Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Helpot jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat saavat makunsa maukkaasta arrabbiattapestosta. Kuorruta juustolla ja paista uunissa meheviksi!
- Gluteeniton
- Kananmunaton
Ainekset
5 annosta
4 (n. 2 kg) | kesäkurpitsaa tai |
1 rs (400 g) | tai |
3/4–1 dl | tai |
1 ps (150 g) | tai |
n. 1 tl | suolaa tai |
Ravintosisältö
Energia | 449 kJ / 107 kcal |
Rasva | 6,7 g |
josta tyydyttynyttä | 2,6 g |
Hiilihydraatit | 3,5 g |
josta sokereita | 3,2 g |
Proteiini | 7,5 g |
Suola | 0,6 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Leikkaa kesäkurpitsoista kannat pois. Leikkaa kesäkurpitsat neljään osaan, 6–7 cm:n paloiksi. Koverra lusikalla kesäkurpitsapalat kupeiksi. Älä koverra sisusta pois loppuun saakka, vaan jätä kupeille pohja.
Ruskista jauheliha. Mausta arrabbiatapestolla. Sekoita jauhelihan joukkoon 1 1/2 dl juustoraastetta.
Mausta kesäkurpitsat suolalla. Täytä jauhelihatäytteellä ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet.
Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.
Vinkki! Käytä kesäkurpitsan sisus esimerkiksi pastakastikkeeseen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Pirkka kesäkurpitsa luomuHinta n. 1,25/kpl4,99/kg
- Pirkka Arrabbiata pesto 135gHinta 2,55/kpl18,89/kg
- Plussa-etu −22 %Pirkka emmental-mozzarella juustoraaste 150g vähälaktoosinenPlussa-kortillaEtuhinta 4,00/2 kpl13,33/kgIlman Plussa-korttia 2,59/kpl (17,27/kg)
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Pirkka kesäkurpitsa ulkomainenHinta n. 0,75/kpl2,99/kg
- Pirkka Luomu suomalainen naudan jauheliha 10% 300gHinta 4,99/kpl16,63/kg
- Arla Tolkuttomat juustot Melkoinen Mozzarella-emmental 150g raasteHinta 2,95/kpl19,67/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min4,1(106 arviota)
- yli 60 min4,1(625 arviota)
- alle 30 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min4,2(304 arviota)
- 30 - 60 min3,2(77 arviota)
- 30 - 60 min4,0(12 arviota)
- 30 - 60 min4,3(4 arviota)
- yli 60 min4,5(91 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,0 (76 arviota)
- Kokeilija1 vuosi sittenKeventäjälle kommentti että tuossahan on jo nyt ohjeen mukaan alle 100kcal/100g? Tuo oletuksena näkyvä 300kcal on per annos.
- Yhenlainen keventäjä1 vuosi sittenVois kokeilla alentaa kcal/100g vaihtamalla JL > soijarouhe. Mutta mikähän korvais ton arrabuatapeston...ja juustoksi jotain tosi kevyttä. 120-150 kcal/100 väliin kun saisi, niin olisi hyvä.
- Ronjamon4 vuotta sittenNämä on hyviä! Monasti tehty ja joskus tuunattu jauhelihaa esim. paprikalla tai sipulilla.
- Mirene5 vuotta sittenKiitos! Reseptin myötä tutustuin arrabbiatapestoon ja sehän maistuu vallan mainiolle!
- Metsän herkut talteen7 vuotta sittenErinomainen kevyt välipala puolukka retken jälkeen
- Laureliina7 vuotta sittenTuunasin tästä kasvisversion! Korvasin jauhelihatäytteen tummalla soijarouheella, couscousilla ja osalla koverrettua kesäkurpitsaa jonka silppusin pieneksi ja paistoin pannulla, jotta enin neste lähti. Maustoin soijarouheen kanaliemellä (kasvisliemi olis varmaan parempi muttei ollut:D) ja samaan sössöön heitin couscousin. Silputun kesäkurpitsan maustoin pippurisekoituksella myllystä, suolalla ja chilillä. Lopuksi kaikki yhteen, limen mehu ja hiukkasen tomaattipyreetä sekä osa juustosta ja tämä mössö sitte kesäkurpitsoihin. Päälle loput juustoraasteesta. Täysin vegaanin tästä saisi tietysti jättämällä juuston pois/korvaamalla kasvispohjaisella. Mut suosittelen, tuli täyttävää ja opiskelijakukkarolle edullista kun soijarouhepussista ja couscousista syö monet kerrat! Ja ainakin tähän vuodenaikaan kesäkurpitsan kilohinta taisi olla vaan n. 1,30€ ;)