• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Tempurakasvikset

Tempurataikinaan kastetut kasvikset friteerataan rapeiksi kuumassa öljyssä. Tarjoa esimerkiksi alkupalaksi tai naposteltavana. N. 0,80€/annos.
Tempurakasvikset
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • alle 30 min
  • 652 kcal / annos (135g)

Ainekset

6 annosta
    • 1 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2tlsuolaa
    • 1kananmuna
    • 2dlkylmää vettä
    • 1(n. 400 g)parsakaali
    • 2(150 g)porkkanaa

Paistamiseen

Valmistus

alle 30 min
  1. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa kananmuna ja vesi keskenään sekaisin. Yhdistä jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
  2. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi.
  3. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa noin 180-asteiseksi. Kasta pieni määrä kasviksia kerrallaan taikinaan ja uppopaista kuumassa öljyssä pienissä erissä 2-3 minuuttia, kunnes taikina on kauniin ruskeaa. Tarkkaile öljyn lämpötilaa paistamisen aikana.
  4. Nosta tempurakasvikset reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa heti esimerkiksi makean chilikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016

Ravintosisältö perannos 135g100 g

  • 652 kcal2 730 kJ
  • Proteiinia2,56 g
  • Hiilihydraatteja6,87 g
  • Rasvaa69,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4