Teriyakilohi ja inkiväärikurkutTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Teriyakilohi ja inkiväärikurkut

Makean teriyakilohen lisukkeena maistuvat inkiväärillä maustetut etikkakurkut. Voit tarjota teriyakilohen lämpimänä tai kylmänä. Noin 4,70€/annos*

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta

Inkiväärikurkut

    • 1(300 g)kurkku
    • 2kevätsipulinvartta
    • 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
    • 1rklsokeria
    • 1tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pyyhi lohen pinta talouspaperilla. Pane filee uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta tasaisesti suolalla ja anna maustua hetki.
  2. Mausta teriyakikastike inkiväärillä ja levitä lohelle. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele kalan pinnalle.
  3. Kypsennä 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Lohi saa jäädä meheväksi keskeltä.
  4. Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Hienonna kevätsipulit.
  5. Sekoita inkiväärikurkkujen ainekset keskenään ja anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa teriyakilohi hieman jäähtyneenä tai kylmänä inkiväärikurkkujen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Pääruoaksi annos on 4 hengelle, noutopöydässä siitä riittää noin 8:lle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

  • Pääraaka-aineet

Kommentoi

Arvosana reseptille