Hyppää sisältöön
Talkkunaletut ja mustikkapöperöTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Talkkunaletut ja mustikkapöperö

  • Annosmäärä8 kpl
  • Valmistusaika30 - 60 min
Lettutaikina valmistetaan talkkunajauhoista. Rapeiden lettujen kaveriksi valmistetaan mustikkaista vaniljakastiketta.

    Ainekset

    8 kpl
    • 1/2 l kevyt- tai täysmaitoa
    • 1 kananmuna
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 1 dl talkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)
    • 1/2 tl suolaa

    Paistamiseen

    • juoksevaa rasvaseosta

    Täyte

    • 1 tlk (2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 4 dl (200 g) mustikoita (tuore tai pakaste)
    • 1/2 dl talkkunajauhoja (Taivalkosken tai hämäläistä)

    Ravintosisältö

    • Energia
      792 kJ / 189 kcal
    • Rasva
      5,6 g
    • josta tyydyttynyttä
      2,7 g
    • Hiilihydraatit
      26,9 g
    • josta sokereita
      10,1 g
    • Proteiini
      6 g
    • Suola
      0,7 g
    Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Sekoita lettutaikinan ainekset kulhossa. Anna lettutaikinan turvota noin 30 minuuttia.
    2. Paista taikinasta (muurinpohja)pannulla ohuita lettuja.
    3. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon mustikat ja talkkunajauhot.
    Vinkki! Talkkunaletut maistuvat myös suolaisten täytteiden kanssa.

    Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

    Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

    Valikoima ja hinnat kaupasta
    Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

    Voisit pitää myös näistä

    Arvostele resepti

    ka. 3,9 (18 arviota)