SushiriisiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sushiriisi

Sushiriisin keittäminen (sumeshi) on sushin valmistuksen tärkein vaihe. Sumeshi maustetaan riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla.

  • 1 annos
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 annos

Sushietikka

Valmistus

30 - 60 min
  1. Mittaa riisi kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Toista, kunnes vesi on kirkasta. Valuta lopuksi riisi lävikössä.
  2. Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi. Nosta kattila liedelle.
  3. Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
  4. Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla vielä noin 10 minuuttia. Sekoita sillä aikaa sushietikan ainekset keskenään.
  5. Levitä riisi laakeaan vatiin ja mausta riisi etikkaseoksella. Jäähdyttele riisiä varovasti. Voit myös käyttää viuhkaa riisin jäähdyttämiseen.
  6. Kun riisi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, voit aloittaa sushien valmistuksen. Riisin määrä riittää viiteen merileväarkkiin eli noin 50 makirullaan. Jos riisiä jää yli, voit valmistaa siitä esimerkiksi nigireitä.

Tiesitkö että...

Vinkki! Älä säilytä riisiä jääkaapissa, sillä kylmässä riisi kovettuu ja sen maku muuttuu. Sushiriisi säilyy helposti käsiteltävänä 2-4 tuntia.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua