• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaa-cassissydän

Suklaa-cassissydän
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 14 annosta
  • yli 60 min
  • 288 kcal / annos (90g)

Ainekset

14 annosta
    • 100gtaloussuklaata
    • 150gvoita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2dlsokeria
    • 2kananmunaa
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1rklkaakaojauhetta
    • 1 1/2tlleivinjauhetta
    • 1tlvanilliinisokeria
    • 1/2tlkardemummaa

Kostutus

    • 1 1/2dllaimennettua mustaherukkamehua

Täyte

    • 4liivatelehteä
    • 4dl(200 g)mustaherukoita
    • 1dlsokeria
    • 1/2tlk(à 250 g)maitorahkaa
    • 2dlvispikermaa
    • 1/2dllaimennettua mustaherukkamehua

Koristeeksi

    • 1/2dljäisiä mustaherukoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita suklaa, jauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauho-suklaaseos rasva-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota sydänvuoka (tilavuus 1,5 l). Nostele taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
  2. Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta hieman kohmeiset mustaherukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja rahka. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mustaherukkamehuun. Yhdistä mustaherukka-rahkaseos ja kermavaahto varovasti nostellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos lopuksi joukkoon ja sekoita varovasti.
  3. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Vuoraa sydänvuoka tuorekelmulla ja nosta kakkulevy vuokaan. Kostuta mehulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta myös se. Levitä loput täytteestä päälle. Hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
  4. Nosta kakku kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja koristele sen pinta jäisillä mustaherukoilla. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä noin kolme päivää.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 288 kcal1 210 kJ
  • Proteiinia4 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille1
  • Annukka17.4.2017

    Harmi, kaikissa ohjeissa on niin paljon valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Eikö K- kaupoissa tiedetä diabeetikoista, reumaatikoista yms. Listaa voisi jatka vaikka kuinka, jotka eivät voi niitä käyttää. Viikon päästä minä taas leivo n ja kaikki vieraani saavat varmasti kunnon kakkuja.Täytyypä mennä sellaiseen kauppaan, joista saa myös kunnon sokeria ja jauhoja yms, jota voivat kaikki syödä ja kelpaa kaikille.