Luovuimme 1.8. Internet Explorer -selaimen tuesta. Parhaan käyttökokemuksen saamiseksi suosittelemme vaihtamaan johonkin seuraavista Mozilla Firefox, Safari, Google Chrome tai Microsoft Edge.
Karpalo-kinuskijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karpalo-kinuskijuustokakku

Juhlavassa juustokakussa on ihana karpalo-kinuskiyhdistelmä ja paksu browniepohja. Kakun kruunaa trendikäs Dripping cake -tyylinen valuva suklaakuorrutus. N. 1,20€/annos.

  • 8 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

8 annosta

Pohja

Täyte

Kinuskitäyte

Karpalotäyte

    • 2 1/2dl(n. 150 g)karpaloita
    • 4rklsokeria
    • 1tlvaniljasokeria
    • 4liivatelehteä

Koristelu

Valmistus

yli 60 min
  1. Voit valmistaa kinuskitäytteen kinuskikastikkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-suklaaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen (Ø 18 cm) irtopohjavuokaan.
  3. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Jäähdytä.
  4. Vaahdota kerma täytteitä varten ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa massa kahteen kulhoon.
  5. Kinuskitäyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kylmä kinuski. Sekoita kinuski, kermavaahtoseos ja sokeri keskenään. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä kinuskitäyte jäähtyneen browniepohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin.
  6. Karpalotäyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta puolet hieman sulaneista karpaloista sauvasekoittimella. Sekoita karpalosose, kermavaahtoseos, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon loput karpalot kokonaisina. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä karpalotäyte heti kinuskitäytteen päälle, sillä hyytyminen alkaa nopeasti. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
  7. Kuumenna kerma kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.
  8. Nosta kakku tarjoiluvadille. Valuta lämmintä suklaakuorrutetta lusikalla kylmän kakun toiselle reunalle niin, että suklaa valuu kakun reunaa pitkin alas. Levitä lopuksi suklaakuorrutetta kakun puolikkaan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele pinta suklaakuorrutteisilla karpaloilla ja kohmeisilla karpaloilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Lisää tästä reseptin raaka-aineita ostoslistallesi

Valikoima ja hinnat kaupasta K‑Citymarket Iso Omena
Iso Omena
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    Pirkka tumma leivontasuklaa 200g UTZ
    -12 %3,502 kpl
    PLUSSA-KORTILLAPlussa-tarjous-12 %
    1,99/kpl9,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    Fazer Tumma leivontasuklaa 250g
    3,39/kpl13,56/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,35/kpl6,70/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    5,15/kpl10,30/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    0,69/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    0,89/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    1,35/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    Dansukker Ruokokidesokeri 500g Reilun kaupan tuote
    1,59/kpl3,18/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    0,99/kpl0,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,25/kpl0,63/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg
    1,39/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    Pirkka kaakaojauhe 125 g UTZ
    1,49/kpl11,92/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Van Houten Kaakaojauhe 250g
    Van Houten Kaakaojauhe 250g
    4,50/kpl18,00/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Green & Black´s luomu 100% kaakaojauhe 125g reilu kauppa
    Green & Black´s luomu 100% kaakaojauhe 125g reilu kauppa
    3,35/kpl26,80/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,49/kpl24,90/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    1,99/kpl23,41/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Vaniljasokeri 170g
    Dansukker Vaniljasokeri 170g
    1,90/kpl11,18/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    Pirkka kananmuna 10 kpl/ 580 g
    1,55/kpl2,67/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    2,59/kpl2,54/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,35/kpl2,33/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
    0,85/kpl4,25/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen kuohukerma 5dl
    2,15/kpl4,30/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    Pirkka suomalainen laktoositon kuohukerma 5dl
    2,39/kpl4,78/l
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
    1,65/kpl9,17/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio Viola 200g maustamaton tuorejuusto laktoositn
    Valio Viola 200g maustamaton tuorejuusto laktoositn
    1,90/kpl9,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Viola tuorej 200g kevyt maustam lakton
    Viola tuorej 200g kevyt maustam lakton
    1,90/kpl9,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dansukker Fariinisokeri 500g
    Dansukker Fariinisokeri 500g
    1,49/kpl2,98/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    Dr. Oetker Liivatelehti 10kpl
    1,15/kpl67,65/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Meira liivatelehti 20g pussi
    Meira liivatelehti 20g pussi
    1,29/kpl64,50/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
    0,81/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    Pirkka suomalainen täysmaito 1l
    1,07/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    Valio vapaan lehmän täysmaito 1l
    1,25/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Valio Kiehu maitojuoma 1l
    Valio Kiehu maitojuoma 1l
    1,79/kpl
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Marjex pakastemarja Karpalo 220g
    Marjex pakastemarja Karpalo 220g
    2,39/kpl10,86/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Pakkasmarja Karpaloita 200 g
    Pakkasmarja Karpaloita 200 g
    1,99/kpl9,95/kg
  • Ei tuotekuvaa kuvaa tuotteelle Fazer berry pearls 90g karpalo
    Fazer berry pearls 90g karpalo
    2,79/kpl31,00/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 266 arvostelua
  • Leipuri- kondiittori12.10.2019

    Testasin reseptin agar agarilla. Laitoin kinuskimassaan 2 tl agaria ja karpalomassaan 4 tl. Näillä mittasuhteilla hyytyi hyvin. Tosiaan kakkua voisi soveltaa, esim. kinuskin makua haluaisin enemmän esiin.

  • Kotikokki30.12.2018

    "Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kylmä kinuski. Sekoita kinuski, kermavaahtoseos ja sokeri keskenään." Kinuskitäytteen ohjeessa kehotetaan vaahdottamaan kylmä kinuski, mutta ohjeen aineksissa ei lue kinuskia lainkaan. Onko tässä tullut jokin moka?

  • K-Kuluttajapalvelu30.12.2018

    Kotikokki, kinuskikastike valmistetaan itse reseptin kohdassa 1.

  • Asiakas6.12.2017

    Kinuski seos ei hyytynyt liivate jauholla vaikka teimme kaiken ohjeiden mukaan mitä teemme

  • K-Kuluttajapalvelu6.12.2017

    Asiakas, harmi kuulla, ettei kakku ole hyytynyt. Mahdollisesti liivate ei ole sekoittunut täytemassaan kunnolla.

  • Arto 4.12.2017

    Hyvä resepti! Kotikokki!

  • Ouppa27.1.2017

    Kakku onnistui hyvin reseptin mukaan ja tein sen pienempään irtokakkuvuokaan. Näin siitä tuli korkea ja näyttävä joulun kahvipöytään. Ihastuin makuun ja niin myös muut vieraat, kinuskin ehkä olisi luullut maistuvan enemmän, mutta hyvää oli!

  • Evelyn7.1.2017

    Minustakin kehno ohje,pari kertaa tein mutta molemmilla kerroilla pohja jäi kovaksi lyhensin paistoaikaa. Kinuskitäyte muuttui samantie rakeiseksi kun lisäsin liivatteen (vaikka oli kädenlämpöistä). Lisäksi karpalotäytteeseen jäi liivatepalasia koska pakastekarpaloiden takia seos oli niin kylmää että liivate jämähti heti kun kaadoin sitä seoksen joukkoon. Itse leivon paljon ja yhdenkään hyydykekakun kanssa ei ole käynyt näin.

  • K-Kuluttajapalvelu7.1.2017

    Evelyn, kiitos palautteestasi ja harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Välitän palautteesi resepteistä vastaaville henkilöille.

  • Porojauhopeukalo3.1.2017

    Ihana kakku, helppo vaikkakin aikaavievä, varioida voi esim vanilja+vadelma, suklaa+valkosuklaa. Mutta mitä ihmettä teen väärin, kun joka kerran brownie-pohjan reuna jäähtyessään kovettuu ikävän koppuraksi?? Useampi testi on tehty, aina sama vika.

  • K-Kuluttajapalvelu3.1.2017

    Hei Porojauhopeukalo, ikävä kuulla, että pohjan reuna on ollut kova. Voi olla, että paistoaika oli uunillesi liian pitkä. Pohjan paistamisessa kannattaa huomioida, että paistoajat ovat ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Omalle uunilleen sopivimman paistoajan löytää kokeilemalla.

  • Tapaninpäivän kahvipöytä30.12.2016

    Voi itku! Eka ongelma tuli leipomista aloitettaessa vastaan jo vuuan kanssa: normikokoinen vuoka onkin liian iso! Ohjeessa kannattaisi mainita heti, että ohjeessa oleva vuoka on erikoiskokoinen. Pohjalla olisi voinut hakata nauloja seiniin. Kinuski ei maistunut hyytelössä lainkaan. Pinnan suklaa jämähti niin kovaksi, että leikkaaminen ei onnistunut. Se lohkeili miten sattuu ja leikkausyritysten jälkeen kakku oli... no... ei enää kovin kaunis. Vikaa mahtoi olla myös tekijässä, mutta monia juustokakkuja(kin) onnistuneesti tehneenä arvioin myös ohjeen kehnohkoksi.

  • K-Kuluttajapalvelu30.12.2016

    Hei Tapaninpäivän kahvipöytä, harmillista, ettei kakkusi onnistunut. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä. Välitän palautteesi eteenpäin.

  • Kakkuun ihastunut ❤26.12.2016

    Hei!Jouluksi tein tämän kakun ja kaikki kehuivat hyväksi.nyt vaan ongelmana on diabeetikkopoikamme, jolle tarvitsisimme hiilihydraattimäärän, että hänkin voisi turvallisesti kakulla herkutella.osaisittekos tässä meitä auttaa?

  • K-Kuluttajapalvelu26.12.2016

    Kakkuun ihastunut, valitettavasti tälle kakulle ei ole laskettu ravintoarvoja. Yleisesti ottaen reseptien yhteydessä olevat ravintoarvot ovat suuntaa antavia, mikä kannattaa muistaa herkutellessa.

  • Pulassa25.12.2016

    Ei tapahdu mitään vaikka kuinka yritän vaahdottaa kinuskia. Ei ole aikaa eikä aineita uuteen yritykseen, joten katsotaan meneekö joulupäivän herkkukakkua ihan pilalle. Mitäs sitten tarjotaan vieraille?

  • Jp23.12.2016

    Kinuskiseos juoksettui kahdesti vaikka kaikki kylmänä sekoitti. Myös liivateneste käden lämpöisenä. Seuraavaksi kokeillaan kinuskin sekaan liivate sulattaa. Hieman kismittää.

  • Turhautunut 23.12.2016

    Harvoin kommentoin mihinkään mitään, mutta nyt on pakko. Paljon leiponeena voin kyllä todeta että ihan surkea ohje. Täytyi soveltaa todella paljon. Ensinäkin, browniepohjaa ei missään nimessä pidä paistaa puolta tuntia. Karpalotäytteesen täytyi lisätä sokeria, oli muuten liian kirpeää. Myös kinuski noilla mittasuhteilla mitäänsanomatonta. Ideana kakku siis todella hyvä, mutta ohjeen mittasuhteet pielessä. Soveltamalla maukas kakku.

  • K-Kuluttajapalvelu23.12.2016

    Turhautunut, harmi kuulla, ettei kakku ole tällaisenaan ollut mieleesi. Pohjan paistamisessa kannattaa huomioida, että paistoajat ovat ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Omalle uunilleen sopivimman paistoajan löytää kokeilemalla.

  • Hukassa23.12.2016

    Kakkuvuoan hankinta on osoittautunut ongelmaiseksi. Missään markeiteissa ei ole ollut tämän kokoista vuokaa valikoimissa.

  • Sonja20.12.2016

    Kaupoista ei taida tällä hetkellä löytyä kuin ulkomaisia karpaloita, ja Eviran suosituksen mukaanhan ne pitäisi keittää/kuumentaa todella hyvin ennen käyttöä. Saisikohan ulkomaisilla karpaloilla tehtyä tämän kakun?

  • K-Kuluttajapalvelu20.12.2016

    Sonja, kiitos palautteestasi. Evira tosiaan suosittaa kuumentamaan ulkomaiset pakastemarjat ennen käyttöä. Resepti on testattu ohjeen mukaisesti, mutta voit kokeilla tehdä kakun kuumentamalla kaikki karpalot ja tämän jälkeen soseuttamalla osan niistä. Karpalot toki hajoavat jonkin verran kuumennettaessa. Karpaloiden kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen täytteeseen lisäämistä.

  • G19.12.2016

    On taidettu selailla taas Glorian ruoka ja viini-lehteä..

  • Äiskä19.12.2016

    Kinuski ei maistunut.

  • Herkkusuu18.12.2016

    Hei. Ihana että löysin ohjeen täältä, päätin heti lehden nähtyäni, että tämä kaunis kakku kruunaa meillä jouluaaton aterian. Vieraana on keliaakikko, millä korvaisin vehnäjauhot ?

  • K-Kuluttajapalvelu18.12.2016

    Herkkusuu, kakku on testattu vehnäjauhoilla, mutta voit kokeilla korvata ne esimerkiksi vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.

  • Mörkö16.12.2016

    Onnistuuko jos kinuskitäytteen antaa hetken hyytyä ja vasta myöhemmin lisää karpalotäytteen? Näyttäisi ehkä hienommalta kun eivät sekoitu keskenään ollenkaan. :)

  • K-Kuluttajapalvelu16.12.2016

    Mörkö, kinuskitäytteen voi hyvin antaa hyytyä hetken ennen karpalotäytteen lisäämistä. Tässä tapauksessa karpalotäyte kannattaa kuitenkin valmistaa vasta kun sen aikoo lisätä kakkuun.

  • Jenni15.12.2016

    Taidettu ottaa Kakkumonsterin blogista idea..

  • lukija14.12.2016

    Olisi kiva jos ohje olisi löytynyt Pirkka-lehdestä, kun se kerran oli kannessa kuvassa