• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kuha Walewska

Tämäkin resepti vain n. 5,95€/annos*.
Kuha Walewska
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 350 kcal / annos (400g)

Ainekset

4 annosta
    • n. 500gnahattomia kuhafileitä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • 1/2dlvettä

Kastike

    • 2rklvoita
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 2 1/2dlkalan haudutuslientä + vettä
    • ripaussuolaa
    • ripausvalkopippuria myllystä
    • sitruunanmehua
    • 1kananmuna

Duchesseperunasose

    • 750gperunoita (punainen pussi)
    • vettä, suolaa
    • 1rklvoita
    • 1kananmuna
    • (suolaa)

Vuokaan

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita perunasoseen valmistamisesta. Kuori perunat, lohko ne pieniksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä kuiviksi. Lisää voi ja vatkaa tasaiseksi soseeksi sähkövatkaimella. Vatkaa muna ja sekoita se sitten perunasoseen joukkoon hyvin vatkaten. Mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Voitele laakea uunivuoka ja nosta ruodottomat kalafileet vuokaan. Mausta fileet suolalla ja valele sitruunanmehulla. Lisää vuokaan vesi ja peitä foliolla. Kypsennä kalaa 200-asteisen uunin alatasolla, kunnes se on muuttunut kauttaaltaan läpikuultamattomaksi, noin 10 minuuttia fileiden paksuuden mukaan. Kaada vuokaan valunut liemi talteen ja pidä kala lämpimänä.
  3. Sulata voi kastiketta varten pienessä kasarissa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää haudutusliemi, sekoita kastike tasaiseksi ja anna kiehua hetken aikaa. Lisää kerma ja mausta kastike tarvittaessa suolalla, valkopippurilla ja sitruunanmehutilkalla. Vatkaa muna rikki ja vatkaa se kastikkeeseen tasaiseksi.
  4. Asettele kypsät kalafileet vuoan keskelle. Pursota sose kalan ympärille kookkaiksi ruusukkeiksi tai nostele perunasoseesta lusikalla palloja vuoan reunoille. Viipaloi herkkusienet ja ruskista ne pannulla voissa. Levitä herkkusienet ja katkaravut kalan päälle ja peitä kastikkeella. Ripottele päälle juustoraaste ja gratinoi 225-asteisessa uunissa 10-20 minuuttia ruoan lämpötilan mukaan. (Gratinoi kuumaa kalaa lyhyen aikaa uuniin ylätasolla, jäähtynyttä alatasolla pidempään.)

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 8/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 400g100 g

  • 350 kcal1 460 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja25 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 10 arvostelua
  • Makubongari29.1.2017

    Kuhaa Walewska oli todella hyvää, kalan paistamiseen uunissa hiukan valkoviiniä (kalana sattui olemaan turskafileitä)... Ja pippuria saa olla.

  • morsian vuosimallia 196426.11.2016

    Tämä on meidän Blomqvistin pariskunnan perinteinen juhlaruoka kynttilöiden/kielonkukkien seurassa Taistonpäivännä 7.11. joka oli meidän hääpäivä vuonna 1964 ja myöskin tänä vuonna. Vielä saimme viettää sitä perheen kesken. Arvosana repetille on 6 tai enhän sitä 18 vuotiaana kihlattuna tuntui siltä että täydet sai!