• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Porocarpaccio

Porocarpaccio on juhlava alkuruoka poron sisäfileestä. Carpaccio viittaa italialaiseen alkuruokaan, joka valmistetaan yleensä naudanlihasta.
Porocarpaccio
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 160 kcal / annos (80g)

Ainekset

6 annosta

Kastike

Koristeeksi

    • 1ruukkurucolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Anna lihan sulaa jääkaapissa kohmeiseksi, jotta sitä on helppo leikata (noin 1/2 tuntia). Leikkaa poro paperinohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai leikkelekoneella. Levitä viipaleet suoraan annoslautasille vieri viereen yhteen kerrokseen. Mausta öljyllä, sormisuolalla ja pippurilla.
  2. Höylää juusto ohuiksi lastuiksi ja ripottele poroviipaleille. Lisää valutetut kaprikset.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lusikoi kastike pursotin­pussiin. Pursota kastike raidoiksi carpaccion päälle. Koristele annokset rucolalla. Tarjoa porocarpaccio alkuruokana leivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 80g100 g

  • 160 kcal670 kJ
  • Proteiinia12 g
  • Hiilihydraatteja1 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3