Kung po kana
Kung po -kana on herkullinen aasialainen broileriruoka, joka valmistuu myös suomalaisessa keittiössä. Koristele pähkinöillä ja tarjoa riisin kanssa.
4 annosta30 - 60 min280 kcal / annos (235g)
Ainekset
4 annosta
- 1(240 g)vihreä paprika
- 1(260 g)keltainen paprika
- 1/2(noin 100 g)Pirkka purjo
- 1rs(340 g)Pirkka kanan ohutleikkeitä, maustamaton
- 1valkuainen
- n. 4rklmaissitärkkelystä (Maizena)
- n. 3/4tlsuolaa
- 1-2tlinkivääritahnaa
- 2tlvalkoviinietikkaa
- 1-2rklmakeaa chilikastiketta
Paistamiseen
- öljyä
Lisäksi
- 2ps(à 125 g)Pirkka itämaista riisisekoitusta
Valmistus
30 - 60 min- Paloittele paprikat reiluhkoiksi paloiksi. Hienonna purjo ja chili. Puolita pähkinät ja paahda ne halutessasi pannulla.
- Leikkaa broileri pieniksi, sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Erottele valkuainen lautaselle ja vatkaa sen rakenne haarukalla kevyesti rikki. Kaada toiselle lautaselle maissitärkkelysjauhot ja suola. Kasta broileripalat ensin valkuaiseen ja sen jälkeen jauhoseokseen.
- Paista broileripalat kypsiksi kuumalla pannulla öljyssä ja siirrä ne lautaselle. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuumenna öljy kasviksia varten pannussa. Vokkaa kasviksia pannulla pari minuuttia ja mausta. Kaada lopuksi joukkoon kypsät broilerit. Koristele pähkinöillä ja tarjoa riisin kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 235g100 g
- 280 kcal1 170 kJ
- Proteiinia 25 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa11 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi
Olin todella pettynyt, ei ole kyllä kung po, ei sinne päinkään. Meni aineet hukkaan
Pettynyt, kiitos palautteesta. Palautteesi välittyy reseptien tekijöille.
Tämä resepti ei ole kung pota nähnytkään. Ja mikään ei ole niin kamalaa kuin raa'at paprikapalat lautasella. Ei jatkoon.
Kanan pyörittely valkuaisessa ja maissitärkkelyksessä niin tuloksena on tiukka klimppi jota on todella hankala paistaa. Kaikki palat tarttuivat toisiinsa. Ei jatkoon.
Kyllä on erikoinen resepti, mausteita mainittu liuta mutta mistään ei selviä mihin ja missä vaiheessa niitä käytetään. Lisäksi keskellä respriä lukee ”keitä” mutta mistään ei selviä mitä pitäisi keittää. Voisitteko korjata ja täsmentää reseptin. Tälläisenään käyttökelvoton
Erikoinen resepti, pahoittelut, että resepti on ollut epäselvä. Ainesosaluettelossa "broilerinfileeleikkeitä" oli epähuomiossa jaettu kahdelle riville, tämä on nyt korjattu. Mausteet lisätään reseptin loppuvaiheessa kasvisten joukkoon.
Kiitos palautteestasi, välitän sen K-Koekeittiölle.