Silakkalaatikko

Silakkalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • yli 60 min
  • 309 kcal / annos (300g)

Ainekset

5 annosta
    • 300gsilakkafileitä
    • 1/2tlsuolaa
    • 8-10Pirkka perunaa (keltainen pussi)
    • 1iso sipuli
    • 1dltuoretta tilliä hienonnettuna
    • 1/2pkt(à 140 g)Pirkka pekonia
    • 6kokonaista maustepippuria
    • 1/2tlsuolaa

Munamaito

    • 4-5dltäysmaitoa
    • 3kananmunaa
    • 1tlsuolaa
    • valkopippuria

Valmistus

yli 60 min
  1. Leikkaa silakkafileet paloiksi. Mausta suolalla. Kuori perunat ja pane kylmään veteen. Hienonna sipuli ja tilli. Suikaloi pekoni. Voitele tilava vuoka (2 l).
  2. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lado vuoan pohjalle puolet viipaleista, silakkapalat ja puolet pekonisuikaleista. Levitä päälle sipulisilppu ja hienonnettu tilli sekä maustepippurit. Peitä vuoka lopuilla perunaviipaleilla ja ripottele pinnalle suola. Levitä päälle loput pekonisuikaleet.
  3. Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja mausta suolalla sekä valkopippurilla. Kaada munamaito vuokaan niin, että perunaviipaleet juuri peittyvät.
  4. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Silakkalaatikko on kypsä, kun munamaito on täysin hyytynyt ja perunaviipaleet pehmeitä. Anna lämmön tasaantua hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa silakkalaatikko porkkanaraasteen ja etikkapunajuurien kanssa.

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 309 kcal1 350 kJ
  • Proteiinia22 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa17 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi