Hyppää sisältöön
SushiriisiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Sushiriisi

  • Annosmäärä1 annos
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton
Sushiriisin keittäminen (sumeshi) on itse tehdynkin sushin valmistuksen tärkein vaihe. Sushiriisi maustetaan riisiviinietikalla, suolalla ja sokerilla.
  • Laktoositon
  • Gluteeniton
  • Maidoton
  • Kananmunaton

Ainekset

1 annos
350 g (4 dl)
 
tai
5 dl
 
vettä
tai

Sushietikka

1 dl
 
tai
3 1/2 rkl
 
sokeria
tai
1/2 rkl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
760 kJ / 180 kcal
Rasva
0,2 g
josta tyydyttynyttä
0 g
Hiilihydraatit
42,2 g
josta sokereita
18,2 g
Proteiini
1,8 g
Suola
0,3 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Mittaa riisi kattilaan. Täytä kattila kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Toista, kunnes vesi on kirkasta. Valuta lopuksi riisi lävikössä.
Kaada riisi kattilaan ja lisää kylmä vesi. Nosta kattila liedelle.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ilman kantta. Hauduta riisiä kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
Ota kattila pois liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla vielä 10–15 minuuttia. Sekoita sillä aikaa sushietikan ainekset keskenään.
Levitä riisi laakeaan vatiin ja mausta riisi etikkaseoksella. Jäähdyttele riisiä varovasti. Voit myös käyttää viuhkaa riisin jäähdyttämiseen.
Kun riisi on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi, voit aloittaa sushien valmistuksen. Riisin määrä riittää viiteen merileväarkkiin eli noin 50 makirullaan. Jos riisiä jää yli, voit valmistaa siitä esimerkiksi nigireitä.
Vinkki! Älä säilytä riisiä jääkaapissa, sillä kylmässä riisi kovettuu ja sen maku muuttuu. Sushiriisi säilyy helposti käsiteltävänä 2–4 tuntia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka riisiviinietikka 100ml
    Hinta 2,39/kpl
    23,90/l
  • Pysyvästi edullinen
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,25/kpl
    1,25/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Riso Scotti Hakumaki sushiriisi 500g
    Hinta 2,79/kpl
    5,58/kg
  • Risella sushiriisi 500g
    Hinta 2,59/kpl
    5,18/kg
  • Kikkoman Mirin Fu maustekastike 125ml makea ruuanvalmistuskastike
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/l
  • Kikkoman Maustekastike sushiriisille 125ml Gluteeniton
    Hinta 2,29/kpl
    18,32/l
  • Pirkka sokeri 1kg
    Hinta 1,09/kpl
    1,09/kg
  • K-Menu sokeri 1kg
    Hinta 0,99/kpl
    0,99/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (265 arviota)

  • Ripsu
    5 kuukautta sitten
    Jäi raa’aksi 🧐 ja riisiviinietikkaa ihan liiaksi
  • Zirup
    11 kuukautta sitten
    Riisin valmistus on se vaikein osuus sushin teossa. Sitä pitää harjoitella kauan, samoin maustamista. Sushikokit harjoittelevat vuosia, joten ei tarvitse lannistua, jos ei kotikokkaajalta onnistu heti.
  • J
    1 vuosi sitten
    Aivan luokaton ohje. Riisi jäi raa'aksi ja maistui pelkältä riisiviinietikalta.
  • E
    1 vuosi sitten
    Aivan syömäkelvotonta tällä sokerin määrällä.
  • AirZero
    1 vuosi sitten
    Itse laitan vähintään kolme kertaa enemmän vettä kuin ohjeessa. Ehkä neljäkin. En käsitä, että miten tuolla vesimäärällä muka saisi riisin kypsäksi. Yleensä teen toki ilman kantta, mutta kannenkin kanssa tuo vaikuttaa todella alimitoitetulta. No, vettä voi aina lisätä. Haaste lähinnä siinä ihan loppuvaiheessa, kun vettä pitää olla reilusti ettei riisi kuivu muttei kuitenkaan niin paljon ettei puuroudukaan.
  • T.lapskua
    1 vuosi sitten
    Oli oikein herkkullinen mutta riisin valmistus oli vaikea ja monimutkainen! Kiitos tästä reseptistä! Mutta voisi kertoa tarkkemmin ohjeet!🍣
  • Sushipiika
    1 vuosi sitten
    Super! kun seuraat 100% resepti ohjetta
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kysyjä, suola ja sokeri lisätään riisiviinietikan kanssa riisin joukkoon, kun riisi levitetään laakealle vadille.
  • Kysyjä
    2 vuotta sitten
    Missä vaiheessa sokeri ja suola laitetaan?
  • 5tähteä
    2 vuotta sitten
    Mestaritason riisiohje, toimii ainakin Tampereella 👍🏼
  • Chef
    2 vuotta sitten
    Aivan liikaa etikkaa!!! Ja sokeria, 500g riittää etikkaa pari rkl ja sokeria... riisi ui kastikkeessa muuten...
  • Hebuli
    3 vuotta sitten
    Minulla ei jäänyt raa’aksi eikä ollut mielestäni liian makeaa. Tosin laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa. Tuli hyvää!
  • Tipu
    3 vuotta sitten
    Aivan parasta riisiä! Kun ohjetta noudattaa, niin riisistä tulee täydellistä! 👌 Sokeria voi laittaa vähemmän kuin ohjeessa on, mutta aivan luotto ohje! 😍💯
  • Susheilija
    3 vuotta sitten
    Aivan ylimakeaa tulee tällä ohjeella. Sokerista ainaskin yli puolet pois
  • Pettynyt
    3 vuotta sitten
    Nyt olen kyllä pettynyt, tästä riisin valmistuksesta ei kyllä tullut yhtään mitään ,ei tällä ohjeella ainakaan, jo reilun tunnin odottanut riisin kypsymistä ja edelleen raakaa. Vettä täytynyt lisäillä extraa kun imeytynyt mutta riisi edelleen raakaa. Seuraavalla kerralla ostan jotain laadukkaampaa riisiä.
  • Elz
    3 vuotta sitten
    Sushi jäi tällä ohjeella raa'aksi. Lisäksi riisistä tuli aivan liian makeaa, oli aivan syömäkelvotonta sushia, ja tällä ohjeella tehtiin.
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Hei, harmillista kuulla etteivät sushiriisit ole onnistuneet. Palautteet välittyy resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Titta
    4 vuotta sitten
    Sushietikan tein ohjeen mukaan, mutta tuli liian makeaksi riisi. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun teen susheja. Noh, ensi kerralla osaa jo hieman muokata omaan makuun meneväksi. Syötyä tuli kaikki silti 😊
  • Helena
    5 vuotta sitten
    Meillä jäi riisi pahasti raa´aksi vaikka keitettiin ohjeen mukaan. Kokemusta sushin tekemisestä on vuosien ajalta, minkään muun merkkisten riisien kanssa ole ollut vastaavaa ongelmaa.
  • Mummo
    6 vuotta sitten
    Hyvää!