Hyppää sisältöön
Suklaa-cassissydänTestattu K-Ruoka koekeittiössä
Arkiston aarre

Suklaa-cassissydän

  • Annosmäärä14 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Kirpeät mustaherukat ja samettinen suklaa vievät kielen mennessään!

    Ainekset

    14 annosta
    • 100 g taloussuklaata
    • 150 g voita tai leivontamargariinia
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 2 kananmunaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 rkl kaakaojauhetta
    • 1 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 tl vanilliinisokeria
    • 1/2 tl kardemummaa

    Kostutus

    • 1 1/2 dl laimennettua mustaherukkamehua

    Täyte

    • 4 liivatelehteä
    • 4 dl (200 g) mustaherukoita
    • 1 dl sokeria
    • 1/2 tlk (à 250 g) maitorahkaa
    • 2 dl vispikermaa
    • 1/2 dl laimennettua mustaherukkamehua

    Koristeeksi

    • 1/2 dl jäisiä mustaherukoita

    Ravintosisältö

    • Energia
      1 483 kJ / 354 kcal
    • Rasva
      19,1 g
    • josta tyydyttynyttä
      11,8 g
    • Hiilihydraatit
      38,9 g
    • josta sokereita
      30,7 g
    • Proteiini
      5,1 g
    • Suola
      0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Sekoita suklaa, jauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Lisää jauho-suklaaseos rasva-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Voitele ja korppujauhota sydänvuoka (tilavuus 1,5 l). Nostele taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
    2. Liota liivatelehtiä noin 10 minuuttia kylmässä vedessä. Soseuta hieman kohmeiset mustaherukat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja rahka. Vaahdota kerma. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan mustaherukkamehuun. Yhdistä mustaherukka-rahkaseos ja kermavaahto varovasti nostellen. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos lopuksi joukkoon ja sekoita varovasti.
    3. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kahtia. Vuoraa sydänvuoka tuorekelmulla ja nosta kakkulevy vuokaan. Kostuta mehulla. Kaada puolet täytteestä vuokaan ja aseta toinen kakkulevy päälle. Kostuta myös se. Levitä loput täytteestä päälle. Hyydytä kylmässä vähintään neljä tuntia, mielellään yön yli.
    4. Nosta kakku kelmun avulla vuoasta tarjoiluvadille ja koristele sen pinta jäisillä mustaherukoilla. Kakku säilyy jääkaapissa mehevänä noin kolme päivää.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,5 (4 arviota)

    • Sanna
      1 vuosi sitten
      Ihana, vanha resepti! Tehty monta kertaa. Hieman erilainen yhdistelmä mustaherukan marjaisuutta, suklaan makeaa ja rahkan pehmeyttä sekä ripaus kardemummaa.
    • Kakkukissa
      8 vuotta sitten
      Tämä kakkuresepti on ollut käytössä jo monena vuonna. Hyvää ja herkullista! Takuuvarma hitti.
    • Annukka
      8 vuotta sitten
      Harmi, kaikissa ohjeissa on niin paljon valkoista sokeria ja vehnäjauhoja. Eikö K- kaupoissa tiedetä diabeetikoista, reumaatikoista yms. Listaa voisi jatka vaikka kuinka, jotka eivät voi niitä käyttää. Viikon päästä minä taas leivo n ja kaikki vieraani saavat varmasti kunnon kakkuja.Täytyypä mennä sellaiseen kauppaan, joista saa myös kunnon sokeria ja jauhoja yms, jota voivat kaikki syödä ja kelpaa kaikille.