• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaawhoopiet

Whoopie pie eli amerikkalainen täytetty leivonnainen. Se on leivoksen ja pikkuleivän välimuoto. Tämäkin resepti vain n. 0,35€/annos*.
Suklaawhoopiet
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 kpl
  • yli 60 min
  • 145 kcal / annos (50g)

Ainekset

20 kpl

Täyte

    • 2prk(à 200 g)Valio maustettua rahkaa, vanilja tai
    • makea mansikka
    • 2(à 39 g)Fazer tummaa suklaapatukkaa tai
    • Fazer mustikka-vadelma suklaapatukkaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
  2. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao- ja leivinjauhe sekä vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos vuorotellen maidon kanssa taikinaan. Nostele taikinasta leivinpaperin päälle pellille ruokalusikan kokoisia nokareita, noin 40 kappaletta. Jätä hieman leviämisvaraa. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla, 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita rahkan joukkoon karkeasti rouhittu suklaa. Levitä täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi. Anna maustua jääkaapissa noin 1/2 tuntia ennen tarjoamista. Säilytä whoopiet jääkaapissa. Voit myös pakastaa ne.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 2/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 145 kcal608 kJ
  • Proteiinia3,18 g
  • Hiilihydraatteja17,7 g
  • Rasvaa6,81 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille16
  • en oo leipuri15.12.2016

    NIIIIN jos saa sen rasvan ja sokerin "kuohkeaksi vaahdoksi"käsipelillä, vatkaimen koukkuihin se takertuu ainakin! nyyh

  • K-Kuluttajapalvelu15.12.2016

    en oo leipuri, rasvan ja sokerin vaahdottamiseen kannattaa käyttää apuna sähkövatkainta ja antaa voin pehmetä kunnolla huoneen lämmössä ennen vaahdotusta.

  • torttumaisteri24.1.2016

    Ui juih ja jukranpujut olipas hyviä jas jelppoja tehdä. Maistu jopa vanhempaan makuun.