• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mehevä rahkapiirakka ja 25 pikkupullaa

Mehevä rahkapiirakka ja pikkupullat valmistuvat helposti ja kätevästi samasta taikinasta. Voit vaikka pakastaa toiset leipomukset.
Mehevä rahkapiirakka ja 25 pikkupullaa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 0 kcal / 100 g

Ainekset

    • 5 dl:n pullataikina

Taikinan päälle

Rahkatäyte

    • 1tlk(2 dl)kuohukermaa
    • 3kananmunaa
    • 1dlappelsiinitäysmehua
    • tai
    • 1appelsiinin tai sitruunan puristettu mehu
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1rklvanilliinisokeria

Voiteluun

    • kananmuna

Pinnalle

    • sokeria

Valmistus

yli 60 min
  1. Valmista pullataikina vehnäjauhopussin ohjeen mukaan.
  2. Kohota pullataikina ja jaa se niin, että vajaa puolet varaat piirakkaan ja lopusta leivot pikkupullat. Yhdistä rahkatäytteen aineet keskenään.
  3. Kauli osa taikinasta ristikoita varten. Kauli kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Anna kohota.
  4. Levitä kohonneelle levylle appelsiinimarmeladi. Levitä sen päälle rahkatäyte. Asettele ristikot pinnalle. Voitele reunat ja ristikko munalla ja ripottele ristikon pinnalle vielä hienoa sokeria.
  5. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoa jäähtyneenä kahvin kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 0 kcal kJ
  • Proteiinia g
  • Hiilihydraatteja g
  • Rasvaa g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2