Hyppää sisältöön
MustikkahyveTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Mustikkahyve

  • Annosmäärä8–10 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
Mustikkahyve yhdistää onnistuneesti makean marengin, herkullisen mustikkatäytteen ja rapean piirakkapohjan. Tarjoa hyve vaniljakastikkeen kera.

    Ainekset

    8–10 annosta

    Pohja

    100 g
     
    voita tai leivontamargariinia
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    2 isoa
     
    kananmunan keltuaista
    tai
    2 1/2 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1 tl
     
    leivinjauhetta
    tai

    Täyte

    250 g
     
    mustikoita
    tai
    1 rkl
     
    perunajauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    kuivattua minttua
    tai

    Marenki

    4 isoa
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai

    Lisäksi

    1 tlk (2 dl)
     
    vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 569 kJ / 375 kcal
    Rasva
    15,6 g
    josta tyydyttynyttä
    8,9 g
    Hiilihydraatit
    51,1 g
    josta sokereita
    34,3 g
    Proteiini
    5,9 g
    Suola
    0,5 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina suorakaiteisen vuoan pohjalle ja reunoille (37 cm x 16 cm). Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.
    Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Jos käytät tuoreita mustikoita, voit puolittaa perunajauhon määrän. Lisää mustikoiden joukkoon myös sokeri ja minttu. Levitä mustikkatäyte vuokaan murotaikinan päälle. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 15 minuuttia.
    Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Käytä isokokoista pursotinterää. Pursota marenkiraidat vieriviereen piirakan pinnalle. Kypsennä piirakkaa edelleen 8–10 minuuttia.
    Tarjoa mustikkahyve haaleana vaniljakastikkeen kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainen
      Hinta 2,95/kpl
      14,75/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,25/kpl
      1,25/kg
    • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
      Hinta 1,85/kpl
      1,85/kg
    • Pirkka perunajauho 500g gluteeniton
      Hinta 1,29/kpl
      2,58/kg
    • Meira Minttu 8g tölkki
      Hinta 1,35/kpl
      168,75/kg
    • Plussa-etu −12 %
      Milda Flora Vanilla vispautuva vaniljakastike 2,5dl vähälaktoosinen
      Plussa-kortilla
      Etuhinta 3,50/2 kpl
      7,00/l
      Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (7,96/l)
    • Juustoportti Kirnuvoi 200g
      Hinta 2,99/kpl
      14,95/kg
    • Valio voi 200 g normaalisuolainen
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Pirkka sokeri 1kg
      Hinta 1,09/kpl
      1,09/kg
    • K-Menu sokeri 1kg
      Hinta 0,99/kpl
      0,99/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,59/kpl
      3,90/kg
    • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
      Hinta 2,19/kpl
      4,72/kg
    • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
      Hinta 1,65/kpl
      1,65/kg
    • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
      Hinta 3,39/kpl
      1,70/kg
    • Meira leivinjauhe 100g tölkki
      Hinta 1,25/kpl
      12,50/kg
    • Pirkka leivinjauhe 100g
      Hinta 1,15/kpl
      11,50/kg
    • Helmi perunajauhot 500g gluteeniton
      Hinta 1,45/kpl
      2,90/kg
    • Helmi Luomu perunajauho 500g
      Hinta 2,29/kpl
      4,58/kg
    • Santa Maria Minttu, purkki 9g
      Hinta 1,69/kpl
      187,78/kg
    • Pysyvästi edullinen
      Valio Keittiön vaahtoutuva vaniljak 9% 2,5dl laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      7,96/l
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,7 (27 arviota)

    • NUORI ROBIN GIBB 1974 MELBOURNE AUSTRALIA!
      6 vuotta sitten
      Tein tämän irtopohjavuokaan ja onnistui täydellisesti,pohja ihanan pehmeä ja murea,täytettä juuri sopivasti ja marenki ihanan pumpulimainen ja ei liian makea just sopiva.mustikkahyveen ulkonäöstäkin tuli aivan täydellinen suosittelen!
    • myös avuton 90
      8 vuotta sitten
      minkä kokoinen pyöreä piirakkavuoka olisi hyvä?
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Hei myös avuton 90, voit käyttää tavallista 24-26 cm piirakkavuokaa.
    • avuton82
      8 vuotta sitten
      en omistä tämän kokoista vuokaa niin minkä kokoista pyöreää piirakka vuoka tilalle?
    • K-Kuluttajapalvelu
      8 vuotta sitten
      Avuton82, voit käyttää tavallista pyöreää piirakkavuokaa, jos et omista suorakaiteen mallista vuokaa.