Sushiriisi
- Annosmäärä1 annos
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Sushiriisin keittäminen (sumeshi) on itse tehdynkin sushin valmistuksen tärkein vaihe. Sushiriisi maustetaan riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla.
- Laktoositon
- Gluteeniton
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
1 annos
350 g (4 dl) | tai |
5 dl | vettä tai |
Sushietikka | |
---|---|
1 dl | tai |
3 1/2 rkl | sokeria tai |
1/2 rkl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 760 kJ / 180 kcal |
Rasva | 0,2 g |
josta tyydyttynyttä | 0 g |
Hiilihydraatit | 42,2 g |
josta sokereita | 18,2 g |
Proteiini | 1,8 g |
Suola | 0,3 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Mittaa riisi kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Toista, kunnes vesi on kirkasta. Valuta lopuksi riisi lävikössä.
Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi. Nosta kattila liedelle.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla vielä 10–15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa sushietikan ainekset keskenään.
Levitä riisi laakeaan vatiin ja mausta riisi etikkaseoksella. Jäähdyttele riisiä varovasti. Voit myös käyttää viuhkaa riisin jäähdyttämiseen.
Kun riisi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, voit aloittaa sushien valmistuksen. Riisin määrä riittää viiteen merileväarkkiin eli noin 50 makirullaan. Jos riisiä jää yli, voit valmistaa siitä esimerkiksi nigireitä.
Vinkki! Älä säilytä riisiä jääkaapissa, sillä kylmässä riisi kovettuu ja sen maku muuttuu. Sushiriisi säilyy helposti käsiteltävänä 2–4 tuntia.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka riisiviinietikka 100mlHinta 2,39/kpl23,90/l
- Pysyvästi edullinenDansukker Taloussokeri 1kgHinta 1,25/kpl1,25/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Riso Scotti Hakumaki sushiriisi 500gHinta 2,79/kpl5,58/kg
- Risella sushiriisi 500gHinta 2,59/kpl5,18/kg
- Kikkoman Mirin Fu maustekastike 125ml makea ruuanvalmistuskastikeHinta 2,29/kpl18,32/l
- Kikkoman Maustekastike sushiriisille 125ml GluteenitonHinta 2,29/kpl18,32/l
- Pirkka sokeri 1kgHinta 1,09/kpl1,09/kg
- K-Menu sokeri 1kgHinta 0,99/kpl0,99/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,2(123 arviota)
- yli 60 min4,3(19 arviota)
- yli 60 min4,1(31 arviota)
- 30 - 60 min3,9(301 arviota)
- 30 - 60 min4,1(138 arviota)
- alle 15 min4,0(21 arviota)
- yli 60 min1,0(1 arvio)
- yli 60 min3,0(11 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (265 arviota)
- Ripsu5 kuukautta sittenJäi raa’aksi 🧐 ja riisiviinietikkaa ihan liiaksi
- Zirup11 kuukautta sittenRiisin valmistus on se vaikein osuus sushin teossa. Sitä pitää harjoitella kauan, samoin maustamista. Sushikokit harjoittelevat vuosia, joten ei tarvitse lannistua, jos ei kotikokkaajalta onnistu heti.
- J1 vuosi sittenAivan luokaton ohje. Riisi jäi raa'aksi ja maistui pelkältä riisiviinietikalta.
- E1 vuosi sittenAivan syömäkelvotonta tällä sokerin määrällä.
- AirZero1 vuosi sittenItse laitan vähintään kolme kertaa enemmän vettä kuin ohjeessa. Ehkä neljäkin. En käsitä, että miten tuolla vesimäärällä muka saisi riisin kypsäksi. Yleensä teen toki ilman kantta, mutta kannenkin kanssa tuo vaikuttaa todella alimitoitetulta. No, vettä voi aina lisätä. Haaste lähinnä siinä ihan loppuvaiheessa, kun vettä pitää olla reilusti ettei riisi kuivu muttei kuitenkaan niin paljon ettei puuroudukaan.
- T.lapskua1 vuosi sittenOli oikein herkkullinen mutta riisin valmistus oli vaikea ja monimutkainen! Kiitos tästä reseptistä! Mutta voisi kertoa tarkkemmin ohjeet!🍣
- Sushipiika1 vuosi sittenSuper! kun seuraat 100% resepti ohjetta
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenKysyjä, suola ja sokeri lisätään riisiviinietikan kanssa riisin joukkoon, kun riisi levitetään laakealle vadille.
- Kysyjä2 vuotta sittenMissä vaiheessa sokeri ja suola laitetaan?
- 5tähteä2 vuotta sittenMestaritason riisiohje, toimii ainakin Tampereella 👍🏼
- Chef2 vuotta sittenAivan liikaa etikkaa!!! Ja sokeria, 500g riittää etikkaa pari rkl ja sokeria... riisi ui kastikkeessa muuten...
- Hebuli3 vuotta sittenMinulla ei jäänyt raa’aksi eikä ollut mielestäni liian makeaa. Tosin laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Tuli hyvää!
- Tipu3 vuotta sittenAivan parasta riisiä! Kun ohjetta noudattaa, niin riisistä tulee täydellistä! 👌 Sokeria voi laittaa vähemmän kuin ohjeessa on, mutta aivan luotto ohje! 😍💯
- Susheilija3 vuotta sittenAivan ylimakeaa tulee tällä ohjeella. Sokerista ainaskin yli puolet pois
- Pettynyt3 vuotta sittenNyt olen kyllä pettynyt, tästä riisin valmistuksesta ei kyllä tullut yhtään mitään ,ei tällä ohjeella ainakaan, jo reilun tunnin odottanut riisin kypsymistä ja edelleen raakaa. Vettä täytynyt lisäillä extraa kun imeytynyt mutta riisi edelleen raakaa. Seuraavalla kerralla ostan jotain laadukkaampaa riisiä.
- Elz3 vuotta sittenSushi jäi tällä ohjeella raa'aksi. Lisäksi riisistä tuli aivan liian makeaa, oli aivan syömäkelvotonta sushia, ja tällä ohjeella tehtiin.
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenHei, harmillista kuulla etteivät sushiriisit ole onnistuneet. Palautteet välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
- Titta4 vuotta sittenSushietikan tein ohjeen mukaan, mutta tuli liian makeaksi riisi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen susheja. Noh, ensi kerralla osaa jo hieman muokata omaan makuun meneväksi. Syötyä tuli kaikki silti 😊
- Helena5 vuotta sittenMeillä jäi riisi pahasti raa´aksi vaikka keitettiin ohjeen mukaan. Kokemusta sushin tekemisestä on vuosien ajalta, minkään muun merkkisten riisien kanssa ole ollut vastaavaa ongelmaa.
- Mummo6 vuotta sittenHyvää!