Jauhelihagulassi
Jauhelihagulassi on unkarilainen ruokaklassikko suomalaisella twistillä! Ruokaisa gulassikeitto on parhaimmillaan smetanan kera tarjottuna.
4 annosta30 - 60 min175 kcal / annos (350g)
Ainekset
4 annosta
- 4keskikokoista perunaa
- 2porkkanaa
- 1pieni sipuli
- 2valkosipulinkynttä
- 1Pirkka punainen paprika
- 1tlk(500 g)Pirkka tomaattimurskaa
- 6dlvettä
- 2rklpaprikajauhetta
- 3/4tljauhettua kuminaa
- 1-2tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- ripauschilijauhetta
Lisäksi
- smetanaa
Valmistus
30 - 60 min- Kuori ja lohko perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Ruskista jauheliha kattilassa. Lisää kuorittu ja hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Mausta paprikalla, kuminalla, suolalla, mustapippurilla ja chilijauheella. Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, perunat ja porkkanat. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää keittoon suikaloitu paprika. Jatka keittämistä viitisen minuuttia. Tarkista maku. Tarjoa keitto smetanan kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 350g100 g
- 175 kcal735 kJ
- Proteiinia 16 g
- Hiilihydraatteja19 g
- Rasvaa4 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi