Lohitataki
Japanilainen lohitataki valmistuu pikapaistamalla seesaminsiemenillä kuorrutettua lohta nopeasti kuumalla pannulla. Tarjoa lohipalat soija-limekastikeella viimeisteltynä. Noin 5,10€/annos.
- 4 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
4 annosta
- n. 600gtuoretta lohifileetä (paksuinmasta kohdasta)
- 1dlkuorittuja seesaminsiemeniä
- 8(100 g)retiisiä
- 1/2(150 g)kurkku
- 2(40 g)kevätsipulinvartta hienonnettuna
Lisäksi
- 3/4dllimetin puristettua mehua
- 3/4dlPirkka japanilaista soijakastiketta
- 2rklriisiviinietikkaa
Valmistus
30 - 60 min- Valmista ensin kastike sekoittamalla keskenään limenmehu soija ja riisiviinietikka. Nosta jääkaappiin.
- Poista lohesta nahka. Leikkaa lohifileestä neljä 150 g painoista mielellään suorakaiteen muotoista palaa ja kuivaa lohen pinta.
- Paahda seesaminsiemenet ruskeiksi kuivalla kuumalla pannulla. Kumoa siemenet lautaselle ja kääntele lohipalat kauttaaltaan seesaminsiemenissä.
- Leikkaa pestyt retiisit paperinohuiksi viipaleiksi viipaloi kurkku juustohöylällä ja hienonna kevätsipulit.
- Paista lohipaloja kaikilta sivuiltaan noin 30 sekunnin ajan riippuen palojen paksuudesta. Tarkoitus on jättää kalan keskiosa raa´aksi ja paahtaa sivut.
- Nosta paistetut lohipalat leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi.
- Lisää kastiketta reilusti lohipalojen päälle juuri ennen tarjoilua, koristele pilkotulla kevätsipulilla, ohueksi viipaloidulla retiisillä ja kurkulla. Tarjoa esimerkiksi pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetyn sushiriisin kanssa.
Tiesitkö että...
*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.Kategoriat
Pääraaka-aineet Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi