Vadelmasacher
Vadelmasacher on taivaallinen kakku ja sopii tarjottavaksi juhliin! Maistuu varmasti monelle herkkusuulle.
20 annostayli 60 min280 kcal / 100 g
Ainekset
20 annosta
- 150gFazer taloussuklaata
- 4kananmunaa
- 2dlsokeria
- 2 1/2dlvehnäjauhoja
- 1rklkaakaojauhetta (tummaa)
- 1 1/2tlleivinjauhetta
Kostutus
- 2dlPirkka omenatäysmehua
Täyte
- 2ps(à 200 g)Pirkka vadelmia (pakaste)
- 1dlPirkka omenatäysmehua
- 1/2dlsokeria
- 1rklperunajauhoja
- 2dlvispikermaa
- 2tlvanilliinisokeria
- 2tlsokeria
Kuorrutus
- 200gFazer taloussuklaata
- 1dlPirkka vadelmahilloa
- 1dlvispikermaa
Reunoille
- 50gFazer taloussuklaata
Valmistus
yli 60 min- Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
- Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
- Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.
- Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.
- Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.
- Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.
- Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Koristele kakun reunat suklaalla. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään. Kakun voit hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
Katso video
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per 100 g
- 280 kcal1 170 kJ
- Proteiinia 3,32 g
- Hiilihydraatteja29,5 g
- Rasvaa16,6 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Ohje on julkaistu ainakin kevään 2004 Pirkassa, jossa oli juhliin paljon hyviä tarjottavia. On nimittäin tallella ne sivut, koska tein siitä ko kakun lisäksi useita muitakin pojanpojan ristiäisiin. Joitain muutoksia tein ohjeeseen silloin. Lisäsin mm täytteen kerman joukkoon rahkaa. Tämä on yksi parhaista ikinä missään lehdessä julkaistuista kakkuohjeista. Olen leiponut tätä niin omiin kuin kavereidenkin juhliin ja aina on tullut vuolaat kiitokset. Täytettä tulee jonkun verran varioitua, mutta pohja on pysynyt muutoin, paitsi suklaa on vaihtunut parempaan. Kakun voi täyttää jääkaappiin ja laittaa kevyen painon alle parikin päivää ennen juhlia ja kuorrutusta. Pohja on sen verran raskas, että se ottaa oman aikansa mehevöityäkseen ja maustuakseen. Pitää vain muistaa suojata se kunnolla, ettei siihen tartu ylimääräisiä makuja. Pohjataikinaan kannattaa lisätä myös vähän suolaa, jos voi tms on suolatonta. K-koekeittiöstä on tullut paljon hyviä kakkureseptejä, nytkin on yksi variaatio jääkaapissa odottamassa kuorrutusta. Kiitos näistä ja monista muista ohjeista 🌹
Yksi herkullisimpia kakkuja mitä tiedän. Tämä on mielestäni parempi kuin alkuperäinen sacher. Ehdottomasti vaivan arvoinen. Parhaimmillaan vasta päivän, parin päästä. Tämä on jo kauan ollut Pirkan reseptiohjeissa ja olen varmaan yli 15 vuotta tehnyt tätä vähintään kerran vuodessa. Aina menestys on taattu.
Aivan taivaallinen kakku. Varsinkin kermavaahdon kera. Kannattaa tehdä pari päivää ennen tarjoilua, koska maku vain paranee päivä päivältä.
Voiko tavallisella suklaalla kuorruttaa kakun ja tuleeko kakunpinnasta kaunis?. Tummasuklaa ei ole minun makuuni.Entä tavallinen valkoinen suklaa??
Vaalean ja valkoisen suklaan ystävä, kakku on testattu K-Koekeittiöllä taloussuklaalla. Maitosuklaalla ja valkosuklaalla siitä tulee erilainen.
Käytin täytekiisselistä pienen määrän sileää osaa kuorrutukseen, toimi oikein hyvin. Kiisseli oli muutenkin oikein hyvä välissä, ei niin makea kuin hillo olisi, vaikka lisäsinkin siihen sokeria enemmän kuin ohjeessa. Kostutin reilusti omenamehulla, ei mitään pullasudilla töpöttelyä. Tosi hyvää tuli!
Oikein hyvää tuli! Kiitos reseptistä :)
ihan paras suklaakakku. Tarjoillaan vispikerman kanssa. Nam :)