Suklaa-cassissydänTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaa-cassissydän

  • Annosmäärä14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kirpeät mustaherukat ja samettinen suklaa vievät kielen mennessään!

    Ainekset

    14 annosta
    100 g
     
    Fazer taloussuklaata
    tai
    150 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai
    2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 rkl
     
    kaakaojauhetta
    tai
    1 1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    1/2 tl
     
    kardemummaa
    tai

    Kostutus

    1 1/2 dl
     
    laimennettua mustaherukkamehua
    tai

    Täyte

    4
     
    liivatelehteä
    tai
    4 dl (200 g)
     
    mustaherukoita
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 tlk (à 250 g)
     
    maitorahkaa
    tai
    2 dl
     
    vispikermaa
    tai
    1/2 dl
     
    laimennettua mustaherukkamehua
    tai

    Koristeeksi

    1/2 dl
     
    jäisiä mustaherukoita
    tai

    Valmistus

    yli 60 min
    Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita suklaa, jauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauho-suklaaseos rasva-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota sydänvuoka (tilavuus 1,5 l). Nostele taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
    Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta hieman kohmeiset mustaherukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja rahka. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mustaherukkamehuun. Yhdistä mustaherukka-rahkaseos ja kermavaahto varovasti nostellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos lopuksi joukkoon ja sekoita varovasti.
    Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Vuoraa sydänvuoka tuorekelmulla ja nosta kakkulevy vuokaan. Kostuta mehulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta myös se. Levitä loput täytteestä päälle. Hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
    Nosta kakku kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja koristele sen pinta jäisillä mustaherukoilla. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä noin kolme päivää.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
      2,19/kpl
      3,78/kg
    • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
      3,89/kpl
      3,81/kg
    • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
      1,89/kpl
      3,26/kg
    • Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      Pirkka kardemumma 8g rouhittu
      0,85/kpl
      106,25/kg
    • Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mauste
      0,95/kpl
      118,75/kg
    • Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      Meira Kardemumma 8 g kokonainen ps
      0,99/kpl
      123,75/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Pirkka leivinjauhe 100g
      1,09/kpl
      10,90/kg
    • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      Dr.Oetker 160g leivinjauhe
      1,35/kpl
      8,44/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Meira leivinjauhe 100g tölkki
      0,99/kpl
      9,90/kg
    • Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
      1,49/kpl
      87,65/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Meira liivatelehti 20g pussi
      1,35/kpl
      67,50/kg
    • Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      Pirkka laktoositon maitorahka 250g
      1,39/kpl
      5,56/kg
    • Ehrmann maitorahka 0,2%
      Ehrmann maitorahka 0,2%
      0,99/kpl
      3,96/kg
    • K-Menu rasvaton mieto maitorahka 500g
      K-Menu rasvaton mieto maitorahka 500g
      1,65/kpl
      3,30/kg
    • Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 l
      Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 l
      6,29/kpl
      10,84/l
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Pirkka sokeri 1 kg
      1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      1,55/kpl
      1,55/kg
    • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
      2,09/kpl
      2,09/kg
    • Pirkka vanilliinisokeri 100g
      Pirkka vanilliinisokeri 100g
      1,15/kpl
      11,50/kg
    • K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      K-Menu Vanilliinisokeri 400g
      2,15/kpl
      5,37/kg
    • Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      Meira vanilliinisokeri 100g tölkki
      1,19/kpl
      11,90/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      2,15/kpl
      2,15/kg
    • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
      2,79/kpl
      2,79/kg
    • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      2,25/kpl
      1,13/kg
    • Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      Pirkka laktoositon vispikerma 36% 2dl
      1,29/kpl
      6,45/l
    • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Valio palavoi 500g normaalisuolainen
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -12 %
      3,29/kpl
      6,58/kg
    • Valio voi 500g voimakassuolainen
      Valio voi 500g voimakassuolainen
      4,75/kpl
      9,50/kg
    • Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -34 %
      3,002 kpl
      2,29/kpl
      18,32/kg
    • Cocovi kaakaojauhe 200g
      Cocovi kaakaojauhe 200g
      5,15/kpl
      25,75/kg
    • Fazer kaakaojauhe 200g
      Fazer kaakaojauhe 200g
      3,09/kpl
      15,45/kg
    • Fazer taloussuklaalevy 200g
      Fazer taloussuklaalevy 200g
      Plussa-kortillaPlussa-tarjous
      -23 %
      5,002 kpl
      3,25/kpl
      16,25/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 5,0 (2 arviota)

    • Kakkukissa
      5 vuotta sitten
      Tämä kakkuresepti on ollut käytössä jo monena vuonna. Hyvää ja herkullista! Takuuvarma hitti.
    • Annukka
      5 vuotta sitten
      Harmi, kaikissa ohjeissa on niin paljon valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Eikö K- kaupoissa tiedetä diabeetikoista, reumaatikoista yms. Listaa voisi jatka vaikka kuinka, jotka eivät voi niitä käyttää. Viikon päästä minä taas leivo n ja kaikki vieraani saavat varmasti kunnon kakkuja.Täytyypä mennä sellaiseen kauppaan, joista saa myös kunnon sokeria ja jauhoja yms, jota voivat kaikki syödä ja kelpaa kaikille.