• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Broilerin rintaleikkeet ja ruskistettu maustevoiReseptin teki kumppani

Broilerin rintaleikkeet ja ruskistettu maustevoi

Broilerin rintaleikkeitä voi kypsentää myös grillissä. Ruskistettu voi muhevoittaa lihoja ja tuo niihin mahtavaa makua.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 4(n. 1 kg)broilerin rintaleikettä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Ruskistettu maustevoi

    • 50gvoita
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1dlyrttejä hienonnettuna (esim. basilika, rosmariini, ruohosipuli)

Valmistus

yli 60 min
  1. Hiero lihoihin suolaa ja pippuria ja jätä huoneenlämpöön noin tunniksi ennen valmistusta.
  2. Grillaa lihoja keskilämpöisessä grillissä välillä käännellen, kunnes ne ovat saaneet kunnolla väriä. Nosta lihat grillin epäsuoralle lämmölle kypsymään vielä noin 30 minuutiksi. Halutessasi voit työntää lihaan paistolämpömittarin. Broileri on kypsää, kun mittari näyttää 75 astetta. Vaihtoehtoisesti voit nostaa leikkeet myös 200-asteiseen uuniin kypsymään.
  3. Lihojen kypsyessä sulata voi kattilassa. Anna voin saada hiukan väriä, mutta älä päästä sitä palamaan. Lisää hienonnetut valkosipulit ja yrtit. Pidä ruskistettu maustevoi lämpimänä.
  4. Nosta kypsät lihat tarjoilulautaselle ja tee niihin viillot. Kaada maustevoi lihojen päälle. Anna vetäytyä hetki folion alla. Voitele lihoja vielä astiaan valuneella voilla. Tarjoa heti grillattujen kasvisten tai salaatin kanssa.

Tiesitkö että...

Pidä grillin lämpö kohtuullisena. Liian kuumassa leikkeet palavat pinnoilta, mutta jäävät sisältä raa’aksi.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 21 arvostelua