Karpalo-kinuskijuustokakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Karpalo-kinuskijuustokakku

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Juhlavassa juustokakussa on ihana karpalo-kinuskiyhdistelmä ja paksu browniepohja. Kakun kruunaa trendikäs Dripping cake -tyylinen valuva suklaakuorrutus.

    Ainekset

    8 annosta

    Pohja

    100 g
     
    tai
    100 g
     
    voita
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    1/2 dl
     
    ruokokidesokeria
    tai
    3/4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    1/2 dl
     
    tai
    1/2 tl
     
    tai
    2
     
    kananmunaa
    tai

    Täyte

    1 prk (2 dl)
     
    tai
    1 rs (180 g)
     
    tai

    Kinuskitäyte

    1 dl
     
    tai
    3/4 dl
     
    fariinisokeria
    tai
    1 rkl
     
    sokeria
    tai
    2
     
    liivatelehteä
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Karpalotäyte

    2 1/2 dl (n. 150 g)
     
    karpaloita
    tai
    4 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    tai
    4
     
    liivatelehteä
    tai
    1 rkl
     
    tai

    Koristelu

    1/2 dl
     
    tai
    100 g
     
    tai
    1/2 rkl
     
    voita
    tai
     
    Fazer suklaakarpaloita
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 377 kJ / 331 kcal
    Rasva
    21,8 g
    josta tyydyttynyttä
    13,9 g
    Hiilihydraatit
    27,6 g
    josta sokereita
    24,5 g
    Proteiini
    4,6 g
    Suola
    0,4 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min

    Voit valmistaa kinuskitäytteen kinuskikastikkeen jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi. Mittaa kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä täysin kylmäksi (jääkylmä vesihaude nopeuttaa). Siirrä jääkaappiin odottamaan.

    Sulata rasva miedolla lämmöllä kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja sulata joukkoon paloiteltu suklaa. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet rasva-suklaaseokseen. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun pieneen (Ø 18 cm) irtopohjavuokaan.

    Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä meheväksi. Jäähdytä.

    Vaahdota kerma täytteitä varten ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Jaa massa kahteen kulhoon.

    Kinuskitäyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kylmä kinuski. Sekoita kinuski, kermavaahtoseos ja sokeri keskenään. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä kinuskitäyte jäähtyneen browniepohjan päälle kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin.

    Karpalotäyte: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta puolet hieman sulaneista karpaloista sauvasekoittimella. Sekoita karpalosose, kermavaahtoseos, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää joukkoon loput karpalot kokonaisina. Kuumenna maito mikrossa kiehuvaksi ja sekoita siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon hyvin sekoittaen. Levitä karpalotäyte heti kinuskitäytteen päälle, sillä hyytyminen alkaa nopeasti. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

    Kuumenna kerma kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut, lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

    Nosta kakku tarjoiluvadille. Valuta lämmintä suklaakuorrutetta lusikalla kylmän kakun toiselle reunalle niin, että suklaa valuu kakun reunaa pitkin alas. Levitä lopuksi suklaakuorrutetta kakun puolikkaan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Koristele pinta suklaakuorrutteisilla karpaloilla ja kohmeisilla karpaloilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    • Pirkka tumma leivontasuklaa 200g RFA
      Hinta 2,35/kpl
      11,75/kg
    • Pirkka kaakaojauhe 200 g rfa
      Hinta 1,99/kpl
      9,95/kg
    • Pirkka vaniljasokeri 100g
      Hinta 2,69/kpl
      26,90/kg
    • Pirkka suomalainen kuohukerma 2dl
      Hinta 1,15/kpl
      5,75/l
    • Pirkka tuorejuusto maustamaton 180g laktoositon
      Hinta 1,99/kpl
      11,06/kg
    • Dansukker Luomu fariinisokeri 500g
      Hinta 2,95/kpl
      5,90/kg
    • Meira liivatelehti 20g pussi
      Hinta 1,39/kpl
      69,50/kg
    • Pirkka suomalainen kevytmaito 1l
      Hinta 0,95/kpl
      0,95/l
    • Pakkasmarja Karpaloita 200 g
      Hinta 2,55/kpl
      12,75/kg
    • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
      Hinta 1,49/kpl
      4,28/kg
    • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
      Hinta 1,69/kpl
      4,14/kg
    • Arla kuohukerma 2dl luomu
      Hinta 1,55/kpl
      7,75/l
    • Valio Keittiön kuohukerma 2dl
      Hinta 1,59/kpl
      7,95/l
    • Philadelphia tuorejuusto 175g original laktoositon
      Hinta 2,35/kpl
      13,43/kg
    • Herkkutilan Tuorejuusto 200g
      Hinta 2,59/kpl
      12,95/kg
    • Arla Suomi kevytmaito 2dl ESL
      Hinta 0,59/kpl
      2,95/l
    • Pirkka kevytmaito 5dl
      Hinta 0,79/kpl
      1,58/l
    • Best Berry Suomalainen Karpalopakaste 400 g
      Hinta 5,99/kpl
      14,98/kg
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,8 (351 arviota)

    • Tsinuski
      4 vuotta sitten
      Karpaloita saa suolta, ei tarttee ulkomaisia ostaa.
    • Leipuri- kondiittori
      4 vuotta sitten
      Testasin reseptin agar agarilla. Laitoin kinuskimassaan 2 tl agaria ja karpalomassaan 4 tl. Näillä mittasuhteilla hyytyi hyvin. Tosiaan kakkua voisi soveltaa, esim. kinuskin makua haluaisin enemmän esiin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      Kotikokki, kinuskikastike valmistetaan itse reseptin kohdassa 1.
    • Kotikokki
      5 vuotta sitten
      "Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kylmä kinuski. Sekoita kinuski, kermavaahtoseos ja sokeri keskenään." Kinuskitäytteen ohjeessa kehotetaan vaahdottamaan kylmä kinuski, mutta ohjeen aineksissa ei lue kinuskia lainkaan. Onko tässä tullut jokin moka?
    • Asiakas
      6 vuotta sitten
      Kinuski seos ei hyytynyt liivate jauholla vaikka teimme kaiken ohjeiden mukaan mitä teemme
    • K-Kuluttajapalvelu
      6 vuotta sitten
      Asiakas, harmi kuulla, ettei kakku ole hyytynyt. Mahdollisesti liivate ei ole sekoittunut täytemassaan kunnolla.
    • Arto
      6 vuotta sitten
      Hyvä resepti! Kotikokki!
    • Ouppa
      7 vuotta sitten
      Kakku onnistui hyvin reseptin mukaan ja tein sen pienempään irtokakkuvuokaan. Näin siitä tuli korkea ja näyttävä joulun kahvipöytään. Ihastuin makuun ja niin myös muut vieraat, kinuskin ehkä olisi luullut maistuvan enemmän, mutta hyvää oli!
    • Evelyn
      7 vuotta sitten
      Minustakin kehno ohje,pari kertaa tein mutta molemmilla kerroilla pohja jäi kovaksi lyhensin paistoaikaa. Kinuskitäyte muuttui samantie rakeiseksi kun lisäsin liivatteen (vaikka oli kädenlämpöistä). Lisäksi karpalotäytteeseen jäi liivatepalasia koska pakastekarpaloiden takia seos oli niin kylmää että liivate jämähti heti kun kaadoin sitä seoksen joukkoon. Itse leivon paljon ja yhdenkään hyydykekakun kanssa ei ole käynyt näin.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Evelyn, kiitos palautteestasi ja harmillista kuulla ettei kakku ole onnistunut. Välitän palautteesi resepteistä vastaaville henkilöille.
    • Porojauhopeukalo
      7 vuotta sitten
      Ihana kakku, helppo vaikkakin aikaavievä, varioida voi esim vanilja+vadelma, suklaa+valkosuklaa. Mutta mitä ihmettä teen väärin, kun joka kerran brownie-pohjan reuna jäähtyessään kovettuu ikävän koppuraksi?? Useampi testi on tehty, aina sama vika.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Porojauhopeukalo, ikävä kuulla, että pohjan reuna on ollut kova. Voi olla, että paistoaika oli uunillesi liian pitkä. Pohjan paistamisessa kannattaa huomioida, että paistoajat ovat ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Omalle uunilleen sopivimman paistoajan löytää kokeilemalla.
    • Tapaninpäivän kahvipöytä
      7 vuotta sitten
      Voi itku! Eka ongelma tuli leipomista aloitettaessa vastaan jo vuuan kanssa: normikokoinen vuoka onkin liian iso! Ohjeessa kannattaisi mainita heti, että ohjeessa oleva vuoka on erikoiskokoinen. Pohjalla olisi voinut hakata nauloja seiniin. Kinuski ei maistunut hyytelössä lainkaan. Pinnan suklaa jämähti niin kovaksi, että leikkaaminen ei onnistunut. Se lohkeili miten sattuu ja leikkausyritysten jälkeen kakku oli... no... ei enää kovin kaunis. Vikaa mahtoi olla myös tekijässä, mutta monia juustokakkuja(kin) onnistuneesti tehneenä arvioin myös ohjeen kehnohkoksi.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Hei Tapaninpäivän kahvipöytä, harmillista, ettei kakkusi onnistunut. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä. Välitän palautteesi eteenpäin.
    • Kakkuun ihastunut ❤
      7 vuotta sitten
      Hei!Jouluksi tein tämän kakun ja kaikki kehuivat hyväksi.nyt vaan ongelmana on diabeetikkopoikamme, jolle tarvitsisimme hiilihydraattimäärän, että hänkin voisi turvallisesti kakulla herkutella.osaisittekos tässä meitä auttaa?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Kakkuun ihastunut, valitettavasti tälle kakulle ei ole laskettu ravintoarvoja. Yleisesti ottaen reseptien yhteydessä olevat ravintoarvot ovat suuntaa antavia, mikä kannattaa muistaa herkutellessa.
    • Pulassa
      7 vuotta sitten
      Ei tapahdu mitään vaikka kuinka yritän vaahdottaa kinuskia. Ei ole aikaa eikä aineita uuteen yritykseen, joten katsotaan meneekö joulupäivän herkkukakkua ihan pilalle. Mitäs sitten tarjotaan vieraille?
    • Jp
      7 vuotta sitten
      Kinuskiseos juoksettui kahdesti vaikka kaikki kylmänä sekoitti. Myös liivateneste käden lämpöisenä. Seuraavaksi kokeillaan kinuskin sekaan liivate sulattaa. Hieman kismittää.
    • Turhautunut
      7 vuotta sitten
      Harvoin kommentoin mihinkään mitään, mutta nyt on pakko. Paljon leiponeena voin kyllä todeta että ihan surkea ohje. Täytyi soveltaa todella paljon. Ensinäkin, browniepohjaa ei missään nimessä pidä paistaa puolta tuntia. Karpalotäytteesen täytyi lisätä sokeria, oli muuten liian kirpeää. Myös kinuski noilla mittasuhteilla mitäänsanomatonta. Ideana kakku siis todella hyvä, mutta ohjeen mittasuhteet pielessä. Soveltamalla maukas kakku.
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Turhautunut, harmi kuulla, ettei kakku ole tällaisenaan ollut mieleesi. Pohjan paistamisessa kannattaa huomioida, että paistoajat ovat ohjeellisia, sillä uunit ovat erilaisia. Omalle uunilleen sopivimman paistoajan löytää kokeilemalla.
    • Hukassa
      7 vuotta sitten
      Kakkuvuoan hankinta on osoittautunut ongelmaiseksi. Missään markeiteissa ei ole ollut tämän kokoista vuokaa valikoimissa.
    • Sonja
      7 vuotta sitten
      Kaupoista ei taida tällä hetkellä löytyä kuin ulkomaisia karpaloita, ja Eviran suosituksen mukaanhan ne pitäisi keittää/kuumentaa todella hyvin ennen käyttöä. Saisikohan ulkomaisilla karpaloilla tehtyä tämän kakun?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Sonja, kiitos palautteestasi. Evira tosiaan suosittaa kuumentamaan ulkomaiset pakastemarjat ennen käyttöä. Resepti on testattu ohjeen mukaisesti, mutta voit kokeilla tehdä kakun kuumentamalla kaikki karpalot ja tämän jälkeen soseuttamalla osan niistä. Karpalot toki hajoavat jonkin verran kuumennettaessa. Karpaloiden kannattaa antaa jäähtyä kunnolla ennen täytteeseen lisäämistä.
    • G
      7 vuotta sitten
      On taidettu selailla taas Glorian ruoka ja viini-lehteä..
    • Äiskä
      7 vuotta sitten
      Kinuski ei maistunut.
    • Herkkusuu
      7 vuotta sitten
      Hei. Ihana että löysin ohjeen täältä, päätin heti lehden nähtyäni, että tämä kaunis kakku kruunaa meillä jouluaaton aterian. Vieraana on keliaakikko, millä korvaisin vehnäjauhot ?
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Herkkusuu, kakku on testattu vehnäjauhoilla, mutta voit kokeilla korvata ne esimerkiksi vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella.
    • Mörkö
      7 vuotta sitten
      Onnistuuko jos kinuskitäytteen antaa hetken hyytyä ja vasta myöhemmin lisää karpalotäytteen? Näyttäisi ehkä hienommalta kun eivät sekoitu keskenään ollenkaan. :)
    • K-Kuluttajapalvelu
      7 vuotta sitten
      Mörkö, kinuskitäytteen voi hyvin antaa hyytyä hetken ennen karpalotäytteen lisäämistä. Tässä tapauksessa karpalotäyte kannattaa kuitenkin valmistaa vasta kun sen aikoo lisätä kakkuun.
    • Jenni
      7 vuotta sitten
      Taidettu ottaa Kakkumonsterin blogista idea..