Talkkunaletut ja mustikkapöperö
Lettutaikina valmistetaan talkkunajauhoista. Rapeiden lettujen kaveriksi valmistetaan mustikkaista vaniljakastiketta.
8 kpl30 - 60 min190 kcal / annos (100g)
Ainekset
8 kpl
- 1/2lkevyt- tai täysmaitoa
- 1kananmuna
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1dltalkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)
- 1/2tlsuolaa
Paistamiseen
- juoksevaa rasvaseosta
Täyte
- 1tlk(2 dl)vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 4dl(200 g)mustikoita (tuore tai pakaste)
- 1/2dltalkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)
Valmistus
30 - 60 min- Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa. Anna lettutaikinan turvota noin 30 minuuttia.
- Paista taikinasta (muurinpohja)pannulla ohuita lettuja.
- Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon mustikat ja talkkunajauhot.
Tiesitkö että...
Vinkki! Talkkunaletut maistuvat myös suolaisten täytteiden kanssa.Kategoriat
Leivonta ja jälkiruoat Sesongit
Ravintosisältö per annos 100g100 g
- 190 kcal795 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja24 g
- Rasvaa7 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi