Halloumi-kasvispihvit
Herkulliset kasvispihvit saavat mukavan suolaisen maun ja rapeuden halloumijuustosta. N. 1,20€/annos.
5 annosta30 - 60 min
Ainekset
5 annosta
- 3(250 g)porkkanaa
- 1pieni (250 g)parsakaali
- 1pkt(250 g)Pirkka Parhaat halloumia
- n. 1/2dltuoretta minttua hienonnettuna
- 2kananmunaa
- 1/4tlmustapippuria
Paistamiseen
Valmistus
30 - 60 min- Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja parsakaali varsineen karkeaksi raasteeksi. Jätä tarvittaessa parsakaalin kuoren uloin osa raastamatta.
- Raasta myös halloumi. Sekoita raasteet keskenään. Jos kasvikset ovat todella meheviä, anna tekeytyä noin 15 minuuttia ja valuta irtoava neste pois.
- Lisää massan joukkoon kananmunat, mustapippuri ja minttu. Paista pihvit heti.
- Nosta massaa (noin 1/2 dl) paistinpannulle tai ohukaispannulle ja paista pihvejä öljyssä ensin kuumalla ja sitten keskilämmöllä noin 4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Sekoita massaa paistamisen aikana, jotta neste sekoittuu tasaisesti. Reseptistä tulee noin 20 pientä pihviä. Tarjoa lisäksi tsatsikia.
Katso video
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 12/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kommentoi
Ei pysy koossa. Tästä tulee paistettua vihannesraastetta, ei pihviä.
Ei pysyneet koossa. Ekan pannullisen jälkeen lisäsin kaksi munaa, sitten tuli ihan hyviä
Harmillista etteivät kasvispihvit ole pysyneet koossa. Kasvispihveistä kannattaa tehdä mahdollisimman ohuita ja lettumaisia, jotta juusto sulaa paistettaessa ja pitää pihvejä kasassa. Välitämme palautteet resepteistä vastaaville henkilöille.
Yksi muna lisää ja vähän mausteita, niin ai että kun ovat hyviä!
Ei pysy kasassa. Vetinen. Ei maistu millekään. Tuli hieman etova olo. Lisäsin munia. Pysyi kasassa, mutta maku ei parantunut. Nyt on K-koekeittiössä taidettu erehtyä...
Ei pysy kasassa, muuten ihan kiva
Hyviä oli! Tein samoin kuin moni muukin eli lisäsin yhden kananmunan ja pysyi aika hyvin kasassa sen jälkeen (normaalilla pannulla). Mietin, että koostumukseen on voinut vaikuttaa se, että esim. parsakaalin ja kukkakaaliin (joissakin) myyntipakkauksissa lukee 250g tai 500g, mutta tämä ei ole todellinen paino. Esim. 500g kukkakaalipakkaukset painoivat 800-1100g, kun viikonloppuna testailin kaupassa. Näin ollen, vaikka jotain perkaantuu poiskin vihanneksista, voi paino ja määrä olla reilusti yläkanttiin suhteessa juustoon ja kanamunaan - tehden koostumuksesta murenevamman. Pitänee hankkia keittiövaaka. ;-)
Nam! Ekat kasvispihvit jotka tein ja törkeän hyviä :) Kiitos maukkaasta reseptistä. Lisää kasvisruokapäiviä, ululuululuu!
Aivan parhaita kasvispihvejä mitä olen perheelleni tehnyt. Lettupannun vaatii toki.
Massa ei pysy mitenkään paistettaessa kasassa. Raaka-aineet muuttuvat mössöksi.
Normaalilla paistinpannulla paistaessa eivät pysyneet koossa yhtään, joten lisäsin taikinaann 1 kanamunan ja vähän kaurajauhoja ja paistoin uunissa. Muotoilin vain pellille pihvejä ja uunissa noin 10-15min 225 asteessa. Tällä tavalla pihveistä tuli erinomaisia!
Niin hyviä!
Kiitos Tepalle hyvästä vinkistä :)
Lisäsin yhden kananmunan ja juustoraastetta, muuten ei kyllä kasassa pysy. Kannattaaa laittaa myös lisää mausteita. Itse lisäsin valkosipulia.
Kannattaa lisätä hiukan mausteita, esim.chiliä
Muuten hyvä ohje, seuraavan kerran kokeilisin tosin mintun sijasta basilikaa ja jotain eri kastiketta.
Me tehtiin tästä kasvismureke ja paistettiin uunissa. Pintaan vähän oliiviöljyä ja korppujauhoja. Reilu puoli tuntia uunissa 200 asteessa. Hyvää tuli. Kuvittelin hallumin maistuvan selkeämmin. Aika mieto ja raikas. Mukana tsatsikia, kuskusia, salaattia ja valkoviiniä.
Paistoin pihvit muffinipellillä. Voitelin syvennyksen ja laitoin seosta täyteen ja paistoin uunissa. Tuli todella hyviä.
Hyviä....nam😊munan lisäys teki hyvää😂😂ja antaisko valkosipuli vähän potkua.
Laitoin yhden kananmunan lisää. Paistoin pari pannulla, mutta koska siinä meni aika kauan, päätin kokeilla laittaa loput pihvit uuniin. Siellä onnistuivat tosi hyvin, tuntui että juusto ja kasvikset kypsyivät paremmin, ja pinnasta ei tullut kovinkaan erilainen kuin pannulla. Käsin vain muotoilin pellille. Mausteita lisäisin seuraavalla kerralla ehdottomasti enemmän, vaikka suolaa tuli kyllä juustosta jo tarpeeksi.
Lisäsin yhden kananmunan ja hieman korppujauhoja niin pysyivät paremmin koossa. Hiljaisella lämmöllä tosiaan pitää paistaa, sekin auttaa siinä etteivät mene rikki kääntäessä. Mausteita täytyy laittaa ensi kerralla hieman enemmän, muuten oikein hyviä!
Yhden kananmunan ja korppujauhojen lisäämisen jälkeen pysyivät kasassa. Maku ok mutta ei mitenkään kovin erikoinen.
Tuli hyviä kasvispihvejä! Pysyivät kasassa, kannattaa malttaa paistaa tarpeeksi kauan miedolla lämmöllä.
Oikein hyviä tuli ja hyvin pysyi kasassa reseptiä noudattaen, kun paistoin lettupannussa ja hiukan reunoista kasailin keskelle päin paistumisen aikana. Tulee tehtyä toistekkin.
Ei kyllä tällä ohjeella pysy yhtään kasassa nuo pihvit..lisäsin vielä yhden kananmunan ja juustoraastetta. Ei auttanut vieläkään..mutta hyviä on!
Hei Höh, harmillista kuulla, etteivät kasvispihvit pysyneet koossa. Ohje on testattu reseptin mukaan K-Koekeittiössä.