• Erityisruokavaliot

Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat

Helpot jauhelihatäytteiset kesäkurpitsat saavat makunsa maukkaasta arrabbiattapestosta. Tämäkin resepti vain n. 2,65€/annos*.
Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 300 kcal / annos (360g)

Ainekset

5 annosta
    • 4(n. 2 kg)kesäkurpitsaa
    • 3/4-1dlPirkka arrabbiattapestoa
    • 1ps(150 g)Pirkka emmental-mozzarella juustoraastetta
    • n. 1tlsuolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa kesäkurpitsoista kannat pois. Leikkaa kesäkurpitsat neljään osaan, 6-7 cm:n paloiksi. Koverra lusikalla kesäkurpitsapalat kupeiksi. Älä koverra sisusta pois loppuun saakka, vaan jätä kupeille pohja.
  2. Ruskista jauheliha. Mausta arrabbiatapestolla. Sekoita jauhelihan joukkoon 1 1/2 dl juustoraastetta.
  3. Mausta kesäkurpitsat suolalla. Täytä jauhelihatäytteellä ja ripottele pinnalle loput juustoraasteet.
  4. Paista 225-asteisessa uunissa hieman keskitasoa alempana noin 20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Käytä kesäkurpitsan sisus esimerkiksi pastakastikkeeseen. *Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2015. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 360g100 g

  • 300 kcal1 280 kJ
  • Proteiinia21 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10
  • Metsän herkut talteen3.9.2016

    Erinomainen kevyt välipala puolukka retken jälkeen

  • Laureliina16.8.2016

    Tuunasin tästä kasvisversion! Korvasin jauhelihatäytteen tummalla soijarouheella, couscousilla ja osalla koverrettua kesäkurpitsaa jonka silppusin pieneksi ja paistoin pannulla, jotta enin neste lähti. Maustoin soijarouheen kanaliemellä (kasvisliemi olis varmaan parempi muttei ollut:D) ja samaan sössöön heitin couscousin. Silputun kesäkurpitsan maustoin pippurisekoituksella myllystä, suolalla ja chilillä. Lopuksi kaikki yhteen, limen mehu ja hiukkasen tomaattipyreetä sekä osa juustosta ja tämä mössö sitte kesäkurpitsoihin. Päälle loput juustoraasteesta. Täysin vegaanin tästä saisi tietysti jättämällä juuston pois/korvaamalla kasvispohjaisella. Mut suosittelen, tuli täyttävää ja opiskelijakukkarolle edullista kun soijarouhepussista ja couscousista syö monet kerrat! Ja ainakin tähän vuodenaikaan kesäkurpitsan kilohinta taisi olla vaan n. 1,30€ ;)