TähtileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tähtileipä

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton
Hauska tähtileipä täytetään pestolla ja juustolla. Tähden sakaroita on kiva dippaillaan herkulliseen pestokastikeeseen.
  • Kasvis (lakto-ovo)
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta
1 ps (4 kpl/680 g)
 
tai
3 rkl
 
tai
1 dl
 
tai
1/2 dl
 
vehnäjauhoja kaulimiseen
tai
2 rkl
 
rypsiöljyä voitelemiseen
tai

Dippi

1 prk (200 g)
 
tai
3 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 914 kJ / 455 kcal
Rasva
23,4 g
josta tyydyttynyttä
5,1 g
Hiilihydraatit
47,8 g
josta sokereita
2,5 g
Proteiini
11,5 g
Suola
2,1 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Sulata pizzataikinapallot hyvissäajoin pakkauksen ohjeen mukaan. Yhdistä taikinapallot kahdeksi palloksi. Kauli pallot jauhotetun leivinpaperin päällä kahdeksi ympyräksi (Ø 25 cm). Taikinassa on vahva sitko, joten venytä taikinaa ohuemmaksi myös käsin. Reunat saavat jäädä hieman paksummiksi.
Levitä toisen kaulitun taikinan päälle pestoa. Jätä 2 cm reunoista ilman kastiketta. Ripottele päälle juustoraaste. Nosta päälle toinen kaulittu taikina ja painele kevyesti yhteen.
Siirrä leipä leivinpaperilla uunipellille. Aseta uuninkestävä kulho (Ø 5–8 cm) leivän keskelle.
Leikkaa taikina neljään yhtä suureen sektoriin saksilla tai terävällä veitsellä niin, että viillot ulottuvat taikinan ulkoreunasta kulhon reunaan asti. Leikkaa jokainen sektori taas neljään yhtä suureen osaan niin, että suikaleet kapenevat keskustaa kohden ja suikaleita on yhteensä 16.
Ota kaksi vierekkäistä suikaletta kerrallaan ja kieritä ne toisiinsa nähden ulospäin kierteille, neljä kierrosta. Nipistä päät löyhästi yhteen. Jatka näin koko taikinan ympäri. Muotoile leipä kuvan mukaiseksi.
Voitele leivän pinta, myös keskusta, öljyllä.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Poista kulho patalappujen avulla. Jatka paistamista vielä 5 minuuttia, kunnes taikina on kypsää ja saanut hieman väriä.
Valmista dippi sekoittamalla pesto kermaviiliin. Aseta jäähtynyt kulho leivän keskelle, täytä dipillä ja tarjoa.
Kokeile täytteeksi erilaisia pestoja ja dippailuun esimerkiksi valmista pizzakastiketta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka Parhaat pizzataikina 4 kpl/680 g pakaste Pizzanpaistajat
    Hinta 3,45/kpl
    5,07/kg
  • Pirkka vihreä pesto 185g
    Hinta 2,15/kpl
    11,62/kg
  • Plussa-etu −9 %
    Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinen
    Plussa-kortilla
    Etuhinta 3,60/2 kpl
    12,00/kg
    Ilman Plussa-korttia 1,99/kpl (13,27/kg)
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Hinta 1,85/kpl
    1,85/kg
  • Pirkka laktoositon kermaviili 200g
    Hinta 0,49/kpl
    2,45/kg
  • Fazer pizzataikina 4x150g pakaste
    Hinta 2,75/kpl
    4,58/kg
  • Apetit pizzapohja 3x170g/510g kotimainen pakaste
    Hinta 4,19/kpl
    8,22/kg
  • Sacla rucola-pestokastike 90g
    Hinta 2,69/kpl
    29,89/kg
  • Sacla genovese pestokastike 90g
    Hinta 2,69/kpl
    29,89/kg
  • Myllyn Paras Emännän puolikarkea vehnäjauho 1 kg
    Hinta 1,65/kpl
    1,65/kg
  • Myllärin Luomu Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Hinta 3,39/kpl
    1,70/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,5 (12 arviota)