• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Suklaasuukot

Suloiset suklaasuukot hurmaavat niin ystävät kuin kotijoukotkin. Valmistusta varten tarvitset elektronisen lämpömittarin.
Suklaasuukot
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 28-30 kpl
  • yli 60 min
  • 110 kcal / annos (30g)

Ainekset

28-30 kpl

Pohja

Täyte

    • 1/2dlglukoosisiirappia (Dansukker)
    • 1 3/4dlsokeria
    • 1/2dlvettä
    • 3(n. 105 g)Pirkka Luomu kananmunanvalkuaista
    • 1rklsokeria
    • 1tlvaniljasokeria

Kuorrutus

    • 3pkt(à 100 g)Fazer tummaa leivontasuklaata
    • 1rklrypsiöljyä
    • Dr. Oetker Princess Lillifee -koristerakeita

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 110 asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria tai sokerimittaria.
  2. Vatkaa sillä välin valkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metallikulhossa napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Kuumenna sokeriliemi 117 asteiseksi. Valuta kuumaa sokerisiirappia valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.
  4. Täytä tukeva pursotinpussi valkuaismassalla. Voit käyttää isoa joko pyöreäteräistä tai tähtikuvioista tyllaa. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin 3 tunniksi.
  5. Kuorrutusta varten rouhi suklaa. Sulata ensin puolet suklaasta vesihauteessa. Lisää loput suklaarouheesta ja sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää öljy suklaan joukkoon ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöseksi. Kaada suklaa kapeaan kulhoon, esim. 1/2 l teräsmittaan.
  6. Tartu suukkoon keksiosasta ja kasta tai pyörittele suklaassa. Nosta leivinpaperin päälle valumaan ja koristele koristerakeilla tai strösseleillä. Siirrä suukot jääkaappiin kovettumaan. Suukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa noin 2-3 päivää.

Ravintosisältö perannos 30g100 g

  • 110 kcal480 kJ
  • Proteiinia1 g
  • Hiilihydraatteja15 g
  • Rasvaa5 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille20
  • herkuttelika1.4.2017

    Voiko kaurakeksien tilalta käyttää joitain muita keksejä vaikka suklaa?

  • K-Kuluttajapalvelu1.4.2017

    herkuttelika, voit hyvin käyttää myös muita keksejä suukkojen pohjana.

  • ?9.2.2017

    Voiko valkuaisen tilalla käyttää jotain muuta? Muna-allergia.

  • K-Kuluttajapalvelu9.2.2017

    Kiitos kysymyksistä! Herkkusuu, videolla käytetään vadelmalla maustettua leivontasuklaata, joka harmillisesti on poistunut markkinoilta. Tilalle sopii tumma leivontasuklaa, niin kuin tarveaineisiin onkin merkitty. "?", harmillisesti valkuaisia on vaikea lähteä korvaamaan tässä reseptissä. Kannattaa suosiolla valita jokin muu herkkuresepti. Toivottavasti löydät mieluisan!

  • Vadelma9.2.2017

    Miten nämä on vadelmaiset?

  • catcake13.2.2016

    näyttää hyvältä

  • mävaan16.1.2016

    näytää tosi hyvältä, aijon tehdä:)