Hyppää sisältöön
Suklaa-cassissydänTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-cassissydän

  • Annosmäärä14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kirpeät mustaherukat ja samettinen suklaa vievät kielen mennessään!

    Ainekset

    14 annosta
    100 g
     
    tai
    150 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    kaakaojauhetta
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 tl
     
    kardemummaa
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    laimennettua mustaherukkamehua
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    4 dl (200 g)
     
    mustaherukoita
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tlk (à 250 g)
     
    maitorahkaa
    tai
    2 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1/2 dl
     
    laimennettua mustaherukkamehua
    tai

    Koristeeksi

    1/2 dl
     
    jäisiä mustaherukoita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 483 kJ / 354 kcal
    Rasva
    19,1 g
    josta tyydyttynyttä
    11,8 g
    Hiilihydraatit
    38,9 g
    josta sokereita
    30,7 g
    Proteiini
    5,1 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita suklaa, jauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauho-suklaaseos rasva-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota sydänvuoka (tilavuus 1,5 l). Nostele taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
    Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta hieman kohmeiset mustaherukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja rahka. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mustaherukkamehuun. Yhdistä mustaherukka-rahkaseos ja kermavaahto varovasti nostellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos lopuksi joukkoon ja sekoita varovasti.
    Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Vuoraa sydänvuoka tuorekelmulla ja nosta kakkulevy vuokaan. Kostuta mehulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta myös se. Levitä loput täytteestä päälle. Hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
    Nosta kakku kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja koristele sen pinta jäisillä mustaherukoilla. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä noin kolme päivää.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Karl Fazer Taloussuklaalevy 200g
      Hinta 4,85/kpl
      24,25/kg
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Hinta 2,19/kpl
      17,52/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Hinta 0,99/kpl
      123,75/kg
    • Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 l
      Hinta 5,59/kpl
      10,98/l
    • Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomu
      Hinta 2,35/kpl
      138,24/kg
    • Pakkasmarja mustaherukka 200g suomalainen pakaste
      Hinta 1,65/kpl
      8,25/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Panda suklaa 145g tumma suklaa RFA
      Hinta 2,95/kpl
      20,34/kg
    • Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200g
      Hinta 4,85/kpl
      24,25/kg
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Van Houten kaakaojauhe 125g
      Hinta 4,75/kpl
      38,00/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 2,49/kpl
      12,45/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Hinta 1,29/kpl
      12,90/kg
    • Dr.Oetker 160g vanilliinisokeri
      Hinta 1,79/kpl
      11,19/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Hinta 1,19/kpl
      148,75/kg
    • Marli perinteinen mustaherukkamehtiiviste 0,5l
      Hinta 5,99/kpl
      11,78/l
    • Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 l
      Hinta 6,65/kpl
      11,47/l
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Hinta 1,49/kpl
      87,65/kg
    • Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nauta
      Hinta 2,89/kpl
      152,11/kg
    • Valio Keittiön laktoositon maitorahka 500g
      Hinta 3,79/kpl
      7,58/kg
    • Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHT
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/l
    • Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHT
      Hinta 3,39/kpl
      10,27/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (3 arviota)

    • Sanna
      1 vuosi sitten
      Ihana, vanha resepti! Tehty monta kertaa. Hieman erilainen yhdistelmä mustaherukan marjaisuutta, suklaan makeaa ja rahkan pehmeyttä sekä ripaus kardemummaa.
    • Kakkukissa
      7 vuotta sitten
      Tämä kakkuresepti on ollut käytössä jo monena vuonna. Hyvää ja herkullista! Takuuvarma hitti.
    • Annukka
      7 vuotta sitten
      Harmi, kaikissa ohjeissa on niin paljon valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Eikö K- kaupoissa tiedetä diabeetikoista, reumaatikoista yms. Listaa voisi jatka vaikka kuinka, jotka eivät voi niitä käyttää. Viikon päästä minä taas leivo n ja kaikki vieraani saavat varmasti kunnon kakkuja.Täytyypä mennä sellaiseen kauppaan, joista saa myös kunnon sokeria ja jauhoja yms, jota voivat kaikki syödä ja kelpaa kaikille.