• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo mustikkakakku

Helppo mustikkakakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 10 annosta
  • yli 60 min
  • 311 kcal / 100 g

Ainekset

10 annosta

Kuorrutus

    • 1rs(180 g)Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
    • 1/2dlcrème fraîchea (ranskankerma) (ei kevyt)
    • 2dltomusokeria
    • 2tlsitruunanmehua

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele irtopohjavuoan reunat (halkaisija 24 cm) ja vuoraa pohja leivinpaperilla.
  2. Vatkaa pehmeä rasva, sokeri, munat ja ranskankerma sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Sekoita 3 dl jauhoja, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan.
  3. Pyörittele jäiset mustikat lopuissa jauhoissa ja sekoita varovasti taikinan joukkoon.
  4. Levitä taikina vuokaan ja paista 175 asteessa hieman keskitasoa alempana noin 40 minuuttia. (Jos käytät tuoreita mustikoita, lyhennä paistoaikaa.)
  5. Anna kakun hieman jäähtyä ennen vuoan irrottamista.
  6. Sekoita kaikki kuorrutuksen ainekset kulhossa. Lisää tomusokeria, jos kuorrutus on liian löysää. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 311 kcal1 300 kJ
  • Proteiinia4,21 g
  • Hiilihydraatteja32,9 g
  • Rasvaa17,7 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 14 arvostelua