Suklaakeksit grillissäReseptin teki kumppani

Suklaakeksit grillissä

Voit paistaa suklaakeksit myös grillissä. Kokeile täyttää keksit jäätelöllä, jolloin saat hauskat jätskisandwichit.

  • 20 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

20 kpl
    • 1/2levyä(à 200 g)Pirkka tummaa leivontasuklaata 55%
    • 125gvoita
    • 2dlruokosokeria
    • 1kananmuna
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Rouhi suolapähkinät ja suklaa. Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmuna ja keskenään sekoitetut jauho ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon rouhitut pähkinät ja suklaa.
  2. Muotoile taikinasta tanko, jonka halkaisija on noin 8 cm. Kääri taikinatanko kelmun avulla tiukaksi ja tasakokoiseksi. Siirrä jääkaappiin kylmenemään tai pakasta hetki, jolloin keksien leikkaaminen on helpompaa.
  3. Leikkaa taikinasta noin 1 cm:n paksuisia viipaleita ja painele keksien ulkoreunoja vähän pyöreämmäksi. Grillaa keksit grillikivellä tai paksupohjaisessa grillinkestävässä paistoastiassa (esim. valurautapannu) matalalla lämmöllä 9-11 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä keksit.

Tiesitkö että...

Keksit voi tehdä myös gluteenittomana korvaamalla vehnäjauhot riisijauholla.

Kommentoi

Arvosana reseptille