Sushiriisi
Sushiriisin keittäminen (sumeshi) on sushin valmistuksen tärkein vaihe. Sumeshi maustetaan riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla.
1 annos30 - 60 min
Ainekset
1 annos
- 350g(4 dl)Pirkka Parhaat sushiriisiä
- 5dlvettä
Sushietikka
- 3 1/2rklsokeria
- 1/2rklsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Mittaa riisi kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Toista, kunnes vesi on kirkasta. Valuta lopuksi riisi lävikössä.
- Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi. Nosta kattila liedelle.
- Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
- Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla vielä 10-15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa sushietikan ainekset keskenään.
- Levitä riisi laakeaan vatiin ja mausta riisi etikkaseoksella. Jäähdyttele riisiä varovasti. Voit myös käyttää viuhkaa riisin jäähdyttämiseen.
- Kun riisi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, voit aloittaa sushien valmistuksen. Riisin määrä riittää viiteen merileväarkkiin eli noin 50 makirullaan. Jos riisiä jää yli, voit valmistaa siitä esimerkiksi nigireitä.
Tiesitkö että...
Vinkki! Älä säilytä riisiä jääkaapissa, sillä kylmässä riisi kovettuu ja sen maku muuttuu. Sushiriisi säilyy helposti käsiteltävänä 2-4 tuntia.Kategoriat
Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ohjeessa on virheellinen määrä sokeria. Noin 250g riisiä tulee 3/4 rkl sokeria eli alle ruokalusikallinen. Ohjeessa lukee 3 1/2 ruokalusikallista 350 g riisiä. Noin ruokalusikallinen maksimissaan riittää EI kolme ja puoli lusikallista!
Minulla ei jäänyt raa’aksi eikä ollut mielestäni liian makeaa. Tosin laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Tuli hyvää!
Aivan parasta riisiä! Kun ohjetta noudattaa, niin riisistä tulee täydellistä! 👌 Sokeria voi laittaa vähemmän kuin ohjeessa on, mutta aivan luotto ohje! 😍💯
Aivan ylimakeaa tulee tällä ohjeella. Sokerista ainaskin yli puolet pois
Nyt olen kyllä pettynyt, tästä riisin valmistuksesta ei kyllä tullut yhtään mitään ,ei tällä ohjeella ainakaan, jo reilun tunnin odottanut riisin kypsymistä ja edelleen raakaa. Vettä täytynyt lisäillä extraa kun imeytynyt mutta riisi edelleen raakaa. Seuraavalla kerralla ostan jotain laadukkaampaa riisiä.
Sushi jäi tällä ohjeella raa'aksi. Lisäksi riisistä tuli aivan liian makeaa, oli aivan syömäkelvotonta sushia, ja tällä ohjeella tehtiin.
Hei, harmillista kuulla etteivät sushiriisit ole onnistuneet. Palautteet välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
Sushietikan tein ohjeen mukaan, mutta tuli liian makeaksi riisi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen susheja. Noh, ensi kerralla osaa jo hieman muokata omaan makuun meneväksi. Syötyä tuli kaikki silti 😊
Meillä jäi riisi pahasti raa´aksi vaikka keitettiin ohjeen mukaan. Kokemusta sushin tekemisestä on vuosien ajalta, minkään muun merkkisten riisien kanssa ole ollut vastaavaa ongelmaa.
Hyvää!