Tanskalainen rapuvoileipäTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tanskalainen rapuvoileipä

Tanskalainen voileipä eli smørrebrød on Tanskassa suosittu lounasruoka. Smørrebrød on avoin voileipä, jossa leivänpäällisiä on usein niin runsaasti, ettei leipää näy. N. 3,50 €/annos.

  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 285 kcal / annos (250g)

Ainekset

4 annosta
    • 4viipalettaFazer Real täysjyväruisleipää
    • Valio Oivariinia
    • 2kananmunaa koviksi keitettyinä
    • jääsalaattia tai muuta salaattia
    • pala(100 g)kurkkua
    • 1(200 g)sitruuna
    • 1pkt(150 g)graavikirjolohta
    • tilliä koristeluun

Rapukastike

Valmistus

alle 30 min
  1. Voitele leivät. Kuori ja viipaloi kananmunat. Huuhtele salaatinlehdet ja viipaloi kurkku. Halkaise pesty sitruuna. Purista toisesta puolikkaasta 1 rkl mehua kastiketta varten ja viipaloi toinen puolikas ohuiksi viipaleiksi.
  2. Valmista rapukastike. Valuta ravunpyrstöt siivilässä ja hienonna kuorittu punasipuli. Sekoita kulhossa kermaviili, sitruunanmehu, hienonnettu tilli ja punasipuli. Lisää joukkoon suurin osa ravunpyrstöistä, mutta säästä osa koristeeksi. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
  3. Levitä leiville runsaasti salaatinlehtiä, lohiviipale, kananmunaviipaleita sekä kurkku- ja sitruunaviipaleita. Lusikoi päälle reilusti rapukastiketta. Koristele voileivät tillinoksilla ja ravunpyrstöillä.

Katso video<