Hyppää sisältöön
Talkkuna-mustikkajäädyke Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Talkkuna-mustikkajäädyke

  • Annosmäärä10 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
Mustikka ja kardemumma - mikä ihana yhdistelmä tässä suomalaisia makuja täynnä olevassa jäädykkeessä.Tee yksi iso jäädyke tai 10 pientä.

    Ainekset

    10 annosta
    • n. 4 dl (200 g) tuoreita mustikoita tai 1 ps (200 g) Pirkka mustikoita
    • 1 tlk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
    • 1 dl talkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)
    • 1 tl kardemummaa
    • 2 kananmunaa
    • 1 dl sokeria
    • 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa

    Koristeluun

    • mustikoita

    Ravintosisältö

    • Energia
      923 kJ / 221 kcal
    • Rasva
      13,4 g
    • josta tyydyttynyttä
      7,6 g
    • Hiilihydraatit
      20,2 g
    • josta sokereita
      14,7 g
    • Proteiini
      3,9 g
    • Suola
      0,2 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    yli 60 min
    1. Soseuta mustikat. Sekoita joukkoon jogurtti, talkkunajauhot ja kardemumma.
    2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita muna-sokerivaahto mustikka-jogurttiseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
    3. Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan (tilavuus vähintään 1 l). Voit tehdä jäädykkeet myös pieniin annosvuokiin. Sulje vuoka kannella tai peitä alumiinifoliolla. Pakasta 4–5 tuntia tai yön yli.
    4. Kasta vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 4,0 (35 arviota)

    • Riitta
      1 vuosi sitten
      Siis ihan parasta! Todella muhkea maanläheinen maku, jätin pois kardemumman koska ei ollut kaapissa, talkkuna antaa erinomaisen makupohjan, jossa itsekerätyt mustikat heräävät maku-ilotulittelemaan! Suosittelen ja aion tehdä uudestaan aivan varmasti! Nam!
    • JAANA
      5 vuotta sitten
      Mitäköhän vois laittaa talkkunan sijaan kun täällä Ruotsissa ei oo talkkunajauhoja?
    • K-Kuluttajapalvelu
      5 vuotta sitten
      - Jaana, resepti on testattu talkkunajauhoilla, mutta voit halutessasi koittaa muita jauhoja kuten ruista, kauraa tai ohraa.
    • hellukka
      6 vuotta sitten
      Talkkuna-mustikkajäähdykettä olisi nyt hyvä kokeilla, kun tulee läheisiä kylään ja haluaisin tarjota hyvää jälkiruokaakin.kiitos maukkaista ohjeista!
    • HES
      6 vuotta sitten
      Onpa kiva idea talkkunalle. Itse kun olen tottunut syömään talkkunan aina piimän kanssa. Niin ja se talkkuna, se on AINA Rantasen talkkunaa. Hyvää!!!