• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Suklainen mustaherukkamoussekakku

Tämä suklainen mustaherukkamoussekakku on työläs, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä varmasti.
Suklainen mustaherukkamoussekakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 170 kcal / annos (50g)

Ainekset

20 annosta

Pohja

Kostutus

Mustaherukkamousse

    • 3liivatelehteä
    • 200g(3-4 dl)mustaherukoita (pakaste)
    • 1dlsokeria
    • 1tlk(2 dl)Pirkka vispikermaa
    • 3rklPirkka mustaherukkamehua (laimentamatonta)

Suklaamousse

Koristeeksi

    • suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä

Valmistus

yli 60 min
  1. Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kostuta pohja mustaherukkamehulla.
  3. Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa. Soseuta sulaneet tai kohmeiset mustaherukat ja sokeri.
  4. Vatkaa molempien moussien kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.
  5. Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.
  6. Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.
  7. Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
  8. Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 50g100 g

  • 170 kcal712 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja16 g
  • Rasvaa10 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 9 arvostelua