
Suklainen mustaherukkamoussekakku
Tämä suklainen mustaherukkamoussekakku on työläs, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä varmasti.
20 annostayli 60 min170 kcal / annos (50g)
Ainekset
20 annosta
Pohja
- 2kananmunaa
- 3/4dlsokeria
- 3/4dlvehnäjauhoja
- 1/2tlleivinjauhetta
- 1tlkanelia
Kostutus
Mustaherukkamousse
- 3liivatelehteä
- 200g(3-4 dl)mustaherukoita (pakaste)
- 1dlsokeria
- 1tlk(2 dl)Pirkka laktoositonta vispikermaa
- 3rklPirkka mustaherukkamehua (laimentamatonta)
Suklaamousse
- 2liivatelehteä
- 1tlk(2 dl)vispikermaa
- 2rklsokeria
- 1tlvanilliinisokeria
- 3rklkonjakkia tai appelsiinitäysmehua
Koristeeksi
- suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä
Valmistus
yli 60 min- Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kostuta pohja mustaherukkamehulla.
- Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa. Soseuta sulaneet tai kohmeiset mustaherukat ja sokeri.
- Vatkaa molempien moussien kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.
- Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.
- Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.
- Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
- Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä.
Kategoriat
Sesongit Leivonta ja jälkiruoat Pääraaka-aineet
Ravintosisältö per annos 50g100 g
- 170 kcal712 kJ
- Proteiinia 3 g
- Hiilihydraatteja16 g
- Rasvaa10 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi