Tähtileipä
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Hauska tähtileipä täytetään pestolla ja juustolla. Tähden sakaroita on kiva dippaillaan herkulliseen pestokastikeeseen.
- Kasvis (lakto-ovo)
- Kananmunaton
Ainekset
4 annosta
1 ps (4 kpl/680 g) | tai |
3 rkl | tai |
1 dl | tai |
1/2 dl | vehnäjauhoja kaulimiseen tai |
2 rkl | rypsiöljyä voitelemiseen tai |
Dippi | |
---|---|
1 prk (200 g) | tai |
3 rkl | tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 914 kJ / 455 kcal |
Rasva | 23,4 g |
josta tyydyttynyttä | 5,1 g |
Hiilihydraatit | 47,8 g |
josta sokereita | 2,5 g |
Proteiini | 11,5 g |
Suola | 2,1 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata pizzataikinapallot hyvissäajoin pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä taikinapallot kahdeksi palloksi. Kauli pallot jauhotetun leivinpaperin päällä kahdeksi ympyräksi (Ø 25 cm). Taikinassa on vahva sitko, joten venytä taikinaa ohuemmaksi myös käsin. Reunat saavat jäädä hieman paksummiksi.
Levitä toisen kaulitun taikinan päälle pestoa. Jätä 2 cm reunoista ilman kastiketta. Ripottele päälle juustoraaste. Nosta päälle toinen kaulittu taikina ja painele kevyesti yhteen.
Siirrä leipä leivinpaperilla uunipellille. Aseta uuninkestävä kulho (Ø 5–8 cm) leivän keskelle.
Leikkaa taikina neljään yhtä suureen sektoriin saksilla tai terävällä veitsellä niin, että viillot ulottuvat taikinan ulkoreunasta kulhon reunaan asti. Leikkaa jokainen sektori taas neljään yhtä suureen osaan niin, että suikaleet kapenevat keskustaa kohden ja suikaleita on yhteensä 16.
Ota kaksi vierekkäistä suikaletta kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille, neljä kierrosta. Nipistä päät löyhästi yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Muotoile leipä kuvan mukaiseksi.
Voitele leivän pinta, myös keskusta, öljyllä.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Poista kulho patalappujen avulla. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saanut hieman väriä.
Valmista dippi sekoittamalla pesto kermaviiliin. Aseta jäähtynyt kulho leivän keskelle, täytä dipillä ja tarjoa.
Kokeile täytteeksi erilaisia pestoja ja dippailuun esimerkiksi valmista pizzakastiketta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka Parhaat pizzataikina 4 kpl/680 g pakaste PizzanpaistajatHinta 3,45/kpl5,07/kg
- Pirkka vihreä pesto 185gHinta 2,15/kpl11,62/kg
- Plussa-etu −9 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 3,60/2 kpl12,00/kgIlman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 1,85/kpl1,85/kg
- Pirkka laktoositon kermaviili 200gHinta 0,49/kpl2,45/kg
- Fazer pizzataikina 4x150g pakasteHinta 2,75/kpl4,58/kg
- Apetit pizzapohja 3x170g/510g kotimainen pakasteHinta 4,19/kpl8,22/kg
- Sacla rucola-pestokastike 90gHinta 2,69/kpl29,89/kg
- Sacla genovese pestokastike 90gHinta 2,69/kpl29,89/kg
- Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kgHinta 1,65/kpl1,65/kg
- Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kgHinta 3,39/kpl1,70/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,5(66 arviota)
- yli 60 min4,0(75 arviota)
- 30 - 60 min3,9(83 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
- 30 - 60 min4,1(220 arviota)
- 30 - 60 min4,0(5 arviota)
- yli 60 min
- yli 60 min3,9(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (12 arviota)