Arkiston aarre
Suklaa-cassissydän
- Annosmäärä14 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kirpeät mustaherukat ja samettinen suklaa vievät kielen mennessään!
Ainekset
14 annosta
- 100 g taloussuklaata
- 150 g voita tai leivontamargariinia
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1/2 tl kardemummaa
Kostutus
- 1 1/2 dl laimennettua mustaherukkamehua
Täyte
- 4 liivatelehteä
- 4 dl (200 g) mustaherukoita
- 1 dl sokeria
- 1/2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
- 2 dl vispikermaa
- 1/2 dl laimennettua mustaherukkamehua
Koristeeksi
- 1/2 dl jäisiä mustaherukoita
Ravintosisältö
- Energia1 483 kJ / 354 kcal
- Rasva19,1 g
- josta tyydyttynyttä11,8 g
- Hiilihydraatit38,9 g
- josta sokereita30,7 g
- Proteiini5,1 g
- Suola0,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita suklaa, jauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauho-suklaaseos rasva-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota sydänvuoka (tilavuus 1,5 l). Nostele taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta hieman kohmeiset mustaherukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja rahka. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mustaherukkamehuun. Yhdistä mustaherukka-rahkaseos ja kermavaahto varovasti nostellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos lopuksi joukkoon ja sekoita varovasti.
- Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Vuoraa sydänvuoka tuorekelmulla ja nosta kakkulevy vuokaan. Kostuta mehulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta myös se. Levitä loput täytteestä päälle. Hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
- Nosta kakku kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja koristele sen pinta jäisillä mustaherukoilla. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä noin kolme päivää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- Arkiston aarreyli 60 min4,0(70 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,6(49 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,3(6 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,5(107 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,4(30 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min3,9(43 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min2,6(11 arviota)
- Arkiston aarreyli 60 min4,1(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (4 arviota)
- Sanna1 vuosi sittenIhana, vanha resepti! Tehty monta kertaa. Hieman erilainen yhdistelmä mustaherukan marjaisuutta, suklaan makeaa ja rahkan pehmeyttä sekä ripaus kardemummaa.
- Kakkukissa8 vuotta sittenTämä kakkuresepti on ollut käytössä jo monena vuonna. Hyvää ja herkullista! Takuuvarma hitti.
- Annukka8 vuotta sittenHarmi, kaikissa ohjeissa on niin paljon valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Eikö K- kaupoissa tiedetä diabeetikoista, reumaatikoista yms. Listaa voisi jatka vaikka kuinka, jotka eivät voi niitä käyttää. Viikon päästä minä taas leivo n ja kaikki vieraani saavat varmasti kunnon kakkuja.Täytyypä mennä sellaiseen kauppaan, joista saa myös kunnon sokeria ja jauhoja yms, jota voivat kaikki syödä ja kelpaa kaikille.