristele kakku esimerkiksi suklaakoristeilla.
Vinkki! Käytä kakun koristeluun itsetehtyjä suklaasulkakoristeita.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka Costa Rica kahvi 500g vaalea paahto RFAHinta 4,79/kpl9,58/kg
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Dansukker 400g Tumma Muscovado RuokosokeriHinta 2,89/kpl7,23/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl UHTHinta 1,29/kpl6,45/l
- Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositonHinta 2,19/kpl12,17/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Plussa-etu −11 %Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gPlussa-kortillaEtuhinta 3,00/2 kpl3,68/kgIlman Plussa-korttia 1,69/kpl
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl
- Plussa-etu −8 %Kulta Katriina Luomu suodatinkahvi RFA 450gPlussa-kortillaEtuhinta 5,29/kpl11,76/kgIlman Plussa-korttia 5,79/kpl
- Juhla Mokka kahvi 500g suodatinjauhatusHinta 5,75/kpl11,50/kg
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Dr.Oetker leivinjauhe 60g luomuHinta 3,89/kpl64,83/kg
- Fazer leivontasuklaa 70% 100g PremiumHinta 2,09/kpl20,90/kg
- Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaaHinta 4,29/kpl20,93/kg
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Valio Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 2,59/kpl12,95/l
- Philadelphia original tuorejuusto 200g maustamatonHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Creme Bonjour 200g Maustamaton laktoositonHinta 2,49/kpl12,45/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,6(153 arviota)
- 30 - 60 min4,0(144 arviota)
- yli 60 min4,1(179 arviota)
- 30 - 60 min4,8(23 arviota)
- yli 60 min4,0(389 arviota)
- yli 60 min3,9(57 arviota)
- yli 60 min4,0(29 arviota)
- yli 60 min3,9(301 arviota)
Arvostele resepti
- Diipadaapa2 kuukautta sittenMeneekö kakun maku "pilalle" jos käyttää kostuttamiseen jotain muuta kuin kahvia? Vai onko se kahvin maku oleellinen osa tässä kakussa.. mietin kakkua lasten juhliin mutta kahvin maku ei varmaan oo heidän lemppari.
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenDiipadaapa, resepti on testattu ainoastaan siinä mainituilla raaka-aineilla. Halutessasi kostuttamiseen voi käyttää muuta nestettä kuin kahvia.
- Heini2 kuukautta sittenHei, minäkin haluaisin tietää,voinko tehdä kakun valmiiksi juhlia edeltävänä päivänä?
- K-Kuluttajapalvelu2 kuukautta sittenHeini, halutessaan kakun voi valmistaa ja kuorruttaa edellisenä päivänä. Valmis kakku tulee säilyttää viileässä.
- Ansku4 kuukautta sittenRiittääkö todella 1dl kahvia koko kakun kostuttamiseen,ettei jää kuivaksi?
- K-Kuluttajapalvelu4 kuukautta sittenAnsku, resepti on testattu toimivaksi tällä määrällä.
- Oona1 vuosi sittenHei voiko kakun tehdä ja koristaa edellisenä päivänä jääkaappiin?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLeipuri, muscovadosokerin voi halutessaan korvata samalla määrällä tavallista taloussokeria.
- Leipuri3 vuotta sittenVoiko muscocadosokerin korvata jollain?
- Kakkuleipuri3 vuotta sittenTosi herkkua! Olen tehnyt tätä jo kymmenisen kertaa ja aina onnistuu. Olen tehnyt usein myös "puolikkaan" kakun pienempään vuokaan ainekset puolittamalla, ja hyvin onnistuu! Kakku on sopivan makea, ei liian ällömakea.
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenHelka, voit kyllä pakastaa pohjan.
- Helka4 vuotta sittenTää kakku oli todella hyvä. Nyt haluaisin tehdä uudelleen ja mietin, että pohjan voi varmaan pakastaa odottamaan juhlia parin viikon päästä?
- Sukkahaju4 vuotta sittenKestää liikaa tehdä koko kakku juttu😏😒
- Mahantäysi4 vuotta sittenHyvää