Suklaasuukot Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklaasuukot

  • Annosmäärä28–30 kpl
  • Valmistusaikayli 60 min
Suloiset suklaasuukot hurmaavat niin ystävät kuin kotijoukotkin. Valmistusta varten tarvitset elektronisen lämpömittarin.

    Ainekset

    28–30 kpl

    Pohja

    1 1/2 pkt (à 175 g)
     
    kaurakeksejä
    tai

    Täyte

    1/2 dl
     
    glukoosisiirappia (Dansukker)
    tai
    1 3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    vettä
    tai
    3 (n. 105 g)
     
    kananmunan valkuaista
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai

    Kuorrutus

    3 pkt (à 100 g)
     
    Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
    tai
    1 rkl
     
    rypsiöljyä
    tai
     
    nonparelleja ja koristerakeita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 952 kJ / 466 kcal
    Rasva
    20 g
    josta tyydyttynyttä
    7,9 g
    Hiilihydraatit
    64,7 g
    josta sokereita
    48,5 g
    Proteiini
    5,1 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 110 asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria tai sokerimittaria.

    Vatkaa sillä välin valkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metallikulhossa napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.

    Kuumenna sokeriliemi 117 asteiseksi. Valuta kuumaa sokerisiirappia valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.

    Täytä tukeva pursotinpussi valkuaismassalla. Voit käyttää isoa joko pyöreäteräistä tai tähtikuvioista tyllaa. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin 3 tunniksi.

    Kuorrutusta varten rouhi suklaa. Sulata ensin puolet suklaasta vesihauteessa. Lisää loput suklaarouheesta ja sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää öljy suklaan joukkoon ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöseksi. Kaada suklaa kapeaan kulhoon, esim. 1/2 l teräsmittaan.

    Tartu suukkoon keksiosasta ja kasta tai pyörittele suklaassa. Nosta leivinpaperin päälle valumaan ja koristele koristerakeilla tai strösseleillä. Siirrä suukot jääkaappiin kovettumaan. Suukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa noin 2–3 päivää.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka kaurakeksi 220g
      Hinta 1,99/kpl
      9,05/kg
    • Pirkka sokeri 1 kg
      Hinta 1,49/kpl
      1,49/kg
    • Dansukker glukoosisiirappi 400g
      Hinta 3,35/kpl
      8,38/kg
    • Pirkka Nonparelli 100g värikäs
      Hinta 2,19/kpl
      21,90/kg
    • Pirkka rypsiöljy 450ml
      Hinta 2,19/kpl
      4,87/l
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Vanajan kaurakeksi 350g
      Hinta 2,59/kpl
      7,40/kg
    • Dansukker Taloussokeri 1kg
      Hinta 1,59/kpl
      1,59/kg
    • K-Menu sokeri 1 kg
      Hinta 1,39/kpl
      1,39/kg
    • Fazer leivontasuklaa 70% 100g Premium
      Hinta 2,09/kpl
      20,90/kg
    • Nestlé dessert noir 205g tumma suklaa leivontasuklaa
      Hinta 4,29/kpl
      20,93/kg
    • Dr. Oetker Nonpareille 135g
      Hinta 2,49/kpl
      18,44/kg
    • Meira Purppura nonparelli 60g leivontakoriste pussi
      Hinta 1,15/kpl
      19,17/kg
    • Pirkka rypsiöljy 900ml
      Hinta 3,99/kpl
      4,43/l
    • Neito rypsiöljy 500ml
      Hinta 4,35/kpl
      8,70/l
    • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
      Hinta 2,45/kpl
      28,82/kg
    • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
      Hinta 2,85/kpl
      17,81/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,5 (32 arviota)

    • Piuku
      5 vuotta sitten
      Miten nämä säilytetään? Onko tehtävä samana päivänä kun aiotaan tarjota?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Hei Piuku! Suklaasuukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 päivää.
    • herkuttelika
      6 vuotta sitten
      Voiko kaurakeksien tilalta käyttää joitain muita keksejä vaikka suklaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      herkuttelika, voit hyvin käyttää myös muita keksejä suukkojen pohjana.
    • ?
      6 vuotta sitten
      Voiko valkuaisen tilalla käyttää jotain muuta? Muna-allergia.
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Kiitos kysymyksistä! Herkkusuu, videolla käytetään vadelmalla maustettua leivontasuklaata, joka harmillisesti on poistunut markkinoilta. Tilalle sopii tumma leivontasuklaa, niin kuin tarveaineisiin onkin merkitty. "?", harmillisesti valkuaisia on vaikea lähteä korvaamaan tässä reseptissä. Kannattaa suosiolla valita jokin muu herkkuresepti. Toivottavasti löydät mieluisan!
    • Vadelma
      6 vuotta sitten
      Miten nämä on vadelmaiset?
    • catcake
      7 vuotta sitten
      näyttää hyvältä
    • mävaan
      7 vuotta sitten
      näytää tosi hyvältä, aijon tehdä:)