Hyppää sisältöön
Vadelmasacher Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Vadelmasacher

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Vadelmasacher on taivaallinen kakku ja sopii tarjottavaksi juhliin! Maistuu varmasti monelle herkkusuulle.

    Ainekset

    20 annosta
    150 g
     
    tai
    150 g
     
    tai
    4
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    sokeria
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    kaakaojauhetta (tummaa)
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Kostutus

    2 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai

    Täyte

    2 ps (à 200 g)
     
    Pirkka vadelmia (pakaste)
    tai
    1 dl
     
    Pirkka omenatäysmehua
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    2 dl
     
    vispikermaa
    tai
    2 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    2 tl
     
    sokeria
    tai

    Kuorrutus

    200 g
     
    tai
    1 dl
     
    Pirkka vadelmahilloa
    tai
    1 dl
     
    vispikermaa
    tai

    Reunoille

    50 g
     
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 190 kJ / 285 kcal
    Rasva
    16,2 g
    josta tyydyttynyttä
    10 g
    Hiilihydraatit
    30,1 g
    josta sokereita
    24 g
    Proteiini
    3,3 g
    Suola
    0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
    Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
    Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
    Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.
    Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.
    Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.
    Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.
    Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Koristele kakun reunat suklaalla. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään. Kakun voit hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Plussa-etu −19 %
      Karl Fazer Taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,79/kpl
      18,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
    • Pirkka suomalainen voi 500g
      Hinta 4,19/kpl
      8,38/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Tropicana cloudy apple omenatäysmehu 0,25l
      Hinta 1,79/kpl
      7,16/l
    • K-Menu vadelma 500g pakaste
      Hinta 3,99/kpl
      7,98/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Panda suklaa 145g tumma suklaa RFA
      Hinta 2,95/kpl
      20,34/kg
    • Plussa-etu −19 %
      Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200g
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,79/kpl
      18,95/kg
      Ilman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
    • Pirkka suomalainen voi 400g
      Hinta 4,65/kpl
      11,63/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 4,75/kpl
      38,00/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Innocent omenatäysmehu 900ml
      Etuhinta 3,79/kpl
      3,99/l
      norm. 4,19/kpl (4,43/l)
    • Pysyvästi edullinen
      Tropicana täysmehu 0,9l omena
      Hinta 3,99/kpl
      4,21/l
    • Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakaste
      Hinta 5,39/kpl
      26,95/kg
    • Pirkka vadelma 200 g pakaste
      Hinta 1,85/kpl
      9,25/kg
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,45/kpl
      2,90/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/l
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • St. Dalfour Vadelmahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    • St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284g
      Hinta 4,15/kpl
      14,61/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (105 arviota)

    • Tuupe
      5 kuukautta sitten
      En edes pidä suklaakakuista ja se onkin estänyt minua kokeilemasta reseptiä aikaisemmin. Olen kuitenkin törmännyt siihen silloin tällöin melkein parinkymmenen vuoden aikana ja nyt rohkaisin mieleni ja tein kakun. Minun lisäksi mieheni, joka ei myöskään syö suklaata sisältäviä leivonnaisia, ihastuimme siihen kertaheitolla, vieraidemme lisäksi. Ihme kyllä, kakku ei tuntunut liian makealta, vaikka siihen upotettava suklaan määrä tuntui leivontavaiheessa hurjalta. Lisäksi kakku parani vanhetessaan: viikon vanhana se oli kosteampi kuin pari päivää leipomisen jälkeen. En ole koskaan leiponut täytekakkuja, koska mielestäni ” en osaa leipoa kakkuja ”, mutta tämän reseptin ansiosta ostin jopa kakkusahan!
    • Leipuri
      2 vuotta sitten
      Olen tehnyt tätä kakkua ensimmäisen kerran juuri tuolloin 2004 tyttären ylioppilasjuhliin . Tästä on tullut kakku, jota täytyy vuosi toisensa jälkeen tehdä ja taas on tilaus lapsenlapsen synttäreille Halloween koristeilla.
    • TittaO
      4 vuotta sitten
      Ohje on julkaistu ainakin kevään 2004 Pirkassa, jossa oli juhliin paljon hyviä tarjottavia. On nimittäin tallella ne sivut, koska tein siitä ko kakun lisäksi useita muitakin pojanpojan ristiäisiin. Joitain muutoksia tein ohjeeseen silloin. Lisäsin mm täytteen kerman joukkoon rahkaa. Tämä on yksi parhaista ikinä missään lehdessä julkaistuista kakkuohjeista. Olen leiponut tätä niin omiin kuin kavereidenkin juhliin ja aina on tullut vuolaat kiitokset. Täytettä tulee jonkun verran varioitua, mutta pohja on pysynyt muutoin, paitsi suklaa on vaihtunut parempaan. Kakun voi täyttää jääkaappiin ja laittaa kevyen painon alle parikin päivää ennen juhlia ja kuorrutusta. Pohja on sen verran raskas, että se ottaa oman aikansa mehevöityäkseen ja maustuakseen. Pitää vain muistaa suojata se kunnolla, ettei siihen tartu ylimääräisiä makuja. Pohjataikinaan kannattaa lisätä myös vähän suolaa, jos voi tms on suolatonta. K-koekeittiöstä on tullut paljon hyviä kakkureseptejä, nytkin on yksi variaatio jääkaapissa odottamassa kuorrutusta. Kiitos näistä ja monista muista ohjeista 🌹
    • Johanna
      4 vuotta sitten
      Yksi herkullisimpia kakkuja mitä tiedän. Tämä on mielestäni parempi kuin alkuperäinen sacher. Ehdottomasti vaivan arvoinen. Parhaimmillaan vasta päivän, parin päästä. Tämä on jo kauan ollut Pirkan reseptiohjeissa ja olen varmaan yli 15 vuotta tehnyt tätä vähintään kerran vuodessa. Aina menestys on taattu.
    • nautiskelija
      7 vuotta sitten
      Aivan taivaallinen kakku. Varsinkin kermavaahdon kera. Kannattaa tehdä pari päivää ennen tarjoilua, koska maku vain paranee päivä päivältä.
    • Vaalean ja valkoisen suklaan ystävä.
      7 vuotta sitten
      Voiko tavallisella suklaalla kuorruttaa kakun ja tuleeko kakunpinnasta kaunis?. Tummasuklaa ei ole minun makuuni.Entä tavallinen valkoinen suklaa??
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Vaalean ja valkoisen suklaan ystävä, kakku on testattu K-Koekeittiöllä taloussuklaalla. Maitosuklaalla ja valkosuklaalla siitä tulee erilainen.
    • A
      8 vuotta sitten
      Käytin täytekiisselistä pienen määrän sileää osaa kuorrutukseen, toimi oikein hyvin. Kiisseli oli muutenkin oikein hyvä välissä, ei niin makea kuin hillo olisi, vaikka lisäsinkin siihen sokeria enemmän kuin ohjeessa. Kostutin reilusti omenamehulla, ei mitään pullasudilla töpöttelyä. Tosi hyvää tuli!
    • Tapsuuuu
      8 vuotta sitten
      Oikein hyvää tuli! Kiitos reseptistä :)
    • Nimetön käyttäjä
      9 vuotta sitten
      ihan paras suklaakakku. Tarjoillaan vispikerman kanssa. Nam :)