Suklaa-cassissydän
- Annosmäärä14 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Kirpeät mustaherukat ja samettinen suklaa vievät kielen mennessään!
Ainekset
14 annosta
100 g | tai |
150 g | voita tai leivontamargariinia tai |
1 1/2 dl | sokeria tai |
2 | kananmunaa tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1 rkl | kaakaojauhetta tai |
1 1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
1/2 tl | kardemummaa tai |
Kostutus | |
---|---|
1 1/2 dl | laimennettua mustaherukkamehua tai |
Täyte | |
4 | liivatelehteä tai |
4 dl (200 g) | mustaherukoita tai |
1 dl | sokeria tai |
1/2 tlk (à 250 g) | maitorahkaa tai |
2 dl | vispikermaa tai |
1/2 dl | laimennettua mustaherukkamehua tai |
Koristeeksi | |
1/2 dl | jäisiä mustaherukoita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 483 kJ / 354 kcal |
Rasva | 19,1 g |
josta tyydyttynyttä | 11,8 g |
Hiilihydraatit | 38,9 g |
josta sokereita | 30,7 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita suklaa, jauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauho-suklaaseos rasva-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota sydänvuoka (tilavuus 1,5 l). Nostele taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta hieman kohmeiset mustaherukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja rahka. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mustaherukkamehuun. Yhdistä mustaherukka-rahkaseos ja kermavaahto varovasti nostellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos lopuksi joukkoon ja sekoita varovasti.
Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Vuoraa sydänvuoka tuorekelmulla ja nosta kakkulevy vuokaan. Kostuta mehulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta myös se. Levitä loput täytteestä päälle. Hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
Nosta kakku kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja koristele sen pinta jäisillä mustaherukoilla. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä noin kolme päivää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Karl Fazer Taloussuklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,95/kpl14,75/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka Luomu Reilun kaupan kaakaojauhe 125 gHinta 2,19/kpl17,52/kg
- Pirkka vanilliinisokeri 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira kardemumma jauhettu 8g pussi mausteHinta 0,99/kpl123,75/kg
- Pirkka mustaherukkamehutiiviste 0,5 lHinta 5,59/kpl10,98/l
- Dr.Oetker liivatelehti 10kpl luomuHinta 2,35/kpl138,24/kg
- Pakkasmarja mustaherukka 200g suomalainen pakasteHinta 1,65/kpl8,25/kg
- Pysyvästi edullinenPanda suklaa 145g tumma suklaa RFAHinta 2,95/kpl20,34/kg
- Karl Fazer Tumma Suklaa 47% suklaalevy 200gHinta 4,85/kpl24,25/kg
- Juustoportti Kirnuvoi 200gHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio voi 200 g normaalisuolainenHinta 2,59/kpl12,95/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Van Houten kaakaojauhe 125gHinta 4,75/kpl38,00/kg
- Pirkka kaakaojauhe 200 g rfaHinta 2,49/kpl12,45/kg
- Meira leivinjauhe 100g tölkkiHinta 1,25/kpl12,50/kg
- Pirkka leivinjauhe 100gHinta 1,15/kpl11,50/kg
- Meira vanilliinisokeri 100g tölkkiHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Dr.Oetker 160g vanilliinisokeriHinta 1,79/kpl11,19/kg
- Meira Kardemumma 8 g kokonainen psHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Pirkka kardemumma 8g rouhittuHinta 1,19/kpl148,75/kg
- Marli perinteinen mustaherukkamehtiiviste 0,5lHinta 5,99/kpl11,78/l
- Ekströms Vanhan ajan mustaherukkamehutiiviste 0,58 lHinta 6,65/kpl11,47/l
- Dr. Oetker Liivatelehti 10kplHinta 1,49/kpl87,65/kg
- Dr.Oetker Liivatelehti 10kpl nautaHinta 2,89/kpl152,11/kg
- Valio Keittiön laktoositon maitorahka 500gHinta 3,79/kpl7,58/kg
- Valio Keittiön Eila vispikerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,99/kpl9,95/l
- Juustoportti vispikerma 3,3dl laktoositon UHTHinta 3,39/kpl10,27/l
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(69 arviota)
- yli 60 min4,6(49 arviota)
- yli 60 min4,3(6 arviota)
- yli 60 min4,5(105 arviota)
- yli 60 min4,5(29 arviota)
- yli 60 min3,9(43 arviota)
- yli 60 min2,6(11 arviota)
- yli 60 min4,1(26 arviota)
Arvostele resepti
ka. 5,0 (3 arviota)
- Sanna1 vuosi sittenIhana, vanha resepti! Tehty monta kertaa. Hieman erilainen yhdistelmä mustaherukan marjaisuutta, suklaan makeaa ja rahkan pehmeyttä sekä ripaus kardemummaa.
- Kakkukissa7 vuotta sittenTämä kakkuresepti on ollut käytössä jo monena vuonna. Hyvää ja herkullista! Takuuvarma hitti.
- Annukka7 vuotta sittenHarmi, kaikissa ohjeissa on niin paljon valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Eikö K- kaupoissa tiedetä diabeetikoista, reumaatikoista yms. Listaa voisi jatka vaikka kuinka, jotka eivät voi niitä käyttää. Viikon päästä minä taas leivo n ja kaikki vieraani saavat varmasti kunnon kakkuja.Täytyypä mennä sellaiseen kauppaan, joista saa myös kunnon sokeria ja jauhoja yms, jota voivat kaikki syödä ja kelpaa kaikille.