Sushiriisi
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
350 g (4 dl) | tai |
5 dl | vettä tai |
Sushietikka | |
---|---|
1 dl | tai |
3 1/2 rkl | sokeria tai |
1/2 rkl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 760 kJ / 180 kcal |
Rasva | 0,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 42,2 g |
josta sokereita | 18,2 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,3 g |
Valmistus
Mittaa riisi kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Toista, kunnes vesi on kirkasta. Valuta lopuksi riisi lävikössä.
Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi. Nosta kattila liedelle.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla vielä 10–15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa sushietikan ainekset keskenään.
Levitä riisi laakeaan vatiin ja mausta riisi etikkaseoksella. Jäähdyttele riisiä varovasti. Voit myös käyttää viuhkaa riisin jäähdyttämiseen.
Kun riisi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, voit aloittaa sushien valmistuksen. Riisin määrä riittää viiteen merileväarkkiin eli noin 50 makirullaan. Jos riisiä jää yli, voit valmistaa siitä esimerkiksi nigireitä.
Vinkki! Älä säilytä riisiä jääkaapissa, sillä kylmässä riisi kovettuu ja sen maku muuttuu. Sushiriisi säilyy helposti käsiteltävänä 2–4 tuntia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka sokeri 1 kgHinta 1,49/kpl1,49/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Parhaat sushiriisi 500gHinta 3,19/kpl6,38/kg
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Dansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,59/kpl1,59/kg
- K-Menu sokeri 1 kgHinta 1,39/kpl1,39/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Oishii Yamato sushiriisi 1kgHinta 3,65/kpl3,65/kg
- Yutaka Sushi riisi 500gHinta 4,09/kpl8,18/kg
- Yutaka Japanilainen riisiviinietikka 150mlHinta 3,25/kpl21,67/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(105 arviota)
- yli 60 min4,1(25 arviota)
- 30 - 60 min4,0(276 arviota)
- 30 - 60 min4,0(114 arviota)
- 30 - 60 min4,6(59 arviota)
- yli 60 min1,0(1 arvio)
- yli 60 min4,2(17 arviota)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
Arvostele resepti
- AirZero2 kuukautta sittenItse laitan vähintään kolme kertaa enemmän vettä kuin ohjeessa. Ehkä neljäkin. En käsitä, että miten tuolla vesimäärällä muka saisi riisin kypsäksi. Yleensä teen toki ilman kantta, mutta kannenkin kanssa tuo vaikuttaa todella alimitoitetulta. No, vettä voi aina lisätä. Haaste lähinnä siinä ihan loppuvaiheessa, kun vettä pitää olla reilusti ettei riisi kuivu muttei kuitenkaan niin paljon ettei puuroudukaan.
- T.lapskua3 kuukautta sittenOli oikein herkkullinen mutta riisin valmistus oli vaikea ja monimutkainen! Kiitos tästä reseptistä! Mutta voisi kertoa tarkkemmin ohjeet!🍣
- Sushipiika6 kuukautta sittenSuper! kun seuraat 100% resepti ohjetta
- K-Kuluttajapalvelu10 kuukautta sittenKysyjä, suola ja sokeri lisätään riisiviinietikan kanssa riisin joukkoon, kun riisi levitetään laakealle vadille.
- Kysyjä10 kuukautta sittenMissä vaiheessa sokeri ja suola laitetaan?
- 5tähteä1 vuosi sittenMestaritason riisiohje, toimii ainakin Tampereella 👍🏼
- Chef1 vuosi sittenAivan liikaa etikkaa!!! Ja sokeria, 500g riittää etikkaa pari rkl ja sokeria... riisi ui kastikkeessa muuten...
- Hebuli2 vuotta sittenMinulla ei jäänyt raa’aksi eikä ollut mielestäni liian makeaa. Tosin laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Tuli hyvää!
- Tipu2 vuotta sittenAivan parasta riisiä! Kun ohjetta noudattaa, niin riisistä tulee täydellistä! 👌 Sokeria voi laittaa vähemmän kuin ohjeessa on, mutta aivan luotto ohje! 😍💯
- Susheilija2 vuotta sittenAivan ylimakeaa tulee tällä ohjeella. Sokerista ainaskin yli puolet pois
- Pettynyt2 vuotta sittenNyt olen kyllä pettynyt, tästä riisin valmistuksesta ei kyllä tullut yhtään mitään ,ei tällä ohjeella ainakaan, jo reilun tunnin odottanut riisin kypsymistä ja edelleen raakaa. Vettä täytynyt lisäillä extraa kun imeytynyt mutta riisi edelleen raakaa. Seuraavalla kerralla ostan jotain laadukkaampaa riisiä.
- Elz2 vuotta sittenSushi jäi tällä ohjeella raa'aksi. Lisäksi riisistä tuli aivan liian makeaa, oli aivan syömäkelvotonta sushia, ja tällä ohjeella tehtiin.
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenHei, harmillista kuulla etteivät sushiriisit ole onnistuneet. Palautteet välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Titta2 vuotta sittenSushietikan tein ohjeen mukaan, mutta tuli liian makeaksi riisi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen susheja. Noh, ensi kerralla osaa jo hieman muokata omaan makuun meneväksi. Syötyä tuli kaikki silti 😊
- Helena4 vuotta sittenMeillä jäi riisi pahasti raa´aksi vaikka keitettiin ohjeen mukaan. Kokemusta sushin tekemisestä on vuosien ajalta, minkään muun merkkisten riisien kanssa ole ollut vastaavaa ongelmaa.
- Mummo4 vuotta sittenHyvää!