Vadelmasacher
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Vadelmasacher on taivaallinen kakku ja sopii tarjottavaksi juhliin! Maistuu varmasti monelle herkkusuulle.
Ainekset
20 annosta
150 g | tai |
150 g | tai |
4 | kananmunaa tai |
2 dl | sokeria tai |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | kaakaojauhetta (tummaa) tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
Kostutus | |
---|---|
2 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
Täyte | |
2 ps (à 200 g) | Pirkka vadelmia (pakaste) tai |
1 dl | Pirkka omenatäysmehua tai |
1/2 dl | sokeria tai |
1 rkl | perunajauhoja tai |
2 dl | vispikermaa tai |
2 tl | vanilliinisokeria tai |
2 tl | sokeria tai |
Kuorrutus | |
200 g | tai |
1 dl | Pirkka vadelmahilloa tai |
1 dl | vispikermaa tai |
Reunoille | |
50 g | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 190 kJ / 285 kcal |
Rasva | 16,2 g |
josta tyydyttynyttä | 10 g |
Hiilihydraatit | 30,1 g |
josta sokereita | 24 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Voitele ja korppujauhota kolmen litran kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-rasvaseos. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran, että taikina on tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta vanilliinisokerilla ja sokerilla.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tuleva levy tarjoiluvadille. Asettele kakkulevyn alle leivinpaperisuikaleet suojaamaan tarjoiluvatia kuorrutuksen valumiselta.
Kostuta kakkulevyt omenamehulla pullasudin avulla. Levitä pohjalevylle puolet kermavaahdosta ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy ja täytä samoin. Pane päälle kansilevy, joka on kostutettu molemmin puolin. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.
Paloittele suklaa kattilaan kuorrutusta varten. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä kuorrutusta hieman ja kaada ohuena nauhana kakulle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele sitä lastalla reunoille.
Raasta reunoille tuleva suklaa esimerkiksi perunankuorimaveitsellä lastuiksi. Koristele kakun reunat suklaalla. Vedä leivinpaperisuikaleet pois kakun alta. Siirrä kakku viileään. Kakun voit hyvin tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Plussa-etu −19 %Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 3,79/kpl18,95/kgIlman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Tropicana cloudy apple omenatäysmehu 0,25lHinta 1,79/kpl7,16/l
- K-Menu vadelma 500g pakasteHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka perunajauho 500g gluteenitonHinta 1,29/kpl2,58/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Pysyvästi edullinenPanda suklaa 145g tumma suklaa RFAHinta 2,95/kpl20,34/kg
- Plussa-etu −19 %Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gPlussa-kortillaEtuhinta 3,79/kpl18,95/kgIlman Plussa-korttia 4,69/kpl (23,45/kg)
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Innocent omenatäysmehu 900mlEtuhinta 3,79/kpl3,99/lnorm. 4,19/kpl (4,43/l)
- Pysyvästi edullinenTropicana täysmehu 0,9l omenaHinta 3,99/kpl4,21/l
- Pakkasmarja puutarhavadelma 200g suomalainen pakasteHinta 5,39/kpl26,95/kg
- Pirkka vadelma 200 g pakasteHinta 1,85/kpl9,25/kg
- Helmi perunajauhot 500g gluteenitonHinta 1,45/kpl2,90/kg
- Helmi Luomu perunajauho 500gHinta 2,29/kpl4,58/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- St. Dalfour Vadelmahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
- St. Dalfour Vadelma-granaattiomenahillo 284gHinta 4,15/kpl14,61/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(33 arviota)
- yli 60 min4,0(70 arviota)
- yli 60 min3,1(9 arviota)
- yli 60 min5,0(3 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
- yli 60 min4,7(55 arviota)
- yli 60 min4,1(14 arviota)
- yli 60 min3,0(7 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (105 arviota)
- Tuupe5 kuukautta sittenEn edes pidä suklaakakuista ja se onkin estänyt minua kokeilemasta reseptiä aikaisemmin. Olen kuitenkin törmännyt siihen silloin tällöin melkein parinkymmenen vuoden aikana ja nyt rohkaisin mieleni ja tein kakun. Minun lisäksi mieheni, joka ei myöskään syö suklaata sisältäviä leivonnaisia, ihastuimme siihen kertaheitolla, vieraidemme lisäksi. Ihme kyllä, kakku ei tuntunut liian makealta, vaikka siihen upotettava suklaan määrä tuntui leivontavaiheessa hurjalta. Lisäksi kakku parani vanhetessaan: viikon vanhana se oli kosteampi kuin pari päivää leipomisen jälkeen. En ole koskaan leiponut täytekakkuja, koska mielestäni ” en osaa leipoa kakkuja ”, mutta tämän reseptin ansiosta ostin jopa kakkusahan!
- Leipuri2 vuotta sittenOlen tehnyt tätä kakkua ensimmäisen kerran juuri tuolloin 2004 tyttären ylioppilasjuhliin . Tästä on tullut kakku, jota täytyy vuosi toisensa jälkeen tehdä ja taas on tilaus lapsenlapsen synttäreille Halloween koristeilla.
- TittaO4 vuotta sittenOhje on julkaistu ainakin kevään 2004 Pirkassa, jossa oli juhliin paljon hyviä tarjottavia. On nimittäin tallella ne sivut, koska tein siitä ko kakun lisäksi useita muitakin pojanpojan ristiäisiin. Joitain muutoksia tein ohjeeseen silloin. Lisäsin mm täytteen kerman joukkoon rahkaa. Tämä on yksi parhaista ikinä missään lehdessä julkaistuista kakkuohjeista. Olen leiponut tätä niin omiin kuin kavereidenkin juhliin ja aina on tullut vuolaat kiitokset. Täytettä tulee jonkun verran varioitua, mutta pohja on pysynyt muutoin, paitsi suklaa on vaihtunut parempaan. Kakun voi täyttää jääkaappiin ja laittaa kevyen painon alle parikin päivää ennen juhlia ja kuorrutusta. Pohja on sen verran raskas, että se ottaa oman aikansa mehevöityäkseen ja maustuakseen. Pitää vain muistaa suojata se kunnolla, ettei siihen tartu ylimääräisiä makuja. Pohjataikinaan kannattaa lisätä myös vähän suolaa, jos voi tms on suolatonta. K-koekeittiöstä on tullut paljon hyviä kakkureseptejä, nytkin on yksi variaatio jääkaapissa odottamassa kuorrutusta. Kiitos näistä ja monista muista ohjeista 🌹
- Johanna4 vuotta sittenYksi herkullisimpia kakkuja mitä tiedän. Tämä on mielestäni parempi kuin alkuperäinen sacher. Ehdottomasti vaivan arvoinen. Parhaimmillaan vasta päivän, parin päästä. Tämä on jo kauan ollut Pirkan reseptiohjeissa ja olen varmaan yli 15 vuotta tehnyt tätä vähintään kerran vuodessa. Aina menestys on taattu.
- nautiskelija7 vuotta sittenAivan taivaallinen kakku. Varsinkin kermavaahdon kera. Kannattaa tehdä pari päivää ennen tarjoilua, koska maku vain paranee päivä päivältä.
- Vaalean ja valkoisen suklaan ystävä.7 vuotta sittenVoiko tavallisella suklaalla kuorruttaa kakun ja tuleeko kakunpinnasta kaunis?. Tummasuklaa ei ole minun makuuni.Entä tavallinen valkoinen suklaa??
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenVaalean ja valkoisen suklaan ystävä, kakku on testattu K-Koekeittiöllä taloussuklaalla. Maitosuklaalla ja valkosuklaalla siitä tulee erilainen.
- A8 vuotta sittenKäytin täytekiisselistä pienen määrän sileää osaa kuorrutukseen, toimi oikein hyvin. Kiisseli oli muutenkin oikein hyvä välissä, ei niin makea kuin hillo olisi, vaikka lisäsinkin siihen sokeria enemmän kuin ohjeessa. Kostutin reilusti omenamehulla, ei mitään pullasudilla töpöttelyä. Tosi hyvää tuli!
- Tapsuuuu8 vuotta sittenOikein hyvää tuli! Kiitos reseptistä :)
- Nimetön käyttäjä9 vuotta sittenihan paras suklaakakku. Tarjoillaan vispikerman kanssa. Nam :)