Suklaa-mustaherukkajäädykeTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-mustaherukkajäädyke

Suklaa-mustaherukkajäädyke kruunaa juhlavimmankin aterian. Voit tehdä sen hyvissä ajoin valmiiksi pakastimeen.

Ainekset

8 annosta
    • 200g(n. 3 dl)mustaherukoita (pakaste)
    • 3/4dlsokeria
    • 2rklmustaherukka- eli cassislikööriä tai konjakkia
    • 150gFazer taloussuklaata
    • 3kananmunaa
    • 1tlk(2 dl)kuohukermaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Soseuta kohmeiset mustaherukat, sokeri ja alkoholi monitoimikoneella. Sekoita joukkoon jogurtti.
  2. Sulata suklaa paloiteltuna vesihauteessa kulhossa, mikrossa tai kattilassa hyvin miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi. 2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset.Sekoita keltuaiset yksitellen suklaan joukkoon.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa myös kerma vaahdoksi.
  4. Lisää suklaaseos hieman jäähtyneenä kerman joukkoon varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto nostellen suklaaseoksen joukkoon.
  5. Huuhdo rengasvuoka (1,8 l) kylmällä vedellä. Kaada mustaherukka- ja suklaaseoksia kerroksittain vuokaan. Peitä kelmulla tai alumiinifoliolla. Nosta pakastimeen. Pakasta vähintään 5 tuntia.
  6. Anna jäädykkeen temperoitua jääkaapissa noin 45 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kiehuvaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille26 arvostelua