Latva-artisokka, sitruunavoi ja parmesaanimajoneesi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Gluteeniton
Ainekset
4 (1200 g) | latva-artisokkaa tai |
n. 5 l | vettä tai |
5 tl | suolaa tai |
(1 | sitruuna viipaleina) tai |
Parmesaanimajoneesi | |
---|---|
1 | kananmuna tai |
2 tl | valkoviinietikkaa tai |
1 tl | tai |
1/4 tl | suolaa tai |
2 1/2 dl | tai |
1 dl (35 g) | tai |
Sitruunavoi | |
50 g | tai |
1/2 tl | sitruunanmehua tai |
1/4 tl | sitruunankuorta raastettuna tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 394 kJ / 337 kcal |
Rasva | 32,1 g |
josta tyydyttynyttä | 5,8 g |
Hiilihydraatit | 1,9 g |
josta sokereita | 1,9 g |
Proteiini | 6,7 g |
Suola | 4,7 g |
Valmistus
Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapean ja korkean kulhon pohjalle. Lisää etikka, sinappi ja suola sekä viimeiseksi huoneenlämpöinen öljy.
Paina sauvasekoittimen terä kulhon pohjaan ja käynnistä laite. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää hiljalleen kohti pintaa, kunnes öljy on sekoittunut tasaisesti. Sekoita joukkoon lusikalla parmesaaniraaste.
Taita latva-artisokan varsi irti esimerkiksi pöydän kulmaa vasten, jotta pohjan sitkeät kuidut katkeavat.
Keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä 20–30 minuuttia. Lisää halutessasi keitinveteen sitruunaa, jotta väri pysyy kirkkaamman vihreänä. Tarkista kypsyys kanta-osasta esimerkiksi hammastikulla. Valuta artisokat.
Sulata voi ja mausta se sitruunanmehulla ja -kuorella.
Syö artisokan suomut yksi kerrallan siten, että kastat ensin tyviosan sitruunavoihin tai parmesaanimajoneesiin ja vedät herkullisen sisuksen hampaidesi välistä suuhusi.
Kun olet syönyt kaikki lehdet, jäljelle jää latva-artisokan pohja. Poista sen pinnalta karvainen osa ja pääset syömään herkullisen pohjan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Filos valkoviinietikka 350mlHinta 2,09/kpl5,97/l
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 6,99/kpl34,95/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,45/kpl2,39/kg
- Latva-artisokka SuomiHinta n. 2,39/kpl15,95/kg
- Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 gHinta 1,49/kpl4,28/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,69/kpl4,14/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,79/kpl9,30/l
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 2,99/kpl7,48/l
- Maille Dijon sinappi 230g hunajaHinta 3,29/kpl14,30/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215 gHinta 3,09/kpl14,37/kg
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,99/kpl37,38/kg
- Giovanni Ferrari Parmigiano Reggiano Dop 150gHinta 7,35/kpl49,00/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,0(6 arviota)
- 30 - 60 min3,2(35 arviota)
- 30 - 60 min3,8(49 arviota)
- alle 30 min4,0(43 arviota)
- 30 - 60 min4,2(133 arviota)
- 30 - 60 min3,6(7 arviota)
- 30 - 60 min2,7(3 arviota)
- alle 30 min3,8(122 arviota)
Arvostele resepti
- Nilli5 vuotta sittenVoi, juusto, muna... ei ole vegaaninen!