• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Mustikkahyve

Mustikkahyve
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8-10 annosta
  • 30 - 60 min
  • 265 kcal / annos (100g)

Ainekset

8-10 annosta

Pohja

    • 100gvoita tai leivontamargariinia
    • 1dlsokeria
    • 2isoakananmunan keltuaista
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • 250gmustikoita
    • 1rklperunajauhoja
    • 1/2dlsokeria
    • 1tlkuivattua minttua

Marenki

    • 4isoakananmunan valkuaista
    • 1dlsokeria

Lisäksi

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset keltuaiset hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele taikina suorakaiteisen vuoan pohjalle ja reunoille (37 cm x 16 cm). Siirrä vuoka hetkeksi jääkaappiin.
  2. Sekoita mustikoiden joukkoon perunajauhot. Jos käytät tuoreita mustikoita, voit puolittaa perunajauhon määrän. Lisää mustikoiden joukkoon myös sokeri ja minttu. Levitä mustikkatäyte vuokaan murotaikinan päälle. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla 15 minuuttia.
  3. Vaahdota valkuaiset ja lisää vatkaamisen aikana sokeri kolmessa erässä. Marenkivaahto on tarpeeksi kovaa, kun kulhon voi kääntää ylösalaisin. Siirrä vaahto pursotinpussiin. Käytä isokokoista pursotinterää. Pursota marenkiraidat vieriviereen piirakan pinnalle. Kypsennä piirakkaa edelleen 8-10 minuuttia.
  4. Tarjoa mustikkahyve haaleana vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö per annos

  • 265 kcal1 110 kJ
  • Proteiinia5 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille2