LohitatakiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Lohitataki

Japanilainen lohitataki valmistuu pikapaistamalla seesaminsiemenillä kuorrutettua lohta nopeasti kuumalla pannulla. Tarjoa lohipalat soija-limekastikeella viimeisteltynä. Noin 5,10€/annos.

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 600gtuoretta lohifileetä (paksuinmasta kohdasta)
    • 1dlkuorittuja seesaminsiemeniä
    • 8(100 g)retiisiä
    • 1/2(150 g)kurkku
    • 2(40 g)kevätsipulinvartta hienonnettuna

Lisäksi

    • 3/4dllimen puristettua mehua
    • 3/4dlPirkka japanilaista soijakastiketta
    • 2rklriisiviinietikkaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Valmista ensin kastike sekoittamalla keskenään limenmehu soija ja riisiviinietikka. Nosta jääkaappiin.
  2. Poista lohesta nahka. Leikkaa lohifileestä neljä 150 g painoista mielellään suorakaiteen muotoista palaa ja kuivaa lohen pinta.
  3. Paahda seesaminsiemenet ruskeiksi kuivalla kuumalla pannulla. Kumoa siemenet lautaselle ja kääntele lohipalat kauttaaltaan seesaminsiemenissä.
  4. Leikkaa pestyt retiisit paperinohuiksi viipaleiksi viipaloi kurkku juustohöylällä ja hienonna kevätsipulit.
  5. Paista lohipaloja kaikilta sivuiltaan noin 30 sekunnin ajan riippuen palojen paksuudesta. Tarkoitus on jättää kalan keskiosa raa´aksi ja paahtaa sivut.
  6. Nosta paistetut lohipalat leikkuulaudalle ja leikkaa terävällä veitsellä noin 2 cm:n viipaleiksi.
  7. Lisää kastiketta reilusti lohipalojen päälle juuri ennen tarjoilua, koristele pilkotulla kevätsipulilla, ohueksi viipaloidulla retiisillä ja kurkulla. Tarjoa esimerkiksi pakkauksen ohjeen mukaan kypsennetyn sushiriisin kanssa.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 1/2018. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 28 arvostelua