Vadelmasacher Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmasacher

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vadelmasacher on taivaallinen kakku ja sopii tarjottavaksi juhliin! Maistuu varmasti monelle herkkusuulle.

    Ainekset

    20 annosta
    150 g
     
    tai
    150 g
     
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai

    Täyte

    2 ps (à 200 g)
     
    Pirkka vadelmia (pakaste)
    tai
    1 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    2 dl
     
    vispikermaa
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 tl
     
    sokeria
    tai

    Kuorrutus

    200 g
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka vadelmahilloa
    tai
    1 dl
     
    vispikermaa
    tai

    Reunoille

    50 g
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 190 kJ / 285 kcal
    Rasva
    16,2 g
    josta tyydyttynyttä
    10 g
    Hiilihydraatit
    30,1 g
    josta sokereita
    24 g
    Proteiini
    3,3 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.

    Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

    Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.

    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.

    Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.

    Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.

    Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Koristele kakun reunat suklaalla. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään. Kakun voit hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.