Bataatti-perunasoselaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Bataattinen lihaperunasoselaatikko eli cottage pie tehdään naudan jauhelihasta. Tutumpi versio shephard's pie sisältää lampaan jauhelihaa.
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
6 annosta
1 rs (400 g) | tai |
1 iso (120 g) | sipuli tai |
2 (170 g) | porkkanaa tai |
1 tlk (390 g) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1 tl | timjamia tai |
1 pkt (400 g) | tai |
1 prk (2 1/2 dl) | tai |
1 ps (500 g) | Pirkka perunasoseaineksia (pakaste) tai |
1/2 ps (75 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 486 kJ / 116 kcal |
Rasva | 5,1 g |
josta tyydyttynyttä | 2,9 g |
Hiilihydraatit | 9,9 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 6,8 g |
Suola | 0,9 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Ruskista jauheliha kuumalla pannulla.
Siirrä jauheliha kulhoon ja kuullota sipulit jauhelihan rasvassa. Kuullota myös porkkanaraaste pannulla. Mausta seos ja lisää jauheliha sekä tomaattimurska.
Kiehauta bataattisose ja ruokakerma kattilassa. Lisää perunasoseainekset kattilaan. Sekoita koko ajan ja kuumenna noin 7 minuuttia.
Kaada jauhelihakastike uunivuokaan. Levitä päälle bataatti-perunasose ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200-asteisen uunin yläosassa 10–15 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Porkkana pesty SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Pirkka valkosipulitomaattimurska 390gHinta 1,05/kpl2,69/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Järvikylä Timjami rasia 20gHinta 2,99/kpl
- Pirkka bataattisose 400gHinta 3,59/kpl8,98/kg
- Valio Keittiön ruokakerma 2,5 dl kolme juustoa laktoositon UHTHinta 1,99/kpl7,96/l
- Plussa-etu −12 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,29/kpl (15,27/kg)
- Snellman 400g Kunnon naudan jauheliha 10%Hinta 5,75/kpl14,38/kg
- Atria parempi nauta jauheliha 10% 400gHinta 4,75/kpl11,88/kg
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,25/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,89/kpl2,54/kg
- Porkkana multa SuomiHinta n. 0,15/kpl1,49/kg
- Porkkana 500g luomu Suomi 1lkHinta 1,69/kpl3,38/kg
- Mutti Tomaattimurska valkosipulilla 400gHinta 1,75/kpl4,38/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Järvikylä timjami rkk FIHinta 1,89/kpl
- Suvi Bataattisose 1kgHinta 9,95/kpl9,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,0(78 arviota)
- yli 60 min4,4(83 arviota)
- 30 - 60 min4,1(13 arviota)
- 30 - 60 min4,0(159 arviota)
- yli 60 min3,8(206 arviota)
- 30 - 60 min3,0(3 arviota)
- 30 - 60 min4,2(63 arviota)
- 30 - 60 min3,7(41 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,1 (75 arviota)
- Kokeellinen kotikokkailija6 kuukautta sittenOnnistui ja maistui tosi hyvin myös lihattomana ja maidottomana; korvaukset oli tällä kertaa juusto-kaurakerma, vegejuustoraaste+korppujauhoja pinnalla ja valkosipuli-härkäpapumuru jauhelihaa korvaamassa.
- Mummo -658 kuukautta sittenTästä tuli mun uusi lemppari 👍
- Heidi277 vuotta sitten7.1.2017 Kiitos todella hyvästä ohjeesta! Ei olisi kyllä tullut mieleenikään käyttää bataattia, mutta juuri se antoi herkullista makeahkoa makua tähän vuokaruokaan, joka muuten sopi täydellisesti eilisen loppiaisen hyytävän kylmään pakkaspäivään; höyryävän kuumaa vuokaruokaa, ihanaa!