• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Talkkuna-mustikkakääretorttu

Talkkuna-mustikkakääretorttu on täytetty mustikkahyveellä, myös pohjaan on käytetty talkkunajauhoja.
Talkkuna-mustikkakääretorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 16 annosta
  • alle 30 min
  • 150 kcal / annos (65g)

Ainekset

16 annosta
    • 4kananmunaa
    • 1 1/2dlsokeria
    • 1dlPirkka perunajauhoja
    • 1/2dltalkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)
    • 1tlleivinjauhetta

Täyte

Valmistus

alle 30 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita peruna- ja talkkunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia.
  2. Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä torttu paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon jogurtti, hieman survotut mustikat, talkkuna, sokeri ja vaniljasokeri. Levitä täyte pohjalevyn päälle ja kääri rullalle pitkältä sivulta alkaen. Kääri torttu leivinpaperiin ja anna vetäytyä noin tunti jääkaapissa.

Ravintosisältö perannos 65g100 g

  • 150 kcal613 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja20 g
  • Rasvaa6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille