• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Vadelmasacher

Vadelmasacher
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 280 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta
    • 150gFazer taloussuklaata
    • 150gPirkka meijerivoita tai margariinia
    • 4kananmunaa
    • 2dlsokeria
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1 1/2tlleivinjauhetta

Kostutus

    • 2dlPirkka omenatäysmehua

Täyte

    • 2ps(à 200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
    • 1dlPirkka omenatäysmehua
    • 1/2dlsokeria
    • 1rklperunajauhoja
    • 2dlvispikermaa
    • 2tlvanilliinisokeria
    • 2tlsokeria

Kuorrutus

    • 200gFazer taloussuklaata
    • 1dlPirkka vadelmahilloa
    • 1dlvispikermaa

Reunoille

    • 50gFazer taloussuklaata

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
  4. Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.
  5. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.
  6. Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.
  7. Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.
  8. Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Koristele kakun reunat suklaalla. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään. Kakun voit hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 280 kcal1 170 kJ
  • Proteiinia3,32 g
  • Hiilihydraatteja29,5 g
  • Rasvaa16,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 37 arvostelua
  • A15.1.2017

    Käytin täytekiisselistä pienen määrän sileää osaa kuorrutukseen, toimi oikein hyvin. Kiisseli oli muutenkin oikein hyvä välissä, ei niin makea kuin hillo olisi, vaikka lisäsinkin siihen sokeria enemmän kuin ohjeessa. Kostutin reilusti omenamehulla, ei mitään pullasudilla töpöttelyä. Tosi hyvää tuli!

  • Tapsuuuu19.9.2016

    Oikein hyvää tuli! Kiitos reseptistä :)

  • Nimetön käyttäjä23.12.2015

    ihan paras suklaakakku. Tarjoillaan vispikerman kanssa. Nam :)