Suklaa-mustaherukkajäädyke
Suklaa-mustaherukkajäädyke kruunaa juhlavimmankin aterian. Voit tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen.
8 annostayli 60 min320 kcal / annos (110g)
Ainekset
8 annosta
- 200g(n. 3 dl)mustaherukoita (pakaste)
- 3/4dlsokeria
- 2rklmustaherukka- eli cassislikööriä tai konjakkia
- 1prk(200 g)Pirkka turkkilaista jogurttia
- 150gtaloussuklaata
- 3kananmunaa
- 1tlk(2 dl)kuohukermaa
Valmistus
yli 60 min- Soseuta kohmeiset mustaherukat, sokeri ja alkoholi monitoimikoneella. Sekoita joukkoon jogurtti.
- Sulata suklaa paloiteltuna vesihauteessa kulhossa, mikrossa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi. 2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset.Sekoita keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
- Lisää suklaaseos hieman jäähtyneenä kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen suklaaseoksen joukkoon.
- Huuhdo rengasvuoka (1,8 l) kylmällä vedellä. Kaada mustaherukka- ja suklaaseoksia kerroksittain vuokaan. Peitä kelmulla tai alumiinifoliolla. Nosta pakastimeen. Pakasta vähintään 5 tuntia.
- Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kiehuvaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 110g100 g
- 320 kcal1 340 kJ
- Proteiinia 4 g
- Hiilihydraatteja32 g
- Rasvaa19 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi