TartarpihviTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Tartarpihvi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
Klassinen tartarpihvi maustuu nyt parmesaanijuustolla ja pikkelöidyillä sinapinsiemenillä. Helpoiten tartar valmistuu veitsellä kuutioimalla, mutta lihan voi myös riipiä haarukalla, jolloin rakenne on hienosyisempi.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta

Pikkelöidyt sinapisiemenet

2 ps (à 28 g)
 
keltaisia sinapinsiemeniä
tai
1 dl
 
vettä
tai
1 dl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 rkl
 
sokeria
tai
1 tl
 
sormisuolaa
tai

Tartar

500 g
 
Takuumureaa naudan sisäpaistia
tai
1 tl
 
tai
100 g
 
tai
1 dl
 
pikkelöityjä sinapinsiemeniä
tai
1/2 tl
 
mustapippuria
tai
5
 
kananmunan keltuaista
tai

Lisäksi

 
 
rucolan versoja (Mimis)
tai
Pirkka Luomu rucolaa
tai

Valmistus

alle 30 min

Valmista ensin pikkelöidyt sinapinsiemenet. Sekoita pienessä kattilassa tai kasarissa keskenään kaikki ainekset. Kuumenna varovasti hiljalleen kiehuvaksi. Keitä sinapinsiemeniä välillä sekoittaen noin 45 minuuttia. Siementen tulisi olla pulleita ja pehmeitä. Lisää tarvittaessa vettä. Jäähdytä kattilassa vesihauteessa. Voit valmistaa sinapinsiemenet edellisenä päivänä valmiiksi.

Pyyhi liha kuivaksi ja poista tarvittaessa kalvot. Leikkaa liha terävällä veitsellä syiden vastaisesti ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi. Voit pakastaa lihaviipaleita ensin tunnin verran, silloin kuutiointi on helpompaa. Siirrä kuutiot kulhoon, murskaa joukkoon sormisuola ja nosta jääkaappiin.

Paloittele parmesaanijuusto ja laita tehosekoittimen kulhoon. Aja parmesaani pieneksi muruksi. Voit myös raastaa parmesaanin raastimen pyöreällä terällä, mutta parhaimman lopputuloksen saat tehosekoittimessa.

Sekoita parmesaanimuru ja sinapinsiemenet lihan joukkoon. Mausta mustapippurilla.

Jaa tartar lautasille. Paina tartarien keskelle kolo ja laita keltuainen varovasti koloon. Koristele annokset rucolan versoilla tai rucolalla.

Voit valmistaa kerralla isomman annoksen pikkelöityjä sinapinsiemeniä. Ne säilyvät jääkaapissa puhtaassa ja tiiviissä astiassa noin kuukauden. Sinapinsiemenpikkelssiä voit lisätä majoneesin joukkoon tai jatkaa sitä öljyllä salaatinkastikkeeksi. Se sopii myös sellaisenaan lisäkkeeksi liha- ja kalaruoille. Leivo ylijääneistä valkuaisista pavlova tai marenkeja.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Meira Sinapinsiemen 41g kok pss
    Hinta 1,15/kpl
    28,05/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Hinta 1,49/kpl
    1,49/kg
  • Pirkka Parhaat sormisuola 125 g
    Hinta 3,99/kpl
    31,92/kg
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Hinta 1,99/kpl
    26,53/kg
  • Santa Maria Sinapinsiemen Keltainen, pussi 28g
    Hinta 0,54/kpl
    19,29/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 2,99/kpl
    7,48/l
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Hinta 1,59/kpl
    1,59/kg
  • K-Menu sokeri 1 kg
    Hinta 1,39/kpl
    1,39/kg
  • Jozo sormisuola 250g hiutaleet
    Hinta 8,35/kpl
    33,40/kg
  • Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n. 1,0 kg
    Hinta n. 19,95/kpl
    19,95/kg
  • HK naudan sisäpaistipala n.950 g
    Etuhinta n. 13,25/kpl
    13,95/kg
    norm. n. 15,15/kpl (15,95/kg)
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150g
    Hinta 7,35/kpl
    49,00/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Meira Mustapippuri 60g kokonainen
    Hinta 2,45/kpl
    40,83/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Rucola 70g
    Hinta 1,69/kpl
    24,14/kg
  • Mimi's Rucola verso 50g Suomi
    Hinta 2,99/kpl
    59,80/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,9 (44 arviota)