Talkkuna-mustikkajäädyke
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Mustikka ja kardemumma - mikä ihana yhdistelmä tässä suomalaisia makuja täynnä olevassa jäädykkeessä.Tee yksi iso jäädyke tai 10 pientä.
Ainekset
10 annosta
- n. 4 dl (200 g) tuoreita mustikoita tai 1 ps (200 g) Pirkka mustikoita
- 1 tlk (200 g) Pirkka turkkilaista laktoositonta jogurttia
- 1 dl talkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)
- 1 tl kardemummaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 tlk (2 dl) Pirkka laktoositonta vispikermaa
Koristeluun
- mustikoita
Ravintosisältö
- Energia923 kJ / 221 kcal
- Rasva13,4 g
- josta tyydyttynyttä7,6 g
- Hiilihydraatit20,2 g
- josta sokereita14,7 g
- Proteiini3,9 g
- Suola0,2 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
- Soseuta mustikat. Sekoita joukkoon jogurtti, talkkunajauhot ja kardemumma.
- Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahdota kerma. Sekoita muna-sokerivaahto mustikka-jogurttiseokseen. Lisää lopuksi kermavaahto kevyesti sekoittaen.
- Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun kakku- tai jäädykevuokaan (tilavuus vähintään 1 l). Voit tehdä jäädykkeet myös pieniin annosvuokiin. Sulje vuoka kannella tai peitä alumiinifoliolla. Pakasta 4–5 tuntia tai yön yli.
- Kasta vuoka reunoja myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele mustikoilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pysyvästi edullinen
- Pysyvästi edullinen
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(17 arviota)
- yli 60 min4,1(29 arviota)
- alle 15 min4,0(83 arviota)
- yli 60 min4,6(122 arviota)
- 30 - 60 min3,9(18 arviota)
- alle 30 min3,9(34 arviota)
- yli 60 min4,1(106 arviota)
- alle 5 min4,0(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (35 arviota)
- Riitta1 vuosi sittenSiis ihan parasta! Todella muhkea maanläheinen maku, jätin pois kardemumman koska ei ollut kaapissa, talkkuna antaa erinomaisen makupohjan, jossa itsekerätyt mustikat heräävät maku-ilotulittelemaan! Suosittelen ja aion tehdä uudestaan aivan varmasti! Nam!
- JAANA5 vuotta sittenMitäköhän vois laittaa talkkunan sijaan kun täällä Ruotsissa ei oo talkkunajauhoja?
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sitten- Jaana, resepti on testattu talkkunajauhoilla, mutta voit halutessasi koittaa muita jauhoja kuten ruista, kauraa tai ohraa.
- hellukka6 vuotta sittenTalkkuna-mustikkajäähdykettä olisi nyt hyvä kokeilla, kun tulee läheisiä kylään ja haluaisin tarjota hyvää jälkiruokaakin.kiitos maukkaista ohjeista!
- HES6 vuotta sittenOnpa kiva idea talkkunalle. Itse kun olen tottunut syömään talkkunan aina piimän kanssa. Niin ja se talkkuna, se on AINA Rantasen talkkunaa. Hyvää!!!