• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Taikinoidut broilerin rintafileetReseptin teki kumppani

Taikinoidut broilerin rintafileet

  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 6(noin 1 kg)broilerinrintafileetä
    • 1pkt(500 g)voitaikinalevyjä
    • 1rs(200 g)herkkusieniä
    • 1pkt(170 g)pekonia
    • 1/2-1sipuli
    • 2tlvoita tai öljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Voiteluun

    • 1kananmuna
    • (unikonsiemeniä)

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Ota taikinalevyistä 3 sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Pane loput takaisin pakastimeen odottamaan muuta käyttöä.
  2. Siisti ja hienonna sienet. Suikaloi pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
  3. Kuumenna 1 tl rasvaa pannulla. Lisää sienet ja sipulit. Anna kuullottua samalla sekoitellen. Kumoa jäähtymään. Pyyhi pannu ja nosta sille pekonit. Kuumenna sekoitellen, kunnes pekonit ovat saaneet hiukan väriä. Kumoa sieni-sipuliseoksen joukkoon jäähtymään.
  4. Kuumenna loppu rasva pannulla. Ruskista lihat molemmin puolin kullanruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta lihat uunivuokaan.
  5. Jaa sieni-pekoniseos lihojen päälle. Leikkaa taikinalevyt poikittain kahteen osaan. Venytä paloja hiukan käsissäsi ja nosta taikina kulmittain jokaisen fileen päälle. Taita kulmat lihojen alle. Voitele taikinakannet munalla ja ripottele halutessasi päälle unikonsiemeniä.
  6. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia. Voit tarkistaa lihojen kypsyyden paistolämpömittarilla. Kun mittari näyttää 72 astetta, ota vuoka uunista ja peitä foliolla 10 minuutiksi ennen tarjoamista.
  7. Tarjoa taikinoitujen broilerinfileiden kanssa keitettyjä tai höyrytettyjä kasviksia, esim. ruusukaaleja, porkkanaa tai raitajuuria.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua