• Erityisruokavaliot

Marianne-mansikka kääretorttu

Marianne-mansikka kääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 15 viipaletta
  • alle 30 min
  • 200 kcal / 100 g

Ainekset

n. 15 viipaletta
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, karamellirouhe, sokeri ja vanilliinisokeri. Levitä seos jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Puolita kohmeiset mansikat ja lisää ne rahkatäytteen päälle.
  4. Kääri levy rullalle ja anna kääretortun mehevöityä jääkaapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tomusokerilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 200 kcal836 kJ
  • Proteiinia5,1 g
  • Hiilihydraatteja28,9 g
  • Rasvaa8,07 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille64