Latva-artisokka, sitruunavoi ja parmesaanimajoneesi Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Latva-artisokka, sitruunavoi ja parmesaanimajoneesi

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
Latva-artisokka on dippailtavaa sormiruokaa. Sen syötäviä osia ovat suomumaisten lehtien paksu alaosa sekä mehevä pohja ja sydän.
  • Gluteeniton

Ainekset

4 annosta
4 (1200 g)
 
latva-artisokkaa
tai
n. 5 l
 
vettä
tai
5 tl
 
suolaa
tai
(1
 
sitruuna viipaleina)
tai

Parmesaanimajoneesi

1
 
kananmuna
tai
2 tl
 
valkoviinietikkaa
tai
1 tl
 
tai
1/4 tl
 
suolaa
tai
2 1/2 dl
 
tai
1 dl (35 g)
 
tai

Sitruunavoi

50 g
 
tai
1/2 tl
 
sitruunanmehua
tai
1/4 tl
 
sitruunankuorta raastettuna
tai

Ravintosisältö

Energia
1 395 kJ / 338 kcal
Rasva
32,1 g
josta tyydyttynyttä
5,9 g
Hiilihydraatit
1,9 g
josta sokereita
1,9 g
Proteiini
6,6 g
Suola
4,7 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min

Riko huoneenlämpöinen kananmuna kapean ja korkean kulhon pohjalle. Lisää etikka, sinappi ja suola sekä viimeiseksi huoneenlämpöinen öljy.

Paina sauvasekoittimen terä kulhon pohjaan ja käynnistä laite. Kun majoneesi alkaa muodostua, nosta terää hiljalleen kohti pintaa, kunnes öljy on sekoittunut tasaisesti. Sekoita joukkoon lusikalla parmesaaniraaste.

Taita latva-artisokan varsi irti esimerkiksi pöydän kulmaa vasten, jotta pohjan sitkeät kuidut katkeavat.

Keitä runsaassa suolalla maustetussa vedessä 20–30 minuuttia. Lisää halutessasi keitinveteen sitruunaa, jotta väri pysyy kirkkaamman vihreänä. Tarkista kypsyys kanta-osasta esimerkiksi hammastikulla. Valuta artisokat.

Sulata voi ja mausta se sitruunanmehulla ja -kuorella.

Syö artisokan suomut yksi kerrallan siten, että kastat ensin tyviosan sitruunavoihin tai parmesaanimajoneesiin ja vedät herkullisen sisuksen hampaidesi välistä suuhusi.

Kun olet syönyt kaikki lehdet, jäljelle jää latva-artisokan pohja. Poista sen pinnalta karvainen osa ja pääset syömään herkullisen pohjan.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Jozo jodioitu hienosuola 125g
    Hinta 0,99/kpl
    7,92/kg
  • Druvan valkoviinietikka 300ml
    Hinta 2,89/kpl
    9,63/l
  • Pirkka Dijon -sinappi 210g
    Hinta 2,55/kpl
    12,14/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,85/kpl
    4,28/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano parmesan 200g laktoositon
    Hinta 6,99/kpl
    34,95/kg
  • Pirkka suomalainen voi 500g
    Hinta 3,79/kpl
    7,58/kg
  • Jozo jodioitu hienosuola 600g
    Hinta 1,75/kpl
    2,92/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Hinta 1,19/kpl
    1,19/kg
  • Sitruuna kg
    Hinta n. 0,47/kpl
    2,49/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Hinta 1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,69/kpl
    4,14/kg
  • Filos valkoviinietikka 350ml
    Hinta 2,09/kpl
    5,97/l
  • Rajamäen valkoviinietikka 0,4l
    Hinta 3,69/kpl
    9,23/l
  • Alavuden Luomurypsiöljy kylmäp. 250ml
    Hinta 4,75/kpl
    19,00/l
  • Pirkka rypsiöljy 450ml
    Hinta 2,25/kpl
    5,00/l
  • Pirkka Parhaat Parmigiano Reggiano juustoraaste 80g
    Hinta 2,99/kpl
    37,38/kg
  • Parmareggio 125g Parmigiano DOP 15kk
    Hinta 5,69/kpl
    45,52/kg
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Hinta 4,65/kpl
    11,63/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Hinta 3,49/kpl
    6,98/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,2 (23 arviota)

  • Nilli
    5 vuotta sitten
    Voi, juusto, muna... ei ole vegaaninen!