• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Sienikuorrutettua lohta

Sienikuorrutettua lohta
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4-5 annosta
  • yli 60 min
  • 131 kcal / 100 g

Ainekset

4-5 annosta

Sienikuorrutus

Pinnalle

    • 2voitaikinalevyä

Voiteluun

    • 1kananmuna

Pinaattilisäke

Lisäksi

Valmistus

yli 60 min
  1. Poista kirjolohifileestä nahka. Mausta filee pippurilla. Nosta kala voideltuun, laakeaan uunivuokaan.
  2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipulikuutioita rasvassa. Lisää joukkoon herkkusienet ja hauduta, kunnes neste on haihtunut herkkusienistä. Mausta suolalla ja caynnepippurilla. Levitä seos kalan päälle. Ripottele juustoraaste pinnalle.
  3. Leikkaa voitaikinalevyt taikinapyörällä noin sentin suikaleiksi. Pistele suikaleet ja voitele ne. Asettele suikaleet kirjolohen päälle vinoruudukoksi. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.
  4. Kuullota sipulikuutioita rasvassa ja lisää joukkoon jäinen pinaatti. Hauduta seosta noin 5 minuuttia. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. (Pyöristä makua halutessasi tilkalla kermaa.) Pane pinaatti tarjolle kalavadin reunoille. Tarjoa lisäksi höyryssä kypsennettyjä puikulaperunoita.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voitaikinaruudukon voit paistaa myös erikseen. Asettele suikaleet pellille leivinpaperin päälle vinoneliöiksi. Voitele ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta taikinaristikko kypsän kalan päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 131 kcal549 kJ
  • Proteiinia8,93 g
  • Hiilihydraatteja3,82 g
  • Rasvaa9,01 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille