Tempurakasvikset
Tempurataikinaan kastetut kasvikset friteerataan rapeiksi kuumassa öljyssä. Tarjoa esimerkiksi alkupalaksi tai naposteltavana. N. 0,80€/annos.
- 6 annosta
- alle 30 min
- 652 kcal / annos (135g)
Ainekset
6 annosta
- 1 1/2dlvehnäjauhoja
- 1tlleivinjauhetta
- 1/2tlsuolaa
- 1kananmuna
- 2dlkylmää vettä
- 1(n. 400 g)parsakaali
- 2(150 g)porkkanaa
Paistamiseen
Valmistus
alle 30 min- Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Vatkaa kananmuna ja vesi keskenään sekaisin. Yhdistä jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- Leikkaa parsakaali nupuiksi. Kuori porkkana ja leikkaa tikuiksi.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa noin 180-asteiseksi. Kasta pieni määrä kasviksia kerrallaan taikinaan ja uppopaista kuumassa öljyssä pienissä erissä 2-3 minuuttia, kunnes taikina on kauniin ruskeaa. Tarkkaile öljyn lämpötilaa paistamisen aikana.
- Nosta tempurakasvikset reikäkauhalla hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Tarjoa heti esimerkiksi makean chilikastikkeen kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 6/2016Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 135g100 g
- 652 kcal2 730 kJ
- Proteiinia 2,56 g
- Hiilihydraatteja6,87 g
- Rasvaa69,3 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Ihanan makusia