
Suklainen mustaherukkamoussekakku
- Annosmäärä20 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Tämä suklainen mustaherukkamoussekakku on työläs, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä varmasti.
Ainekset
20 annosta
Pohja | |
---|---|
2 | kananmunaa tai |
3/4 dl | sokeria tai |
3/4 dl | vehnäjauhoja tai |
2 rkl | tai |
1/2 tl | leivinjauhetta tai |
1 tl | tai |
Kostutus | |
3/4 dl | tai |
Mustaherukkamousse | |
3 | liivatelehteä tai |
200 g (3–4 dl) | mustaherukoita (pakaste) tai |
1 dl | sokeria tai |
1 tlk (2 dl) | tai |
3 rkl | Pirkka mustaherukkamehua (laimentamatonta) tai |
Suklaamousse | |
2 | liivatelehteä tai |
150 g | tai |
1 tlk (2 dl) | vispikermaa tai |
2 rkl | sokeria tai |
1 tl | vanilliinisokeria tai |
3 rkl | konjakkia tai appelsiinitäysmehua tai |
Koristeeksi | |
suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 590 kJ / 376 kcal |
Rasva | 21 g |
josta tyydyttynyttä | 12,9 g |
Hiilihydraatit | 37,3 g |
josta sokereita | 32,7 g |
Proteiini | 5,4 g |
Suola | 0,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kostuta pohja mustaherukkamehulla.
Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa. Soseuta sulaneet tai kohmeiset mustaherukat ja sokeri.
Vatkaa molempien moussien kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.
Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.
Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.
Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä.