Suklaasuukot
- Annosmäärä28–30 kpl
- Valmistusaikayli 60 min
Suloiset suklaasuukot hurmaavat niin ystävät kuin kotijoukotkin. Valmistusta varten tarvitset elektronisen lämpömittarin.
Ainekset
28–30 kpl
Pohja | |
---|---|
1 1/2 pkt (à 175 g) | kaurakeksejä tai |
Täyte | |
1/2 dl | glukoosisiirappia (Dansukker) tai |
1 3/4 dl | sokeria tai |
1/2 dl | vettä tai |
3 (n. 105 g) | kananmunan valkuaista tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | tai |
Kuorrutus | |
3 pkt (à 100 g) | Fazer tummaa leivontasuklaata (44 %) tai |
1 rkl | rypsiöljyä tai |
nonparelleja ja koristerakeita tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 952 kJ / 466 kcal |
Rasva | 20 g |
josta tyydyttynyttä | 7,9 g |
Hiilihydraatit | 64,7 g |
josta sokereita | 48,5 g |
Proteiini | 5,1 g |
Suola | 0,4 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Mittaa kattilaan glukoosisiirappi, sokeri ja vesi. Keitä hiljalleen 110 asteiseksi. Käytä mittaamiseen elektronista lämpömittaria tai sokerimittaria.
Vatkaa sillä välin valkuaiset puhtaassa ja kuivassa lasi- tai metallikulhossa napakaksi vaahdoksi. Vatkaa valkuaisten joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna sokeriliemi 117 asteiseksi. Valuta kuumaa sokerisiirappia valkuaisten joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on kädenlämpöistä.
Täytä tukeva pursotinpussi valkuaismassalla. Voit käyttää isoa joko pyöreäteräistä tai tähtikuvioista tyllaa. Pursota täytettä kekseille ja nosta keksit jääkaappiin 3 tunniksi.
Kuorrutusta varten rouhi suklaa. Sulata ensin puolet suklaasta vesihauteessa. Lisää loput suklaarouheesta ja sekoita, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Lisää öljy suklaan joukkoon ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöseksi. Kaada suklaa kapeaan kulhoon, esim. 1/2 l teräsmittaan.
Tartu suukkoon keksiosasta ja kasta tai pyörittele suklaassa. Nosta leivinpaperin päälle valumaan ja koristele koristerakeilla tai strösseleillä. Siirrä suukot jääkaappiin kovettumaan. Suukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa noin 2–3 päivää.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Leivon kauralastu 250gHinta 2,59/kpl10,36/kg
- Dansukker glukoosisiirappi 400gHinta 3,39/kpl8,48/kg
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Pirkka vaniljasokeri 100gHinta 2,69/kpl26,90/kg
- Meira Purppura nonparelli 60g leivontakoriste pussiHinta 1,35/kpl22,50/kg
- Tasangon kaurahyve tuplasuklaa pikkuleipiä 100% kaura 300gHinta 3,15/kpl10,50/kg
- Pirkka suklainen kauralastu 300gHinta 3,55/kpl11,83/kg
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Meira vaniljasokeri 85g tölkkiHinta 2,65/kpl31,18/kg
- Dr.Oetker 160g vaniljasokeriHinta 2,85/kpl17,81/kg
- Fazer Ögon Leivontasuklaa 200g TummaHinta 5,49/kpl27,45/kg
- Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFAHinta 2,35/kpl11,75/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Meira kirjava nonparelli 60g leivontakoriste pussiHinta 1,25/kpl20,83/kg
- Pirkka Nonparelli 100g värikäsHinta 2,19/kpl21,90/kg
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,2(94 arviota)
- yli 60 min3,1(90 arviota)
- yli 60 min4,4(43 arviota)
- yli 60 min4,6(63 arviota)
- yli 60 min4,0(43 arviota)
- yli 60 min3,9(16 arviota)
- yli 60 min4,6(75 arviota)
- yli 60 min4,1(49 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (32 arviota)
- Piuku7 vuotta sittenMiten nämä säilytetään? Onko tehtävä samana päivänä kun aiotaan tarjota?
- K-Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenHei Piuku! Suklaasuukot säilyvät kuivassa, ilmatiiviissä rasiassa 2-3 päivää.
- herkuttelika8 vuotta sittenVoiko kaurakeksien tilalta käyttää joitain muita keksejä vaikka suklaa?
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenherkuttelika, voit hyvin käyttää myös muita keksejä suukkojen pohjana.
- ?8 vuotta sittenVoiko valkuaisen tilalla käyttää jotain muuta? Muna-allergia.
- K-Kuluttajapalvelu8 vuotta sittenKiitos kysymyksistä! Herkkusuu, videolla käytetään vadelmalla maustettua leivontasuklaata, joka harmillisesti on poistunut markkinoilta. Tilalle sopii tumma leivontasuklaa, niin kuin tarveaineisiin onkin merkitty. "?", harmillisesti valkuaisia on vaikea lähteä korvaamaan tässä reseptissä. Kannattaa suosiolla valita jokin muu herkkuresepti. Toivottavasti löydät mieluisan!
- Vadelma8 vuotta sittenMiten nämä on vadelmaiset?
- catcake9 vuotta sittennäyttää hyvältä
- mävaan9 vuotta sittennäytää tosi hyvältä, aijon tehdä:)