Pekonilla ja aprikoosilla täytetty porsaan ulkofileeReseptin takana kumppani

Pekonilla ja aprikoosilla täytetty porsaan ulkofilee

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
Pekonilla ja kuivatuilla aprikooseilla täytetty porsaan ulkofilee maustetaan rosmariinilla ja timjamille. Tarjoa filee gratinoidun perunamuusin kanssa.
  • Gluteeniton

Ainekset

6 annosta
n. 1,2 kg
 
porsaan ulkofileetä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Täyte

1
 
sipuli
tai
1 pkt (170 g)
 
pekonia
tai
1 ps (140 g)
 
kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
tai
2 tl
 
voita
tai
1/2 rkl
 
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
tai
2 tl
 
tuoretta timjamia hienonnettuna
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai

Gratinoitu perunasose

600 g
 
perunoita, jauhoinen lajike
tai
50 g
 
voita
tai
2 dl
 
kermaa
tai
2
 
kananmunan keltuaista
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Ravintosisältö

Energia
959 kJ / 229 kcal
Rasva
14,2 g
josta tyydyttynyttä
7,2 g
Hiilihydraatit
9,5 g
josta sokereita
4,3 g
Proteiini
15,3 g
Suola
1,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Poista lihasta mahdolliset kalvot ja rasva. Leikkaa filee auki tasaiseksi levyksi. Suolaa ja pippuroi liha.

Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Hienonna huuhdellut aprikoosit.

Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipuleita hetki sekoitellen. Lisää pannulle pekonit ja paista, kunnes ne saavat vähän väriä. Lisää lopuksi aprikoosit ja mausteet. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti.

Levitä täyte lihan päälle ja kääri levy rullaksi. Sido paistinarulla kiinni ja työnnä lihan keskelle paistolämpömittari. Kypsennä 150-asteisessa uunissa, kunnes lämpömittari näyttää 70 astetta. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä noin puoli tuntia. Poista naru ennen viipalointia.

Valmista lihan paistuessa perunasose. Kuori perunat ja keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Hienonna perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita. Ei haittaa, jos seos ei tule aivan sileäksi, peruna saa jäädä hiukan kokkareiseksi. Kaada muusi voideltuun uunivuokaan.

Kun liha on nostettu pois uunista vetäytymään, nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Gratinoi perunasosetta 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa gratinoitu perunasose täytetyn porsaanulkofileen kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Järvikylä Rosmariini rasia 20g
    Hinta 3,95/kpl
  • Järvikylä Timjami rasia 20g
    Hinta 2,99/kpl
  • K-Menu sipuli 500g Suomi 2lk
    Hinta 0,79/kpl
    1,58/kg
  • Sipuli 500g luomu NL/EG 2 lk
    Hinta 1,89/kpl
    3,78/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,1 (37 arviota)

  • Kuusenkerkkä
    2 vuotta sitten
    Miten uunin lämpötilan voi nostaa 250 asteeseen samalla, kun lihan pitäisi olla uunissa paistumassa 150 asteessa? Varmaan tämä on tarkoitus tehdä lihan vetäytyessä ja keittää perunat sen kypsyessä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Kuusenkerkkä kiitos palautteestasi! Tarkoitus on tosiaan paistaa liha 150 asteessa ja sillä välin kun liha on uunissa keitetään ja soseutetaan perunat. Kun liha on otettu pois uunista vetäytymään, nostetaan uunin lämpötilaa ja gratinoidaan perunasose. Olemme korjanneet ohjeen kiitos palautteesi!
  • innokas kokeilija
    6 vuotta sitten
    hyvä, mielenkiintoinen ohje