Hyppää sisältöön
Halloumi-kasvispihvit Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Halloumi-kasvispihvit

  • Annosmäärä5 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Herkulliset kasvispihvit saavat mukavan suolaisen maun ja rapeuden halloumijuustosta.
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

5 annosta
3 (250 g)
 
porkkanaa
tai
1 pieni (250 g)
 
parsakaali
tai
1 pkt (250 g)
 
tai
n. 1/2 dl
 
tuoretta minttua hienonnettuna
tai
2
 
kananmunaa
tai
1/4 tl
 
mustapippuria
tai

Paistamiseen

2 rkl
 
tai

Ravintosisältö

Energia
1 130 kJ / 272 kcal
Rasva
20,4 g
josta tyydyttynyttä
8,5 g
Hiilihydraatit
4,8 g
josta sokereita
4,6 g
Proteiini
16 g
Suola
1,4 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

30 - 60 min
Pese ja kuori porkkanat. Raasta porkkanat ja parsakaali varsineen karkeaksi raasteeksi. Jätä tarvittaessa parsakaalin kuoren uloin osa raastamatta.
Raasta myös halloumi. Sekoita raasteet keskenään. Jos kasvikset ovat todella meheviä, anna tekeytyä noin 15 minuuttia ja valuta irtoava neste pois.
Lisää massan joukkoon kananmunat, mustapippuri ja minttu. Paista pihvit heti.
Nosta massaa (noin 1/2 dl) paistinpannulle tai ohukaispannulle ja paista pihvejä öljyssä ensin kuumalla ja sitten keskilämmöllä noin 4 minuuttia/puoli. Käännä pihvit varovasti lastan avulla. Sekoita massaa paistamisen aikana, jotta neste sekoittuu tasaisesti. Reseptistä tulee noin 20 pientä pihviä. Tarjoa lisäksi tsatsikia.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Porkkana pesty Suomi
    Hinta n. 0,16/kpl
    1,59/kg
  • Pirkka Parhaat halloumi juusto 250g
    Hinta 4,59/kpl
    18,36/kg
  • Pirkka mustapippuri 21g kokonainen
    Hinta 0,85/kpl
    40,48/kg
  • Pirkka rypsiöljy 900ml
    Hinta 3,79/kpl
    4,21/l
  • Porkkana multa Suomi
    Hinta n. 0,17/kpl
    1,69/kg
  • Paavon luomuporkkana 500g Suomi 1lk
    Hinta 1,69/kpl
    3,38/kg
  • Parsakaali 250g 1lk
    Etuhinta 1,00/kpl
    4,00/kg
    norm. 1,09/kpl (4,36/kg)
  • Pirkka Luomu parsakaali 300g 1lk
    Hinta 1,59/kpl
    5,30/kg
  • Filos deluxe halloumi-juusto 225g PDO
    Hinta 7,09/kpl
    31,51/kg
  • Filos Original halloumi-juusto PDO 200g
    Hinta 3,59/kpl
    17,95/kg
  • Järvikylä Minttu rasia 20g
    Hinta 2,69/kpl
    134,50/kg
  • Järvikylä vahva minttu Suomi
    Hinta 3,69/kpl
  • Pirkka vapaan kanan munia 6 kpl/408 g
    Hinta 1,59/kpl
    3,90/kg
  • Pirkka Parhaat ulkokanojen munia M 8kpl/464g
    Hinta 2,19/kpl
    4,72/kg
  • Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22g
    Hinta 1,29/kpl
    58,64/kg
  • Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mauste
    Hinta 1,19/kpl
    44,07/kg
  • Pysyvästi edullinen
    Keiju rypsiöljy 0,5l
    Hinta 2,15/kpl
    4,30/l
  • Neito rypsiöljy 500ml
    Hinta 4,25/kpl
    8,50/l
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,7 (380 arviota)

  • Annika
    1 vuosi sitten
    Olipa hyvää! Näitä tehdään toistekin!
  • Ville
    3 vuotta sitten
    Ei pysy koossa. Tästä tulee paistettua vihannesraastetta, ei pihviä.
  • Jenni
    3 vuotta sitten
    Ei pysyneet koossa. Ekan pannullisen jälkeen lisäsin kaksi munaa, sitten tuli ihan hyviä
  • K-Kuluttajapalvelu
    3 vuotta sitten
    Harmillista etteivät kasvispihvit ole pysyneet koossa. Kasvispihveistä kannattaa tehdä mahdollisimman ohuita ja lettumaisia, jotta juusto sulaa paistettaessa ja pitää pihvejä kasassa. Välitämme palautteet resepteistä vastaaville henkilöille.
  • Nam!
    4 vuotta sitten
    Yksi muna lisää ja vähän mausteita, niin ai että kun ovat hyviä!
  • Täti
    5 vuotta sitten
    Ei pysy kasassa. Vetinen. Ei maistu millekään. Tuli hieman etova olo. Lisäsin munia. Pysyi kasassa, mutta maku ei parantunut. Nyt on K-koekeittiössä taidettu erehtyä...
  • Fghjjk
    6 vuotta sitten
    Ei pysy kasassa, muuten ihan kiva
  • Anik
    6 vuotta sitten
    Hyviä oli! Tein samoin kuin moni muukin eli lisäsin yhden kananmunan ja pysyi aika hyvin kasassa sen jälkeen (normaalilla pannulla). Mietin, että koostumukseen on voinut vaikuttaa se, että esim. parsakaalin ja kukkakaaliin (joissakin) myyntipakkauksissa lukee 250g tai 500g, mutta tämä ei ole todellinen paino. Esim. 500g kukkakaalipakkaukset painoivat 800-1100g, kun viikonloppuna testailin kaupassa. Näin ollen, vaikka jotain perkaantuu poiskin vihanneksista, voi paino ja määrä olla reilusti yläkanttiin suhteessa juustoon ja kanamunaan - tehden koostumuksesta murenevamman. Pitänee hankkia keittiövaaka. ;-)
  • kabu
    6 vuotta sitten
    Nam! Ekat kasvispihvit jotka tein ja törkeän hyviä :) Kiitos maukkaasta reseptistä. Lisää kasvisruokapäiviä, ululuululuu!
  • Matti
    6 vuotta sitten
    Aivan parhaita kasvispihvejä mitä olen perheelleni tehnyt. Lettupannun vaatii toki.
  • Lp
    6 vuotta sitten
    Massa ei pysy mitenkään paistettaessa kasassa. Raaka-aineet muuttuvat mössöksi.
  • Porkkana
    6 vuotta sitten
    Normaalilla paistinpannulla paistaessa eivät pysyneet koossa yhtään, joten lisäsin taikinaann 1 kanamunan ja vähän kaurajauhoja ja paistoin uunissa. Muotoilin vain pellille pihvejä ja uunissa noin 10-15min 225 asteessa. Tällä tavalla pihveistä tuli erinomaisia!
  • Jes!
    7 vuotta sitten
    Niin hyviä!
  • Piikuli
    7 vuotta sitten
    Kiitos Tepalle hyvästä vinkistä :)
  • Sanna
    7 vuotta sitten
    Lisäsin yhden kananmunan ja juustoraastetta, muuten ei kyllä kasassa pysy. Kannattaaa laittaa myös lisää mausteita. Itse lisäsin valkosipulia.
  • Rrrousku
    7 vuotta sitten
    Kannattaa lisätä hiukan mausteita, esim.chiliä
  • Päivänlounas
    7 vuotta sitten
    Muuten hyvä ohje, seuraavan kerran kokeilisin tosin mintun sijasta basilikaa ja jotain eri kastiketta.
  • Mökö
    8 vuotta sitten
    Me tehtiin tästä kasvismureke ja paistettiin uunissa. Pintaan vähän oliiviöljyä ja korppujauhoja. Reilu puoli tuntia uunissa 200 asteessa. Hyvää tuli. Kuvittelin hallumin maistuvan selkeämmin. Aika mieto ja raikas. Mukana tsatsikia, kuskusia, salaattia ja valkoviiniä.
  • Tepa
    8 vuotta sitten
    Paistoin pihvit muffinipellillä. Voitelin syvennyksen ja laitoin seosta täyteen ja paistoin uunissa. Tuli todella hyviä.
  • Ellinoora
    8 vuotta sitten
    Hyviä....nam😊munan lisäys teki hyvää😂😂ja antaisko valkosipuli vähän potkua.
  • Kasvis
    8 vuotta sitten
    Laitoin yhden kananmunan lisää. Paistoin pari pannulla, mutta koska siinä meni aika kauan, päätin kokeilla laittaa loput pihvit uuniin. Siellä onnistuivat tosi hyvin, tuntui että juusto ja kasvikset kypsyivät paremmin, ja pinnasta ei tullut kovinkaan erilainen kuin pannulla. Käsin vain muotoilin pellille. Mausteita lisäisin seuraavalla kerralla ehdottomasti enemmän, vaikka suolaa tuli kyllä juustosta jo tarpeeksi.
  • AP
    8 vuotta sitten
    Lisäsin yhden kananmunan ja hieman korppujauhoja niin pysyivät paremmin koossa. Hiljaisella lämmöllä tosiaan pitää paistaa, sekin auttaa siinä etteivät mene rikki kääntäessä. Mausteita täytyy laittaa ensi kerralla hieman enemmän, muuten oikein hyviä!
  • Kookkos
    8 vuotta sitten
    Yhden kananmunan ja korppujauhojen lisäämisen jälkeen pysyivät kasassa. Maku ok mutta ei mitenkään kovin erikoinen.
  • Myy
    8 vuotta sitten
    Tuli hyviä kasvispihvejä! Pysyivät kasassa, kannattaa malttaa paistaa tarpeeksi kauan miedolla lämmöllä.
  • Liisa
    8 vuotta sitten
    Oikein hyviä tuli ja hyvin pysyi kasassa reseptiä noudattaen, kun paistoin lettupannussa ja hiukan reunoista kasailin keskelle päin paistumisen aikana. Tulee tehtyä toistekkin.
  • Höh
    8 vuotta sitten
    Ei kyllä tällä ohjeella pysy yhtään kasassa nuo pihvit..lisäsin vielä yhden kananmunan ja juustoraastetta. Ei auttanut vieläkään..mutta hyviä on!
  • K-Kuluttajapalvelu
    8 vuotta sitten
    Hei Höh, harmillista kuulla, etteivät kasvispihvit pysyneet koossa. Ohje on testattu reseptin mukaan K-Koekeittiössä.