Teriyakilohi ja inkiväärikurkut
Makean teriyakilohen lisukkeena maistuvat inkiväärillä maustetut etikkakurkut. Voit tarjota teriyakilohen lämpimänä tai kylmänä. Noin 4,70€/annos*
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- 600glohi- tai kirjolohifileetä
- 1tlsuolaa
- 2tltuoretta inkivääriä raastettuna
- 1-2rklPirkka kuorittuja seesaminsiemeniä
Inkiväärikurkut
- 1(300 g)kurkku
- 2kevätsipulinvartta
- 1rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 1rklsokeria
- 1tlsuolaa
Valmistus
30 - 60 min- Pyyhi lohen pinta talouspaperilla. Pane filee uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta tasaisesti suolalla ja anna maustua hetki.
- Mausta teriyakikastike inkiväärillä ja levitä lohelle. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele kalan pinnalle.
- Kypsennä 175 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Lohi saa jäädä meheväksi keskeltä.
- Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Hienonna kevätsipulit.
- Sekoita inkiväärikurkkujen ainekset keskenään ja anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa teriyakilohi hieman jäähtyneenä tai kylmänä inkiväärikurkkujen kanssa.
Tiesitkö että...
Vinkki! Pääruoaksi annos on 4 hengelle, noutopöydässä siitä riittää noin 8:lle. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2019. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Teemat Ruokalajit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi