Kuha Walewska
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Ainekset
n. 500 g | nahattomia kuhafileitä tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1 rkl | sitruunanmehua tai |
1/2 dl | vettä tai |
Kastike | |
---|---|
2 rkl | voita tai |
3 rkl | vehnäjauhoja tai |
2 1/2 dl | kalan haudutuslientä + vettä tai |
1/2 dl | tai |
ripaus | suolaa tai |
ripaus | valkopippuria myllystä tai |
sitruunanmehua tai | |
1 | kananmuna tai |
Duchesseperunasose | |
750 g | perunoita (punainen pussi) tai |
vettä tai | |
suolaa tai | |
1 rkl | voita tai |
1 | kananmuna tai |
(suolaa) tai | |
Vuokaan | |
1/2 rs (à 200 g) | Pirkka herkkusieniä tai |
n. 100 g | tai |
1/2–1 dl | tai |
voita tai |
Ravintosisältö
Energia | 496 kJ / 119 kcal |
Rasva | 4,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,7 g |
Hiilihydraatit | 8,9 g |
josta sokereita | 0,5 g |
Proteiini | 9,4 g |
Suola | 0,5 g |
Valmistus
Aloita perunasoseen valmistamisesta. Kuori perunat, lohko ne pieniksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä kuiviksi. Lisää voi ja vatkaa tasaiseksi soseeksi sähkövatkaimella. Vatkaa muna ja sekoita se sitten perunasoseen joukkoon hyvin vatkaten. Mausta tarvittaessa suolalla.
Voitele laakea uunivuoka ja nosta ruodottomat kalafileet vuokaan. Mausta fileet suolalla ja valele sitruunanmehulla. Lisää vuokaan vesi ja peitä foliolla. Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin alatasolla, kunnes se on muuttunut kauttaaltaan läpikuultamattomaksi, noin 10 minuuttia fileiden paksuuden mukaan. Kaada vuokaan valunut liemi talteen ja pidä kala lämpimänä.
Sulata voi kastiketta varten pienessä kasarissa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää haudutusliemi, sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää kerma ja mausta kastike tarvittaessa suolalla, valkopippurilla ja sitruunanmehutilkalla. Vatkaa muna rikki ja vatkaa se kastikkeeseen tasaiseksi.
Asettele kypsät kalafileet vuoan keskelle. Pursota sose kalan ympärille kookkaiksi ruusukkeiksi tai nostele perunasoseesta lusikalla palloja vuoan reunoille. Viipaloi herkkusienet ja ruskista ne pannulla voissa. Levitä herkkusienet ja katkaravut kalan päälle ja peitä kastikkeella. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 10–20 minuuttia ruoan lämpötilan mukaan. (Gratinoi kuumaa kalaa lyhyen aikaa uuniin ylätasolla, jäähtynyttä alatasolla pidempään.)
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlaktHinta 4,55/kpl11,37/kg
- Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkeaHinta 2,15/kpl2,15/kg
- Pirkka suomalainen kuohukerma 2dlHinta 1,15/kpl5,75/l
- Pirkka valkopippuri 24g kokonainenHinta 1,19/kpl49,58/kg
- Pirkka katkaravut 180g MSC pakasteHinta 4,29/kpl23,83/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl (17,27/kg)
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Sitruuna luomuHinta n. 1,69/kpl9,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Valio Eila voi 200g laktoositon vähäsuolainenHinta 2,99/kpl14,95/kg
- Valio palavoi 500g normaalisuolainenHinta 3,99/kpl7,98/kg
- Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kgHinta 1,75/kpl0,88/kg
- Plussa-etu −18 %Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kgPlussa-kortillaEtuhinta 1,79/kpl0,90/kgIlman Plussa-korttia 2,19/kpl (1,10/kg)
- Pirkka suomalainen kuohukerma 5dlHinta 2,75/kpl5,50/l
- Valio kuohukerma 0,5 lHinta 4,09/kpl8,18/l
- Meira Valkopippuri 34g kok pussiHinta 2,25/kpl66,18/kg
- Santa Maria Valkopippuri kokonainen, pussi 24gHinta 2,09/kpl87,08/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Peruna jauhoinen pesty/mull SuomiHinta 1,29/kg
- Pirkka katkarapu 125-175 kpl 4x100g MSC pakasteHinta 10,75/kpl26,88/kg
- Pirkka isot katkaravut 180g MSC pakasteHinta 3,99/kpl22,17/kg
- Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raasteHinta 2,95/kpl19,67/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min5,0(13 arviota)
- yli 60 min4,6(7 arviota)
- 30 - 60 min3,2(46 arviota)
- 30 - 60 min4,2(23 arviota)
- yli 60 min4,6(20 arviota)
- 30 - 60 min4,5(13 arviota)
- 30 - 60 min4,8(57 arviota)
- yli 60 min3,0(1 arvio)
Arvostele resepti
- Vanha kokki3 vuotta sittenDuchesseperunaa, ei perunasosetta!☺ Duchesseperunareseptistä puuttui muskottipähkinä, vähän. Herkkua!
- Makubongari6 vuotta sittenKuhaa Walewska oli todella hyvää, kalan paistamiseen uunissa hiukan valkoviiniä (kalana sattui olemaan turskafileitä)... Ja pippuria saa olla.
- morsian vuosimallia 19647 vuotta sittenTämä on meidän Blomqvistin pariskunnan perinteinen juhlaruoka kynttilöiden/kielonkukkien seurassa Taistonpäivännä 7.11. joka oli meidän hääpäivä vuonna 1964 ja myöskin tänä vuonna. Vielä saimme viettää sitä perheen kesken. Arvosana repetille on 6 tai enhän sitä 18 vuotiaana kihlattuna tuntui siltä että täydet sai!