Kurkkusushivene
Tee helpot arkisushit hetkessä kurkusta ja valmisriisistä. Täytä katkaravuilla ja höystä teriyakikastikkeella tai seesami-chilimajoneesilla.
8 annostaalle 30 min
Ainekset
8 annosta
- 1ps(180 g)Pirkka isoja katkarapuja (pakaste)
- 1ps(250 g)Pirkka valmisriisiä, jasmiini
- 2(600 g)kurkkua
- 2-4rklPirkka Parhaat chili-seesamimajoneesia + 1-2 tl vettä tai
- PIrkka Parhaat teriyakikastiketta
- 1/4ruukkuatuoretta korianteria
- 1/2dlkevätsipulia hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan.
- Puristele riisi irtonaiseksi pakkauksessaan ja kuumenna mikrossa ohjeen mukaan. Siirrä riisi kulhoon ja mausta maustekastikkeella. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
- Pese kurkut, puolita ne keskeltä ja leikkaa puolikkaat pitkittäin kahteen osaan, jotta saat yhteensä 8 kurkkuvenettä. Koverra pehmeä sisus pois pikkulusikalla.
- Valuta katkaravut ja mausta ne soijakastikkeella. Painele riisi lusikalla kurkkujen sisään ja lisää päälle katkaravut.
- Jos haluat majoneesista ohuita raitoja, mittaa sitä lasiin ja ohenna vedellä. Valuta majoneesista raitoja kurkkuveneiden pinnalle pikkulusikalla tai teriyakikastiketta suoraan pakkauksesta. Jos pursotat majoneesia suoraan pakkauksesta, maista sopiva määrä, sillä majoneesi on tulista.
- Koristele kevätsipulilla, korianterinlehdillä ja seesaminsiemenillä. Tarjoa soijakastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit maustaa riisin myös riisiviinietikalla (1 rkl) + sokerilla (1/2 rkl). Käytä kurkkujen sisus vaikkapa smoothieen.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile myös
- alle 30 min3,2(53 arvostelua)
- alle 30 min3,9(29 arvostelua)
- alle 30 min3,3(20 arvostelua)
Kommentoi