Teriyakilohi ja inkiväärikurkut
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Makean teriyakilohen lisukkeena maistuvat inkiväärillä maustetut etikkakurkut. Voit tarjota teriyakilohen lämpimänä tai kylmänä.
- Laktoositon
- Maidoton
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
600 g | lohi- tai kirjolohifileetä tai |
1 tl | suolaa tai |
1 dl | tai |
2 tl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
1–2 rkl | kuorittuja seesaminsiemeniä tai |
Inkiväärikurkut | |
---|---|
1 (300 g) | kurkku tai |
2 | kevätsipulinvartta tai |
1/2 dl | tai |
1 rkl | tuoretta inkivääriä raastettuna tai |
1 rkl | sokeria tai |
1 tl | suolaa tai |
Valmistus
30 - 60 min
Pyyhi lohen pinta talouspaperilla. Pane filee uunivuokaan nahka alaspäin. Mausta tasaisesti suolalla ja anna maustua hetki.
Mausta teriyakikastike inkiväärillä ja levitä lohelle. Paahda seesaminsiemenet kevyesti kuivalla pannulla ja ripottele kalan pinnalle.
Kypsennä 175 asteessa 25–30 minuuttia, kunnes lohi on kypsää. Lohi saa jäädä meheväksi keskeltä.
Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Hienonna kevätsipulit.
Sekoita inkiväärikurkkujen ainekset keskenään ja anna tekeytyä kylmässä hetki ennen tarjoamista. Tarjoa teriyakilohi hieman jäähtyneenä tai kylmänä inkiväärikurkkujen kanssa.
Vinkki! Pääruoaksi annos on 4 hengelle, noutopöydässä siitä riittää noin 8:lle.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min
- 30 - 60 min4,3(28 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(29 arvostelua)
- yli 60 min3,4(34 arvostelua)
- yli 60 min4,2(157 arvostelua)
- alle 30 min2,9(27 arvostelua)
- yli 60 min4,2(86 arvostelua)
- 30 - 60 min3,6(20 arvostelua)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (268 arvostelua)
- Ben Saasema9 kuukautta sittenHyvää tuli, mutta miksi käyttää Pirkka-teriyakikastiketta, kun sen voi tehdä itse? Japanilaista soijaa, sakea ja mirin-kastiketta yhtä paljon, sokeria maun mukaan.