Hyppää sisältöön
Suklainen mustaherukkamoussekakkuTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Suklainen mustaherukkamoussekakku

  • Annosmäärä20 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Tämä suklainen mustaherukkamoussekakku on työläs, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä varmasti.

    Ainekset

    20 annosta

    Pohja

    2
     
    kananmunaa
    tai
    3/4 dl
     
    sokeria
    tai
    3/4 dl
     
    vehnäjauhoja
    tai
    2 rkl
     
    tai
    1/2 tl
     
    leivinjauhetta
    tai
    1 tl
     
    tai

    Kostutus

    3/4 dl
     
    tai

    Mustaherukkamousse

    3
     
    liivatelehteä
    tai
    200 g (3–4 dl)
     
    mustaherukoita (pakaste)
    tai
    1 dl
     
    sokeria
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    tai
    3 rkl
     
    Pirkka mustaherukkamehua (laimentamatonta)
    tai

    Suklaamousse

    2
     
    liivatelehteä
    tai
    150 g
     
    tai
    1 tlk (2 dl)
     
    vispikermaa
    tai
    2 rkl
     
    sokeria
    tai
    1 tl
     
    vanilliinisokeria
    tai
    3 rkl
     
    konjakkia tai appelsiinitäysmehua
    tai

    Koristeeksi

     
    suklaamanteleita ja -hasselpähkinöitä
    tai

    Ravintosisältö

    Energia
    1 590 kJ / 376 kcal
    Rasva
    21 g
    josta tyydyttynyttä
    12,9 g
    Hiilihydraatit
    37,3 g
    josta sokereita
    32,7 g
    Proteiini
    5,4 g
    Suola
    0,1 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    Peitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele vuoan reunat ja leivinpaperi margariinilla.
    Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassaan. Kostuta pohja mustaherukkamehulla.
    Pane molempia mousseja varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata tumma suklaa. Soseuta sulaneet tai kohmeiset mustaherukat ja sokeri.
    Vatkaa molempien moussien kermat vaahdoksi ja jaa tasan suklaan ja mustaherukoiden joukkoon. Sekoita mousset tasaiseksi. Mausta suklaaseos sokerilla ja vanilliinisokerilla.
    Kuumenna herukkamehu ja liuota liivatteet (3 kpl) siihen. Kaada seos ohuena nauhana sekoittaen mustaherukka-kermaseokseen.
    Kuumenna konjakkia sen verran, että liivatteet (2 kpl) liukenevat siihen. Kaada konjakki-liivateseos suklaa-kermaseokseen.
    Lusikoi mousseseoksia vuorotellen pieniä määriä kakkupohjan päälle. Älä sekoita tarpeettomasti, jotta värit säilyvät kauniina. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi, mielellään yön yli.
    Irrota kakku vuoan reunoista varovasti veitsen avulla ja siirrä se tarjoiluvadille. Koristele kokonaisilla ja halkaistuilla suklaamanteleilla ja -hasselpähkinöillä.