Latva-artisokka, sitruunavoi ja parmesaanimajoneesi
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
Latva-artisokka on dippailtavaa sormiruokaa. Sen syötäviä osia ovat suomumaisten lehtien paksu alaosa sekä mehevä pohja ja sydän.
- Gluteeniton
Ainekset
4 annosta
- 4 (1200 g) latva-artisokkaa
- n. 5 l vettä
- 5 tl suolaa
- (1 sitruuna viipaleina)
Parmesaanimajoneesi
- 1 kananmuna
- 2 tl valkoviinietikkaa
- 1 tl Pirkka Dijon-sinappia
- 1/4 tl suolaa
- 2 1/2 dl Pirkka rypsiöljyä
- 1 dl (35 g) Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna
Sitruunavoi
- 50 g Pirkka voita
- 1/2 tl sitruunanmehua
- 1/4 tl sitruunankuorta raastettuna
Ravintosisältö
- Energia1 395 kJ / 338 kcal
- Rasva32,1 g
- josta tyydyttynyttä5,9 g
- Hiilihydraatit1,9 g
- josta sokereita1,9 g
- Proteiini6,6 g
- Suola4,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
- Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapean ja korkean kulhon pohjalle. Lisää etikka, sinappi ja suola sekä viimeiseksi huoneenlämpöinen öljy.
- Paina sauvasekoittimen terä kulhon pohjaan ja käynnistä laite. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää hiljalleen kohti pintaa, kunnes öljy on sekoittunut tasaisesti. Sekoita joukkoon lusikalla parmesaaniraaste.
- Taita latva-artisokan varsi irti esimerkiksi pöydän kulmaa vasten, jotta pohjan sitkeät kuidut katkeavat.
- Keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä 20–30 minuuttia. Lisää halutessasi keitinveteen sitruunaa, jotta väri pysyy kirkkaamman vihreänä. Tarkista kypsyys kanta-osasta esimerkiksi hammastikulla. Valuta artisokat.
- Sulata voi ja mausta se sitruunanmehulla ja -kuorella.
- Syö artisokan suomut yksi kerrallan siten, että kastat ensin tyviosan sitruunavoihin tai parmesaanimajoneesiin ja vedät herkullisen sisuksen hampaidesi välistä suuhusi.
- Kun olet syönyt kaikki lehdet, jäljelle jää latva-artisokan pohja. Poista sen pinnalta karvainen osa ja pääset syömään herkullisen pohjan.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Sitruuna kgHinta n. 0,55/kpl2,89/kg
- Druvan valkoviinietikka 300mlHinta 2,89/kpl9,63/l
- Pirkka Dijon -sinappi 210gHinta 2,55/kpl12,14/kg
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositonHinta 7,29/kpl36,45/kg
- Pirkka suomalainen voi 500gHinta 4,19/kpl8,38/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka Luomu sitruunaHinta n. 0,68/kpl3,99/kg
- Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 gHinta 1,59/kpl3,90/kg
- Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464gHinta 2,19/kpl4,72/kg
- Plussa-etu −9 %Filos valkoviinietikka 350mlPlussa-kortillaEtuhinta 1,89/kpl5,40/lIlman Plussa-korttia 2,09/kpl (5,97/l)
- Rajamäen valkoviinietikka 0,4lHinta 3,39/kpl8,48/l
- Auran sinappi 125g dijonHinta 1,59/kpl12,72/kg
- Maille Dijon Originale sinappi 215gHinta 3,15/kpl14,65/kg
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80gHinta 2,89/kpl36,13/kg
- Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kkHinta 5,69/kpl45,52/kg
- Pirkka suomalainen voi 400gHinta 4,65/kpl11,63/kg
- Pysyvästi edullinenArla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinenHinta 3,79/kpl7,58/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min4,0(6 arviota)
- alle 30 min3,8(29 arviota)
- 30 - 60 min3,8(49 arviota)
- alle 30 min4,0(46 arviota)
- 30 - 60 min3,3(38 arviota)
- 30 - 60 min3,7(30 arviota)
- 30 - 60 min3,5(113 arviota)
- 30 - 60 min4,1(24 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,2 (23 arviota)
- Nilli6 vuotta sittenVoi, juusto, muna... ei ole vegaaninen!