• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Punasipuli-fetapizza

Punasipuli-fetapizza
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 2 kpl
  • yli 60 min
  • 450 kcal / annos (250g)

Ainekset

2 kpl

Pohja

    • 2 1/2dlvettä
    • 25ghiivaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlsokeria
    • n. 5dlvehnäjauhoja
    • 2rklsalaattijuustotölkin öljymarinadia

Täyte

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista. Valuta salaattijuustot siivilässä. Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten. Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä. Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon. Kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kuori ja halkaise punasipulit. Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa. Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle. Sekoita öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola. Voitele sipulilohkot seoksella. Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Viipaloi tomaatit.
  3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (halkaisija 28 cm) pellille leivinpaperin päälle. Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta. Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle. Murustele puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.
  4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15-17 minuuttia.
  5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja samoin. Ripottele pizzalle oreganoa.

Ravintosisältö perannos 250g100 g

  • 450 kcal1 880 kJ
  • Proteiinia15 g
  • Hiilihydraatteja46 g
  • Rasvaa25 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3