• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaarusina-rommikääretorttu

Suklaarusina-rommikääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 217 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Kääretorttupohja

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlvehnäjauhoja
    • 2rklperunajauhoja
    • 2rklkaakaojauhetta (tummaa)
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

    • n. 1 1/2dlPirkka vadelmahilloa
    • 1/2ps(à 200 g)Pirkka suklaarusinoita
    • 1dlPirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1tlk(250 g)Pirkka maitorahkaa
    • 1/2dlsokeria
    • 2rklrommia (tai 1/4 tl rommiesanssia)

Pinnalle

    • 1dlPirkka vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 1/2ps(à 200 g)Pirkka suklaarusinoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos siivilän läpi varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6-8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi.
  2. Levitä vadelmahilloa ohut kerros jäähtyneelle torttupohjalle. Leikkaa veitsellä täytteen isoimmat suklaarusinat puoliksi. Vaahdota vaniljakastike ja sekoita sen joukkoon rahka, sokeri, rommi tai rommiesanssi ja suklaarusinat.
  3. Levitä täyte jäähtyneelle kääretorttulevylle ja kääri rullalle. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa noin tunti. Vaahdota loppu vaniljakastike ja levitä se pehmeästi kääretortun päälle. Koristele suklaarusinoilla.

Ravintosisältö per 100 g

  • 217 kcal907 kJ
  • Proteiinia6,04 g
  • Hiilihydraatteja36,7 g
  • Rasvaa5,5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille