• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Temaki eli "sushitötterö"

Temakissa sushitäytteet kietaistaan tötterön muotoon. Vaihtele täytteitä makusi mukaan.
Temaki eli "sushitötterö"
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 kpl
  • yli 60 min

Ainekset

8 kpl

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että riisi peittyy. Anna seistä 20 minuuttia ja siivilöi vesi pois kattilasta.
  2. Lisää 4 dl vettä ja kuumenna kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia, kunnes kaikki vesi on imeytynyt riisiin. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
  3. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  4. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori, viipaloi avokado. Leikkaa kuorittu porkkana ja kurkku ohuiksi tikuiksi.
  5. Leikkaa leväarkit kahteen osaan. Levitä riisiä vinottain arkin vasempaan laitaan. Sipaise riisin keskelle wasabia.
  6. Lisää lohta sekä kasviksia ja kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta lopuksi arkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Ripottele pinnalle seesaminsiemenet. Tarjoa heti, jotta levä ei muutu sitkeäksi. Tarjoa lisäksi soijakastiketta.

Tiesitkö että...

Vinkki! Kokeile täytteeseen myös surimia tai katkarapuja.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 4 arvostelua