Pekonilla ja aprikoosilla täytetty porsaan ulkofilee
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
- Gluteeniton
Pekonilla ja kuivatuilla aprikooseilla täytetty porsaan ulkofilee maustetaan rosmariinilla ja timjamille. Tarjoa filee gratinoidun perunamuusin kanssa.
- Gluteeniton
Ainekset
6 annosta
n. 1,2 kg | porsaan ulkofileetä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Täyte | |
---|---|
1 | sipuli tai |
1 pkt (170 g) | pekonia tai |
1 ps (140 g) | kuivattuja, pehmeitä aprikooseja tai |
2 tl | voita tai |
1/2 rkl | tuoretta rosmariinia hienonnettuna tai |
2 tl | tuoretta timjamia hienonnettuna tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Gratinoitu perunasose | |
600 g | perunoita, jauhoinen lajike tai |
50 g | voita tai |
2 dl | kermaa tai |
2 | kananmunan keltuaista tai |
1 tl | suolaa tai |
Valmistus
yli 60 min
Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja rasva. Leikkaa filee auki tasaiseksi levyksi. Suolaa ja pippuroi liha.
Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Hienonna huuhdellut aprikoosit.
Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita hetki sekoitellen. Lisää pannulle pekonit ja paista, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää lopuksi aprikoosit ja mausteet. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.
Levitä täyte lihan päälle ja kääri levy rullaksi. Sido paistinarulla kiinni ja työnnä lihan keskelle paistolämpömittari. Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin puoli tuntia. Poista naru ennen viipalointia.
Valmista lihan paistuessa perunasose. Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita. Ei haittaa, jos seos ei tule aivan sileäksi, peruna saa jäädä hiukan kokkareiseksi. Kaada muusi voideltuun uunivuokaan.
Kun liha on nostettu pois uunista vetäytymään, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Gratinoi perunasosetta 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa gratinoitu perunasose täytetyn porsaanulkofileen kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,1(52 arviota)
- yli 60 min3,2(6 arviota)
- yli 60 min4,0(5 arviota)
- 30 - 60 min4,9(13 arviota)
- yli 60 min4,2(16 arviota)
- 30 - 60 min
- yli 60 min4,0(15 arviota)
- yli 60 min3,0(3 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (36 arviota)
- Kuusenkerkkä1 vuosi sittenMiten uunin lämpötilan voi nostaa 250 asteeseen samalla, kun lihan pitäisi olla uunissa paistumassa 150 asteessa? Varmaan tämä on tarkoitus tehdä lihan vetäytyessä ja keittää perunat sen kypsyessä?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenKuusenkerkkä kiitos palautteestasi! Tarkoitus on tosiaan paistaa liha 150 asteessa ja sillä välin kun liha on uunissa keitetään ja soseutetaan perunat. Kun liha on otettu pois uunista vetäytymään, nostetaan uunin lämpötilaa ja gratinoidaan perunasose. Olemme korjanneet ohjeen kiitos palautteesi!
- innokas kokeilija5 vuotta sittenhyvä, mielenkiintoinen ohje