Riimihärkä
Riimihärkä on herkullinen, naudanlihasta valmistettava klassikkoalkuruoka, joka on näyttävää tarjoiltavaa esimerkiksi alkupalana.
10 annostayli 60 min
Ainekset
10 annosta
- 500gnaudan sisäfileetä
- 1rklsuolaa
- 1tlmustapippuria
- 1tltimjamia
- 1tlrosmariinia
Tarjoiluun
- oliiviöljyä
- sormisuolaa
- mustapippuria
- rucolaa
- parmesaania
- kapriksia
- tuoretta timjamia
Valmistus
yli 60 min- Putsaa fileestä kalvot ja pyyhi se kuivaksi talouspaperilla. Sekoita mausteet keskenään ja hiero ne joka puolelle lihan pintaan. Kääri filee kelmuun ja nosta jääkaappiin vuorokaudeksi.
- Rapsi irtoavat mausteet lihan pinnasta pois ja kääri se uudestaan kelmuun. Nosta filee pakastimeen noin viideksi tunniksi. Leikkaa kohmeisesta lihasta ohuen ohuita siivuja tarjolle.
- Tarjoa esimerkiksi rucolan, parmesaanilastujen, kapristen, timjamin lehtien ja oliiviöljyn kanssa.
Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Kommentoi