Suklaasuukot
Suloiset suklaasuukot hurmaavat niin ystävät kuin kotijoukotkin. Valmistusta varten tarvitset elektronisen lämpömittarin.
- 28-30 kpl
- yli 60 min
- 110 kcal / annos (30g)
Ainekset
28-30 kpl
Pohja
- 1 1/2pkt(à 175 g)kaurakeksejä
Täyte
- 1/2dlglukoosisiirappia (Dansukker)
- 1 3/4dlsokeria
- 1/2dlvettä
- 3(n. 105 g)Pirkka Luomu kananmunan valkuaista
- 1rklsokeria
Kuorrutus
- 3pkt(à 100 g)Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %)
- 1rklrypsiöljyä
- Dr. Oetker Princess Lillifee -koristerakeita
Valmistus
yli 60 min- Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 110 asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria tai sokerimittaria.
- Vatkaa sillä välin valkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metallikulhossa napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
- Kuumenna sokeriliemi 117 asteiseksi. Valuta kuumaa sokerisiirappia valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.
- Täytä tukeva pursotinpussi valkuaismassalla. Voit käyttää isoa joko pyöreäteräistä tai tähtikuvioista tyllaa. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin 3 tunniksi.
- Kuorrutusta varten rouhi suklaa. Sulata ensin puolet suklaasta vesihauteessa. Lisää loput suklaarouheesta ja sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää öljy suklaan joukkoon ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöseksi. Kaada suklaa kapeaan kulhoon, esim. 1/2 l teräsmittaan.
- Tartu suukkoon keksiosasta ja kasta tai pyörittele suklaassa. Nosta leivinpaperin päälle valumaan ja koristele koristerakeilla tai strösseleillä. Siirrä suukot jääkaappiin kovettumaan. Suukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa noin 2-3 päivää.
Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 30g100 g
- 110 kcal480 kJ
- Proteiinia 1 g
- Hiilihydraatteja15 g
- Rasvaa5 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Miten nämä säilytetään? Onko tehtävä samana päivänä kun aiotaan tarjota?
Hei Piuku! Suklaasuukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 päivää.
Voiko kaurakeksien tilalta käyttää joitain muita keksejä vaikka suklaa?
herkuttelika, voit hyvin käyttää myös muita keksejä suukkojen pohjana.
Voiko valkuaisen tilalla käyttää jotain muuta? Muna-allergia.
Kiitos kysymyksistä! Herkkusuu, videolla käytetään vadelmalla maustettua leivontasuklaata, joka harmillisesti on poistunut markkinoilta. Tilalle sopii tumma leivontasuklaa, niin kuin tarveaineisiin onkin merkitty. "?", harmillisesti valkuaisia on vaikea lähteä korvaamaan tässä reseptissä. Kannattaa suosiolla valita jokin muu herkkuresepti. Toivottavasti löydät mieluisan!
Miten nämä on vadelmaiset?
näyttää hyvältä
näytää tosi hyvältä, aijon tehdä:)